Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medailonky v hrubozrnné hořčici

Vepřové medailonky naložené v jednoduché marinádě z olivového oleje a hrubozrnné hořčice vám jistě zachutnají. Hořčice masu dodá silnou a pikantní chuť. Maso pak stačí opéct a můžete si pochutnat.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 521 kJ /
1 798 kcal
Bílkoviny139,50 g
Tuky131,25 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 816 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy13,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na medailonky a lehce naklepeme pomocí kloubů ruky. Krok 2: Z oleje, hořčice, soli a pepře ušleháme kompaktní marinádu, v které maso ze všech stran obalíme. Krok 3: Uložíme do chladu a necháme odležet nejméně 2 hodiny. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C, medailonky naskládáme do pekáčku, na každý položíme malý plátek másla a pečeme 15-20 minut.

TIP: Jak připravit panenku

Zveřejněno 18. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky v hrubozrnné hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRQ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medailonky v hrubozrnné hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRQ7

Marie

Komentáře (31)

Recept jsem s úspěchem vyzkoušela. Bylo to moc dobré. Do marinády jsem pro zjemnění chuti přidala trošku medu :-p

Ovšem to vypadá báááááááááááječně :-?:-K

Vařila jsem v sobotu k večeři a pro velmi kladný ohlas jsem v neděli opakovala. Děkuji za výborný recept.

evík: určitě - u nás je na regálu nad mrazákem, kde jsou různě kečupy, ochucené omáčky (pepřové, rybí, kečuupové apod), hořčice, hořčičné majonézy... - jo ale pozor - tahle hrzubozrnná je ve skleničce. Pak máme ještě zvlášť a jinde různé hořčice v kelímkách - kremžské, francouzské a pod., ale hrubozrnná je ve skleničce a právě mezi těmi různými příchutěmi, jestli to tě nezmátlo ;-);-)

spagetko děkuju za odpověď, dnes jsem jí v Kaufíku sháněla, a marně, mají jí zařazenou mezi hořčicemi???:-O:-O:-O

evík: já hrubozrnnou hořčici kupuju v Albertu i Kauflandu naprosto běžně ;-)

Elizo prosím ,kde kupuješ hrubozrnnou hořčici, nemohu jí nikde sehnat. Posílám bodík a děkuji za radu;-(;-(:-K:-K

Děkuju moc, určitě jsi mi moc pomohla, já s tímhle typem nikdy nevařila,tak právě nevím která je dobrá .) Děkuju :)

Peeto, já si bohužel nevzpomenu, kterou jsem konkrétně použila, je to již více než rok... Ale nyní mám značku KAMIS, hrubozrnnou, jemně ostrou a klidně bych ji použila, jsem s ní spokojená - je bez chemické konzervace, francouzského typu; píšou, že bohaté aroma je získané díky použití nejkvalitnějších hořčičných semínek, bílého vína a koření.
Koukni na www.kamis.cz. Snad jsem ti trošku pomohla.:-)

Vypadá to uzasne, mohu se zeptat jakou značku hořčice na to používáš?? Chci překvapit přítele, tak bych ráda,aby to vypadalo dokonale jako to tvé ;-)

teda Elíííí,jaksi mě to uniklo...:yes::-K:yes:+13:yes:

Tak se to povedlo :-) namixovala jsem plnotučnou a kremžskou horčici a bylo to mňam :-) Dávám bodík a přidala jsem jednu fotečku

Dneska tento recept plánuju. Už se mi to chladí v ledničce :-) Jsem na to zvědavá, akorát jsem místo hrubozrnné hořčice dala plnotučnou, doufám, že jsem to moc nezkazila

:yes:Tak to vypadá hodně luxusně :-O:-))

Špagetko :-), moc jsi mě potěšila, tvoje sousedka taktéž a pomerančová šťáva je skvělý nápad! :yes:
Co ta fotečka...;-):-)?

Včera jsi mě tou hořčicí tak navnadila, že dnes už to mám na pánvičce - jen jsem dala kuřecí medailonky. Jo a pepř jsem dala bílý, sousedka dělala ochutnávačku a polovinu marinády smíchala s pomerančovou šťávou - je to vynikající!!!! Přidám foto, když tak smáznu, ale pochutnaly jsme si (není nad to, když člověk vaří jen pro sebe a ne proto že musí ;-):-p:-D)
Bodík i od sousedky, bohužel, tady se nezobrazí no....:-K:-K

Eli, mám v oblíbených a určitě vyzkouším.;-)
:-!:-)):yes::yes::-K +10

Medajlonky i hořčici mám, tak už vím co v sobotu k obědu.;-)Díky Eli.:-p

Krásné a jistě mňamózní;-), prostě super;-)

Vypadá to velmi pěkně. Vyzkouším k nedělnímu obědu. Jen zatím nevím, jakou zvolím přílohu. Posílám již dopředu bodík!:-p

Eliz viděla jsem hrubozrnnou .... a bylo mi to jasný - já si tu hořčici taky na maso oblíbila, do marinády fakt nemá chybu. Panenku taky spíš dělám jako minutku, nespálí se ta hořčice, ale jasně, muselas to vyzkoušet. Nejlepší je, že kamarádka z USA, která přijela, si kromě jiných výrobků odsud veze i kartony hořčic - že prý máme nejlepší. ;-):-p, jinak :yes::yes:

Sodovko, já jsem se bála, že na pánvi dřív spálím tu hořčici na povrchu (na minutky musí být maximálně rozpálená), než tepelně upravím vnitřek. ;-) Třeba ne, ale nechtěla jsem to zkazit...
Jinak panenku peču docela často, i z trouby je dobrá, jen to chce krátkou dobu...:-p:-)
Děkuji všem za zájem a body a Hello, doufám, že bude chutnat a budeš fotit ;-):-K...

Receptík je :yes: ,ale já bych osobně medailonky restovala než pekla. Panenka je minutkové maso a péct ji v troubě je přímo "hřích."

:yes:

:yes::-p

No to je krása, jasný favorit na víkend a 4. bodík!

Hrubozrnou hořčici jsem ještě nikdy nejedla. Krásné fotky a určitě výborné!!! :yes:

:-p:-p:yes::yes::yes:

michsamant 18. 2. 2010 12:44
:-p:yes::yes::yes:

Hm, vepřovou panenku už jsem dávno nedělala, většinou kupuju něco levnějšího:-8 Ale ta Tvoje fotka je tak inspirativní...:-p:yes: , že to asi budu muset přehodnotit;-)

Já si tu hrubozrnnou hořčici budu muset koupit a vyzkoušet. Ty medajlonky mám dost často a tohle vypadá moooc dobře:-p:yes:

Tématické fráze:
omáčka z hrubozrnné hořčice, marináda z hrubozrnné hořčice, omáčka z hrubozrné hořčice, vepřové medailonky na hořčici, vepřová panenka v hrubozrnné hořčici, vepřové maso na hrubozrnné hořčici, vepřové medailonky hořčice, vepřové medailonky s hořčicí, panenka v hrubozrnné hořčici, panenka s hrubozrnnou hořčicí, vepřová panenka hořčice, marinada s hrubozrnnou horcici, panenka v hrubozrné hořčici, panenka hrubozrnná hořčice, francouzská hrubozrnná hořčice, marináda na panenku, vepřová panenka s hrubozrnou hořčicí, veprova panenka hrubozrnna horcice, hrubozrnna hořčična omáčka, vepřová panenka na hrubozrnné horčici

Suroviny:
panenka vepřová, olej olivový, hořčice hrubozrnná, sůl, pepř mletý, máslo

Přidat fotografie receptu