Suroviny
Porce: 1 velký nebo 2 menší
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 357 kJ / 3 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,50 g |
Tuky | 20,50 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 732,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krajíce chleba rozdrobíme a zalijeme studenou vodou a necháme 2 hodiny odpočívat, kmín zalijeme 3 lžícemi vody.
Krok 2: Do mísy prosijeme mouku a po 2 hodinách přidáme chleba, který jsme rozmixovali, namočený kmín, sůl a droždí, které jsme rozmíchali ve vlažné vodě. Těsto dobře propracujeme, musí být hladké a nesmí se přichytávat nádoby. Nechat 2 hodiny nakynout.
Krok 3: Po nakynutí udělat šišku nebo bochníčky, dát na pečící papír, několikrát propíchnout na povrchu nebo naříznout do hvězdice, potřít studenou vodou a vložit do vyhřáté trouby. Já ho peču na 170°C.
Krok 4: Během pečení občas potřít vodou, pečeme asi 1 a 1/2 hodiny podle velikosti.
Krok 5: Do trouby můžeme vložit hrnek s vodou, chleba se peče líp.
Zveřejněno 15. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlebový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yo1n
Moje poznámka
Chlebový chleba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yo1n
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 57 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 41 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
čím potřít chleba,
polární chléb,
polární chleba,
cim potrit chléb,
čím potřít chleba při pečení,
potřít chleba,
chleba potřít,
chlebový chleba,
pečení chleba potrit vodou,
potření chleba vodou,
recept na chleba,
čím potřít chléb při pečení,
potřít chléb vodou,
potřít chleba vodou?,
kdy potrit chleba vodou,
chleba s vodou,
čím potírat chleba,
co na potření na na chleba,
čím potrit pečení chleba,
peceny chleb cim potrit
Suroviny:
chléb,
voda,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý,
droždí,
voda
Komentáře (8)