Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Egyptské brambory v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabina

Snadný

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 300 kJ /
2 701 kcal
Bílkoviny150,72 g
Tuky122,42 g
Vláknina43,34 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 535 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy230,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomalý hrnec lehce vymažeme olejem. Nakrájíme brambory na plátky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Krok 2: Do hrnce postupně dáváme vrstvu brambor, cibuli, česnek a vytlačíme polovinu sekané. Další vrstva brambor, cibule, sekaná a končíme brambory. Jednotlivé vrstvy brambor lehce osolíme a okořeníme čubricou. Krok 3: Zalijeme protlakem a trochou vody vypláchneme krabici od protlaku. Přiklopíme poklicí a pomalíme 4 hod na high (II. stupeň).

Mně se vypeklo dost šťávy, tak jsem asi sklenici odebrala a rozmíchala s hladkou moukou a nalila zpět. Formu jsem vyndala z hrnce, povrch posypala sýrem a dala zapéct asi na půl hodiny do trouby na 180°C.

Zveřejněno 11. 2. 2010

Poznámka autorky Gabina

Inspirovala jsem se receptem z Praktické kuchařky.

Dělala jsem v PH poprvé, jinak několikrát normálně v troubě. Možná by pro příště šlo rovnou zamíchat protlak s moukou.

Koření čubrica dostanete ve větších supermarketech nebo třeba zde http://www.koreni.cz/detail.php?pid=208

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Egyptské brambory v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMOR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Egyptské brambory v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OMOR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Gábi:-Kpravdu vlastně Tvá:yes:, že v pekáčku udělat se tento pokrm :-pdá a čtvrtá bodka je nyní Tvá:-K

momentalne som v stadiu vyberania PH, v nemecku som nasla len jeden typ s kameninovou nadobou, tak chcem este trochu pockat, kym bude vacsi vyber tohto typu, ale kym ho najdem, tak tento recept padne urcite do oblubenych. akurat pretlak vymenim za drvene paradajky. :yes:

Hafíčku, to můžeš udělat i normálně v pekáčku;-)

Škoda že nemám PH;-(

Gabi, super:-p:yes:

Tématické fráze:
sekaná v pomalém hrnci, brambory v pomalém hrnci, facebook - pomalý hrnec - recepty, pomalý hrnec kuchařka, egyptská kuchařka, egyptské jídlo, egypske brambory, egyptské koření, kucharka pomaly hrnec, recepty v pomalém hrnci, egypské recepty, pomaly hrnec brambory, kuchařka vaříme v pomalém hrnci, egiptske brambory, kucharka pro pomalý hrnec, egyptský hrnec, pomalý hrnec recepty, pomalý hrnec eta, brambory v pomalém hrnci recepty, brambory pomalý hrnec

Suroviny:
sekaná drůbeží, cibule, česnek, brambory, protlak rajčatový, čubrica, sůl, sýr, mouka hladká

Přidat fotografie receptu