Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová játra na přírodno

Vepřová játra v dnešní době seženete běžně, a tak si z nich můžete připravit chutný oběd. Rychlá úprava na přírodno dává vyniknout jejich křehkosti a šťavnatosti. Je to klasika, která neomrzí, ale dovede ji zkazit nedostatečná příprava.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 458 kJ /
588 kcal
Bílkoviny97,00 g
Tuky13,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 485 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy19,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová játra důkladně opereme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na plátky. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm zprudka opečeme, aby se zatáhla a nepustila šťávu. Krok 3: Opepříme, nakonec osolíme a hned podáváme. Krok 4: Příloha: opékané brambory na másle.

TIP: Pokrmy z vnitřností

Zveřejněno 13. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na přírodno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7ND

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová játra na přírodno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L7ND

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Dnes jsem potřebovala rychlý oběd, tak byla vepřová játra v této úpravě. Většinou místo oleje na pánvi orestuju užší hranolky slaniny, ty pak použiju na hotová játra a tuk použiju na opečení jater. Ke konci restování ještě přidávám cibuli nakrájenou na půlkolečka a rozebranou na kousky, stačí ji udělat dosklovita. Podávala jsem s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.

:-)<3<3moc se mi líbí recept i foto :-K

mmm

Ivana79:Ivanko, děkuji za kladný komentář a za fotečku:-K

Tak ja neviem,skúšala som už robiť pečienky na sto spôsobov,ale táto klasika je najlepšia:-p:yes:a s chlebom,tak ako má na fotke Radulinka,je to bomba,na večeru sme dojdeli tak:-))+21

Miluju játra a na přírodno úplně nejvíc! Teď vyskoušíme tvůj recept to bude parádní ňamka... :yes:

Jani, díky za fotka, trilobity jsem viděla v Prostřena poprve.

Ivi, dovařeno, snězeno. Dovolím si přidat fotky. Jako přílohu jsem zkusila tzv. trilobity, které nedávno byly v pořadu "Prostřeno". Potírané česnekem v olivovém oleji neměly chybu;-) Tobě jsem bodík už dala. Moc dobré:-p

Dobrota :-))

snadné rychlé....a mnam...jdu vařit ..to bude mnamka a diky za recept ..:yes::yes::yes::-p:-p:-p

Vypadají nádherně !!U nás je jím jen já:-p:yes:.Ale když na ně dostanu chuť tak si je udělám a dá si i babička Bodík

Játra podobně upravená mám moc ráda:yes:+7

Ivulinko, to je přesně to co mám ráda. Bohužel moje děti žádné vnitřnosti nejí:-( a já si je dávám jen v restauraci. Bod je jasnej a tiše závidím:yes:

Jejda přírodní jatýrka:-ptaké vařím 5.bod tak ten tam musí;-)

Krásné foty a super jídlo, každopádně za plusík a Radulinka6 nádherný talíř:-*:yes:

Tématické fráze:
přírodní játra, jatra na prirodno, přírodní játra recept, veprova jatra, vepřová játra na pánvi, hovězí játra na přírodno, vepřová játra recepty, jatra na panvi, jatra prirodni, játra recept, játra recepty, kureci jatra na prirodno, vepřová játra recept, přírodní játra recepty, úprava vepřových jater, recepty vepřová játra, játra prirodne, recepty z veprovych jater, vepřová játra na na pánvi, recept na prirodni jatra

Suroviny:
játra vepřová, olej, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu