Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové domácí víno

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radulinka6 Radulinka6

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 802 kJ /
2 104 kcal
Bílkoviny48,39 g
Tuky5,17 g
Vláknina26,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 57 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy452,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby (používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho. Krok 2: Necháme 6 neděl v teple kvasit. Krok 3: Stáhneme do lahví a 3 neděle necháme ustát.

Zveřejněno 13. 2. 2010

Poznámka autora Radulinka6

Cena je nesrovnatelná s těmi v obchodě.Přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové domácí víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yoR6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžové domácí víno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yoR6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (48)

Dnes jsem ochutnal to co jsem naložil. Nechci se chválit, ale budu to opakovat. Je dobré.:-):-)

tiez mi to po 2 tyzdnoch prestalo bublat... co teraz?? nechat to tak dalsie 4 tyzdne??8-(

Jaroslav 4. 8. 2017 08:01
Milan: Tak jsem naložil dle Vašeho doporučení a mohu říct, že jsem byl příjemně překvapen. Velice mi chutná, je lehké a má příjemnou chuť. Tento týden budu nakládat znova. :yes::-D

milans13:

Recept jsem vyzkoušela...ale mám podobný problém jako Juan...po 2 týdnech už přestalo bublat a je klidné...mám to nechat do těch 6 týdnů jak to je nebo případně přidat kvasinky a živnou sůl?

Původně jsem tu hledala tedy něco úúúúplně jiného :-D Ale tohle mě dostalo! Občas potřebuji dárek pro mužského člena naší velké rodiny, ne vlastním mužským se všeobecně špatně nějaký ten vhodný dárek vymýšlí, obzvláště, když je člověk vzdálenější příbuzný... No ale myslím si, že s tímto dárkem mě žádný nevyhodí :-D A ještě budu originální :-Q

Dobrý den, narazila jsem zde náhodou na tento recept a zaujal mě a docela bych ho chtěla vyzkoušet. Mohla bych se jen zeptat, co znamená "stáhneme do lahví"? To ho nějak přeliju nebo se musí speciálně filtrovat? Děkuji za odpověď :-)

Jaroslav 4. 8. 2017 08:09
danka1965: Výraz (stáhneme do lahví) jsem pochopil tak, že jsem si koupil 2m silonové hadičky s vnitřním průměrem 8mm a opatrně jsem ji přivázal gumičkou k tyčce, kterou míchám kvas. Pak jsem jí vsunul do demižonu a jeho obsah načepoval do připravených vymytých lahví. Nedávám až na dno, abych nebral zákal. No a pak již jen ochutnáváte svoje dílo.!!!:-D:-D:-):yes:

Zobrazit starší odpověď

Ahojte, ryzove vinko je vyborne, mam odskusane, vela receptov (viac ako 220) aj speciality su na stranke vinecko.6f.sk Skuste napriklad vino zo zelenych paradajok, zihlavy, petrzlenu psenice, ci hrachovych strukov ;)

medwed:
Jj, Time Is Money :-D Z tohoto pohledu bych volil ne víno z kůrek, ale z krabice:-D ...a pravděpodobně bude i pitelnější;-)

Joo chlebovy kurky jsem taky chtel zkusit ale jde mi o to ze cekat na vino treba 2 az 3 mesice je fakt dlouho.

medwed: "... z cehokoli":-?
Zkuste zkusit chlebové kůrky...:-D

medwed: Zkus se podívat sem:
http://vasek.webz.cz/

Zdravim nema nekdo zkusenosti s vyrobou vina z cehokoli za co nejkratsi dobu....

Recept zkouším doplněný o pár věcí podle milans13 a vypadá to zajímavě. Akorát, že mi víno dobublalo po dvou týdnech a je pěkně čisté a klidné, sem tam nějaká bublina vyjde z rýže na dně, Co s tím? proč to mám tak brzo? :-?

zamecnikovi.110@seznam.czKdyž použiji na kvašení
droždí kolik asi% dosáhnu?

Zdravím, musím souhlasit s milans13, sice zkouším první demižon, mám poprvé staženo z kalu a příští víkend budu plnit do lahví. Když se stahovalo z kalů, tak to víno bylo již úplně čisté.
Co jsem četla na internetu příspěvky od vinařů, tak klasické kvasinky nedoporučují, za prvé je to cítit po kvasnicích a za druhé nejsou kvasinky odolné alkoholu, takže brzy umírají a nedokvasí nápoj úplně dokonale. Já použila vinařské kvasinky a živnou sůl (balíček po 7 Kč - a do 5ti litrového demižonku stačí půlka. Jinak vše jako milans13, jen jsem přidala půlku oloupaného grepu a hrstku brusinek, četla jsem, že si lidi hrají s kombinacemi sušených meruněk, ananasu atd. Určitě taky vyzkouším. Toto víno má hodně alkoholu - po malým zkušebním panáčku to člověk cítil v hlavě, četla jsem, že se dá dosáhnout cca 16procent. Je fakt čistý, ve skleničce se nedá rozeznat od vína, které má zlatavější barvu. Mě vyšel litr na cca 30 kč, což je bomba, teď nám kvasí ještě šípkové a bude i trnkové, tak dobrou chuť.
Ještě chci podotknout, že se nejedná o nějakej utrejch, víno je opravdu lahodné a má výbornou kořeněnou chuť (jako metropol), ale je silnější :no::-D

Nechci nikomu radit,napíšu jak to dělám já.Předně,nepoužiju pekárenské kvasnice,ale kvasnice vinařské,dají se koupit normálně v drogerii,nemluvě o vinařských potřebách.U těchto kvasnic je potřeba mít i živnou sůl.Ona to vlastně není sůl(ani normální kuchyňská)ale je to výživa pro kvasnice.Buď se to kupuje už namíchané,nebo kvasnice a sůl zvlášť.Připravit podle návodu na obalu,nebo normálně rozmíchat v teplé vodě,nechat chvilku ustát a pak použít.Nástup kvašení je pomalejší.Výhoda je,že nesmrdí a jsou více odolné na alkohol,tedy déle kvasí,čímž je víno více prokvašené a logicky i více alkoholické.Dále mimo zde uvedené ingredience dávám,a to zdůrazňuji především zázvor.Buď čerstvý,nebo sušený.Čerstvý je pálivější.Pak,pár zrnek černého pepře,nového koření,tymián,kousek skořice v celku.Budu rád,když to zkusíte a napíšete jak to chutnalo.email:(viz můj nick)@email.cz

hana: neviem, či v každých bežných potravinách... ale býva, tak ako muškátový orech, tak aj muškátový kvet.

Vazne? ja som ho este nevidela, ale to je mozno preto, ze som ho nikdy cielene nehladala. Vdaka za odpoved :)

hana: ak môžem - u nás normálne medzi koreninami býva, v potravinách.

prosim kde kupujete muskatovy kvet ? :-8

Jíťa:Citron plave nahoře nevadí,používáme sklenici 3l náplň si vypočítáme na 3l.vychází to tak asi 7-8cm od vrchu.Plná není dobré bude to při kvašení vytékat.

zvědavec 10. 2. 2013 19:47
Toto se dělávalo za doby totality ,když bylo cinzáno drahý.Je to dobré.

Jen ještě malá technická otázka: Ten citron mi plave úplně nahoře, nezačne plesnivět? A jak plná může láhev max. být, aby nepřetekla při kvašení? Mám ji úplně plnou. Jen cca 1 cm kraj. Díky :-K

Radulinka6: Díky moc, hned dnes zkusím. Kdysi jsem ho už zkoušela, nevím sice už přesný recept, ale udělala se mi nahoře plíseň a musela jsem to vylít. Pak už jsem ho raději nezkoušela.

Jíťa:Stačí jen nadrobit a je velmi dobré

Zdravím a chci se zeptat. Ty kvasnice, ty se tam jen tak nadrobí?? Nemusí se nijak rozmíchávat nebo udělat kvásek? Díky :-)

tak jsem to vyzkousela uz mame vino i ulezene a zaciname konzumovat je vyborny ma chut cinzana

Tak sme naložili 10L a opravdu to kvasí jako blázen!

FrantaSranda 12. 11. 2012 12:02
Kolik to má přibližně procent alkoholu ? :O

Ahoj lidi,já víno dělám už nějaký ten pátek,ale čekat vždy až na podzim, kdy nám všechny ty dobroty na keřích a stromech dozrávají je pro mě jako pro vinaře dost flustrující a proto jsem se rozhodl vyzkoušet tento super jednoduchý recept-no a Super z velkým S.už jsem to udělal třikrát za sebou a pokaždé bomba ,síla,chut i vůně.díky Radulinko6.:yes:

taaaak a ted uz jen cekat :-)mam toho cca dvacet litru :-))))))
:-D:-p

jdu na to ;-) diky za recept:yes:

Radulinka6:Klídek, já miluju aperitivy a vím, co dokáží a s prvním demižónkem mi pomohli všichni, co chodili měsíc obdivovat moji alchymistickou kuchyň, a proto jsem ráda, že už mám zase naloženo, všem moc chutnalo a hned si rozebrali recept, na netu je spousta složitých a drahých receptů, ale tento je úžasně jednoduchej a funguje a díky za tip na druhák!

Drozdice:jsem ráda,že chutná.Ale opatrně s tím pitím,mohl by z toho být pěkný bolehlav.Já jsem si ho začala dělat proto,že dost často vařím Čínu anemohla jsem sehnat rýžové víno.To se v mnoha čínských receptech objevuje v zálivce.A děláváme ještě ze zbytku co nám zbyde po stáčení spřidáním cukru druháka.Je malinko slabší,ale do Číny stačí.

Evičko děkuji za foto,a přeji aby vás pěkně zahřálo teď v tom nečase.

Rejžák ala cinzáno,zrovna mi to dokvasilo, stáčím a chutnám, fakt skvělý, klidně se můžu s Mikulášem čertem a andělěm zpumprdlíkovat!!!!Už mám naloženo na další várku, strčila jsem tam ještě pár sušenejch květů černýho bezu, dám vědět, jak to dopadlo!

Rýžové víno dělávala moje tchýně a podle surovin by to mohlo být tady to Tvoje, uvidíme:yes:+6

Bohe,isa 1. 2. 2011 15:35
je to super..........:-S

:yes::yes:1

:yes::yes::-K

Tak to mě ani ve snu nenapadlo, děkuji:-)

ivulinka- to rýžové víno má podobnou chuť jako cinzáno.

Radulko:-), dávám ti boda za tuhle originalitu, i když si chuť nedovedu představit:yes:.

Ukládám ;-)

Si děláš srandu? Z toho je fat alkohol?:-O To je úžasný nápad!:-O:yes::yes::yes:

To skusím, zní to božsky:yes::-))

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
domácí víno, domácí cinzano, víno z rýže, trnkové víno, rizove vino, domácí víno recept, činzáno z rýže, výroba domaciho vina, jak udělat domácí víno, vyroba ryzoveho vina, domácí víno recepty, domácí výroba vína, recept na domácí víno, ryzove cinzano, domácí trnkove vino, cinzano recept, domácí vína, recepty na domácí víno, recepty na domácí vína, domácí trnkové víno recept

Suroviny:
rýže, květ muškátový, cukr vanilkový, koření hřebíček, ořech muškátový, rozinky, citron, droždí, cukr, voda

Přidat fotografie receptu