Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé s rajskou majonézou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

o9o9judit

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 349 kJ /
4 147 kcal
Bílkoviny125,32 g
Tuky345,40 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 2,68 g
Sůl6,15 g
Sacharidy123,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření, oleje a soli. Krok 2: Poté filé vyjmeme, necháme dobře okapat a obalíme ve strouhané housce, kterou jsme smíchali s rozpuštěným máslem. Krok 3: Takto obalené ryby pokladame do ploché ohnivzdorné misky (stačí poklice od tohoto nádobí) a pokropíme střídavě mlékem a vínem, upečeme dozlatova. Krok 4: Upečenou rybu podáváme v míse, ve které jsme ji pekli. Zvlášť podáme omáčku z rajského kečupu smíchaného s utřeným česnekem, petrželkou a majonézou. K tomu podáváme opečený bílý chléb, který jsme potřeli máslem a česnekem (opečeme v troubě) a nebo s rýží v míse.

Zveřejněno 15. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé s rajskou majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Wmm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filé s rajskou majonézou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Wmm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

to marinování mě láká, zkusím při svém příštím rybím záchvatu ;-)

Ilonko, velmi zajímavý recept, určitě vyzkouším:yes::-D a Elizo Tvoje fotičky jsou opět nádherné:-D

Maris, díky. Je to opravdu dobrý recept.:yes:

Elizo, krásně jsi recept oživila:yes::-)

Ilonko, už jsme nějaký čas neměli rybu, tak jsem dnes vybrala tento tvůj recept na přípravu pangase. A rozhodně nelituju, právě naopak :-p. Nejvíc mě nadchlo to marinování, to u ryb většinou nedělám a ani nevím proč :-O a pak obalování v máslové strouhance. Skvělé.
Posílám obrázky a bod. :-)

Tématické fráze:
rybí filé recept, rybí file recepty, marinované rybí filé, masová směs s majonézou, recept na rybí file, rybi file, zapečené rybí filé s majonézou, filé zapečené s majonézou, obalovane rybí filé recept, recept na rybí filé v troubě, recepty s rybím filé, dobré filé s majonézou zapečené, strouhaná houska obrázek, zapečené filé s majonézou, zapečené filé s majonézou, zajímavý recept na rybí file

Suroviny:
filet rybí, olej, ocet, mléko, sůl, pepř, citron, bobkový list, strouhanka, máslo, víno bílé, kečup sladký, česnek, nať petrželová, majonéza

Přidat fotografie receptu