Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený poklad

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

barbra

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 člená rodina

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 841 kJ /
918 kcal
Bílkoviny23,92 g
Tuky1,67 g
Vláknina38,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy187,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Osolíme a opepříme maso, osmažíme. Krok 2: Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, pak nakrájíme cibuli (na kolečka, kostičky atd....) Krok 3: Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a položíme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme cibulí. Krok 4: Položíme maso pokryjeme nakrájenou cibulí a pokryjeme další vrstvou brambor(posolíme, popepříme, pokmínujeme)a posypeme cibulí . Krok 5: Zalejeme šlehačkou nebo smetanou. Krok 6: Pečeme do doby, dokud nebudou brambory měkké a nebudou upečené do zlatova.

Zveřejněno 13. 2. 2010

Poznámka autorky barbra

Pečeme při 180-220°C. Přeji dobrou chuť a ať vám dobře chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený poklad

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw0m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený poklad

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mw0m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dnes jsem, v rámci inovace našeho oblíbeného jídla,udělala dle rady Mirči(s vínem a paprikou)a bylo to výborné:-p

Děkuju za fotečku a jsem ráda že vám chutnalo.:-K

Barbro:-) posílám pár foteček a boďku č.6;-).Moc jsme si pochutnali:-p i moje dětičky jedli jak po hladovce:-D a tak díky za dobrotu;-).Dělala jsem podle tebe,jen jsem maso ještě posypala ml.paprikou pro barvu,výpek po mase jsem zalila b.vínem,lehce odvařila,přimíchala jsem smetanu,osolila a zalila tím jídlo v pekáčku;-).Víno se vypařilo,ale jeho lehká chuť nám tam zůstala:-).

naughtygirl 13. 2. 2010 21:23
Ahojky, tenhle recept se u nas take vari uz leta a je to vazne basta.:-p Osobne si myslim, ze je lepsi dat tu cibuli na maso nez na dno pekace a navic tam davam jeste syr.;-)

barbra:-Kvařím stejně:-p, jen prosím dopiš co s tou cibulí, kuchařinky co začínají by nemuseli vědět:-8, asi Ti to z textu vypadlo. Já cibuli dávám na dno pekáče...jinak dělám stejně:yes:3.bodka už tam je:-K

:-p:yes:

Tématické fráze:
kotlety na šlehačce zapečené s bramborem, zapeceny kotlety, zapečené brambory se šlehackou, zapečené, recepty zapečený kotlety s brambory, maso a brambory se šlehačkou zapečené, zapékané kotlety s brambory, zapékané recepty, zapékané, zapecene brambory se šlehačky, zapečené kotlety s brambory, zapečené kotlety se šlehackou a brambory, zapečené b, zapečené kotlety se šlehačkou, zapecene kotlety s cibulí, zapečené recepty, maso zapečené s bramborem a šlehačkou a cibulí, zapecene kotlety na smetaně, zapečené kotlety se šlehačkou a cibulí, zapečené kotlety a brambory na šlehačce

Suroviny:
kotleta, brambory, cibule, smetana, olej, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu