Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře po znojemsku na Mánkův způsob

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 226 kJ /
1 727 kcal
Bílkoviny83,74 g
Tuky144,94 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 910 mg
Sodík 5,59 g
Sůl13,22 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí porce osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a necháme odležet. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu, klobásky, okurky i vajíčka uvařená natvrdo nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm cibuli do sklovita. Přidáme slaninu, klobásky, osmažíme. Nakonec přidáme okurky a ještě chvíli osmažíme. Krok 3: Vložíme kuřecí porce, podlijeme vodou a přikryté dusíme asi 40 minut. Vajíčka nakrájená na kostičky přidáme asi 10 minut před koncem dušení. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 8. 2. 2010

Poznámka autora Jiri V.

Podle receptu Kapr po znojensku ze Sladkovodní kuchařky Milana Paličky - Mánka pro ty, co ryby nemusí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po znojemsku na Mánkův způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVoX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře po znojemsku na Mánkův způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVoX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

dobrota:-K:yes:

Kokronilla , děkuji za odzkoušení .Těší mě , že chutnalo .:-))
Včera jsem dělal podle Sladkovodní kuchařky Radegastova kapra .
Jen , co mě manželka pustí do kuchyně , odzkouším nerybí variantu receptu .
Kuřátko je lepší dělat v troubě , ale špatně se v troubě fotí .:-))

Kuřátko bylo včera k obědu, dělala jsem ho v troubě ve skleněném pekáči, udělalo to výbornou šťávičku, s rýží to nemělo chybu:yes:

Recept na kapříka po zmojensku dal Mánek na svůj Rybí restaurant .
manek.bloguje.cz/834770-znojemsky-kapr.php

:yes:;-)

Toto vypadá velmi dobře,dávám bodík a určitě vyzkouším já kapra taky můžu:yes:;-):-K

Destovka - jde to i s kaprem .Udělal jsem si podle Terky z Labužníka španělského ptáčka z kapra , taky dobré / již vidím :-O/.Talíře si vybírá manželka , já spíš něco na talíř . :-))

Eliza a ty modré stejné, jako já, ale dala jsem je dceři:-)

Cokoli jsem vařila podle Mánka bylo vynikající :-p. Tady tomu nebude jinak...:yes:
Jirko, máš stejné talíře jako Terezka - Tejaja, úplně mě to zmátlo...;-):-D;-)

Takové jídla mám ráda/hořčice,slanina, okurky:-p:-p

Tenhle recept s rybou si nejak nedovedu predstavit:-((.....ale s kuretem to vypada moc dobre:yes::yes::yes:

Vždyť jsem napsal ...pro ty co ryby nemusí ....a přiložil fotku své porce s kaprem .:-D

Jirko, ty a jiné masíčko, než ryba? Každopádně bych vyzkoušela!!:-p:yes:

Tématické fráze:
mánkův, kure po znojemsku, kuře na 100 způsobu, kuřecí po znojemsku, kure na sto zpusobu, kuře na španělský způsob, kapr po znojemsku, kuře na jiný způsob, znojemské kuře, kureci prsa po znojemsku, recepty na kure 100 zpusobu, kuře ve skleněnem pekáči, maso po znojemsku, kuřena 100 způsobu, porcované kuře recepty, znojemska s kuřete, vaření ve skleněnem pekači, mánkúv restaurant, kure po znojemsku, maso na znojemsky zpusob

Suroviny:
kuře, hořčice plnotučná, cibule, klobása, okurky sterilované, vejce, slanina, sádlo, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu