Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Modelovací hmota

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marcelka395 marcelka395

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 194 kJ /
1 720 kcal
Bílkoviny48,40 g
Tuky37,53 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 630 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy297,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukr, sušené mléko, bílek, med, vysypeme do misky a přidáme vlažný rozpuštěný tuk a vše smícháme dohromady a postupně přidáváme vodu po kapkách, postupně se to bude zdát moc pracné, můžete to propracovávat po částech, na konci spojíte celou hmotu, musí být polotuhá, aby šla krásně vyvalovat. Krok 2: Pokud bude hmota hotová, kousek odkrojte, udělejte v hmotě důlek, přidat barvivo a kapku vody a propracovat, aby se vám barva krásně zapracovala (je lepší v ruce dělat takového hada, dokud se barva nezacelí.

Zveřejněno 10. 2. 2010

Poznámka autorky marcelka395

Tato hmota se podsypává moučkovým cukrem, pokud hmotu vyndáte z ledničky, bude se vám zdát tvrdá, tak ji dejte do mikrovlnky tak na 3 vteřinky, krásně změkne, propracujete a můžete tvořit. Na každou kytku si vykrájím 6 koleček a potřu je trošku olejem a roztlačím lžící, nechám tak 2 dny zaschnout a poté namáčím vše do oleje, nechám okapat a oschnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Modelovací hmota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxJ1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Modelovací hmota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxJ1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Těsto se nelepí, pokud máme ruce potřené olejem. Těsto nepraská, pokud se dá místo tuku olej. Je vláčnější. ;-)

Dobrý den, chystám se poprvé udělat sama potažený dort svému synovi k narozeninám a mám dva dotazy ;). Stačí toto množství hmoty na potažení dortu o průměru 26cm? Druhý, zda na vrh dortu pod hmotu dáváte nějaký krém, nebo přímo na těsto? Jinak budu zkoušet ze sušeného sojového mléka, také nemůžu kravské, tak jsem zvědavá, ale zatím jsem nikdy neměla problém, že by nefungovalo stejně. Děkuji předem za odpověď. L.

Eva:ze sojového mléka já bohužel nezkoušela;-)zkus to dát na diskuzi,třeba se ti někdo ozve;-)

Můžu se zeptat jestli jte to někdo zkoušel ze sojového mléka?Bohužel nemůžu vařit z normálního mléka.Dekuji

Bohunko nereg..dej jí na chvilinku do mikrovlnky a pak opět pořádně propracuj hmotu;-)

Co dělat když mi marcipát tuhne a láme se :-( v čem dělám chbu? Prosím poraďte :-)

někdo lepí alkoholem,já vyzkouším jen potřít vodou a kdyžtak si rozředím trochu potahovky s vodou na takovou hustší kašičku a tím lepím. větší ozdoby je lepší pak podepřít a nebo zajistit;-)

Použila jsem koupenou mandlovou hmotu, ale po chvíli práce se mi začala lepit na ruce, musela jsem si je často umývat. je na to nějaká finta? A čím lepíte ozdoby z hmoty na potažený dort? na tom mi naopak nechtěly držet.

hezké...:-K:yes: taky jsem zkoušela z bílku,ale bylo to strašně tuhý,dávám bez bílku :yes::-K

Marundo uchováš jí v mikrotenovém sáčku v lednici a když jí budeš potřebovat,tak jí dáš ta k na 2-3 vteřinky do mikrovlnky prohňácáš a můžeš pracovat:-)

dá se hmota třeba zamrazit a pak zpracovat? Nebo udělat co potřebuju dopředu, dát do mrazáku a pak po čase dát na určený dort? Díky moc:yes::yes::yes:

Marcelko krásné:-O, konečně jsem se dozvěděla jakým způsobem se ty růžičky dělají, jsem na takové věci trdlo;-).Posílám bodík:yes:

Nádherná práce, která zasluhuje alespoň bod:yes:

tak já makám a ty si hraješ :-) povedly se ti skvěle bodík letí

Marci, bomba:-):yes:

Tématické fráze:
fondánová hmota, fondánová hmota recept, modelovací čokoláda recept, domácí fondán recept, burizonová hmota, recept na domácí fondán, cukrářská hmota recept, recept na fondán ze sušeného mléka, výroba fondánové hmoty, recept na mandlovou hmotu, domaci fondan, burizonova hmota recept, tvořítka na mandlové těsto, domácí mandlová hmota, proto hmota, recept na fondánová hmota potahovací, fondán ze sušeného mléka, domácí modelovací čokoláda, výroba fondánu na dorty, das hmota

Suroviny:
mléko sušené, cukr moučkový, bílek, med tekutý, omega, voda, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu