Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlívový chleba

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 834 kJ /
2 111 kcal
Bílkoviny71,10 g
Tuky16,32 g
Vláknina32,86 g
Cholesterol 6 mg
Sodík 6,47 g
Sůl16,10 g
Sacharidy403,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jak je psáno, tak po sobě dáme suroviny do pečící trouby, nastavíme na těsto. Krok 2: Pak vyndáme, prohněteme ještě ručně a těsto upravíme na veku, dáme do nádobí v kterém chceme péct, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout (pekla jsem v menším pekáčku). Krok 3: Smícháme si trochu vody, oleje a octa a tím potírat chleba před i během pečení v troubě. (Chlebík je tak trochu pro Špagetku.)

Zveřejněno 9. 2. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Těsto si musíme vychytat, buď přidáme mouku-pokud se nám zdá těsto řídké, nebo vodu-když se nám zdá tuhé!

Chleba je opravdu moc dobrý, nadýchaný a měkoučký a má dobrou kůrku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xjA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlívový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xjA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

p.s. Udělil jsem 8.+:-))

Opět výborný nápad - tip:yes:. Hlíva ústřičná je velmi zdravá houba. :-! Určitě vyzkouším ve svém Panasonicu a dám pak vědět.
Jinak s tím poměrem sypkých a tekutých surovin to bude asi pravda. Příliž volné těsto.
http://clupmi.blog.cz/0901/silvestrovsky-chlebik

JANI,MÁŠ BODÍK HNED BYCH SI HO DALA:-))

jj, chlebík je ušatej, jak správně píše Gabča, vylezl z pekáčku;-)a koukněte jak jsou ty uši oštípaný:-Oto vám byla tááááák dobrá chroupavá kůrka:-!ale co, tvar netvar, hlavně, že fakt chutná;-):-p Díky všem za bodíky:yes:

Bibi vypadá úžasně.:-p

gabina, chlebove cesto musi drzat tvar, nesmie sa roztekat, resp. vytehat z pekaca ;-)

Shineon, ty uši jsou z toho, že těsto překynulo ten pekáček :-D

krásnej ušák s ušima do stran:-O:-O ale vypadá hezky:yes:, bála bych se, že je tam moc tekutin:-?

bibi, chlebik mas krasny, ale asi tam mas fakt prilis vela tekutin? obycajne sa na 500g muky dava max. 300ml tekutin, ak pises, ze si prisypavala 100g muky, tak to je velmi vela a je to skoro novy recept. Niekto nemusi vediet ako by malo vyzerat spravne chlebove cesto a preto ani nevie kolko muky treba prisypat. Mozno keby si skusila ubrat vody, tak ti vyskoci este vyssie :yes:

No Bibinko, tak ten se ti povedl a z hlívou, to zírám:yes::yes:+6.

Bibi:-K úplná kouzelnice:-p 5.bodík pro nádherný bochník:yes:;-)

Špagetko, já myslím, že není i když je pravda, že jsem mouku dosypávala, odhadem tak 100 g, proto jsem psala pod čarou mouku event. přidat. Možná bych tam mohla rovnou přidat do receptu to množství, co myslíš:-?

k.Radulko, cítit to po houbách v pravém smyslu není, chleba krásně voní a dá mu velmi dobrou chuť;-)

Je tam cítit hodně chut hub? :-?

:-O:-O:yes::yes: Jani, to se ti povedloooooo!!:yes:

No konečně, Bibi ;-):-D:-K a vypadá skvěle :yes::yes:, rozhodně prubnu :yes:
Jen dotaz, není moc té vody i s mlékem?

Tématické fráze:
jak péct chléb v panasonicu, domácí pekárna těsto překynulo, ušatej chleba, pekárna chleba s ušima

Suroviny:
voda, mléko, sůl, cukr, mouka hladká, mouka celozrnná, tymián, kmín celý, hlíva ústřičná sušená, droždí

Přidat fotografie receptu