Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kotlety New York

Vepřová pečeně je šťavnatá a chutná, patří k oblíbeným a často používaným masům. Připravit ji můžeme vcelku nebo nakrájenou na plátky (kotlety), s kostí či bez. Tentokrát vyzkoušíme recept na pečeni, kterou předem naložíme v pikantní marinádě. Po naložení ji společně s cibulí dopečeme v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (102×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 90 min

130 min (40 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 806 kJ /
1 627 kcal
Bílkoviny233,29 g
Tuky61,09 g
Vláknina9,22 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 482 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy33,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nařízneme ke spodní kosti. Nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednou mezi kosti, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez. Krok 2: Celé potřeme marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje, soli (podle chuti) a protlaku. Promažeme i v mezerách. Mezery mezi kotletami proložíme půlkolečky cibule. Krok 3: Necháme v pekáčku v chladnu marinovat do druhého dne. Krok 4: Pečeme při teplotě 200 °C cca hodinu přiklopené, potom na chvíli odkryjeme, aby pečeně získala pěknou barvu. Krok 5: Můžeme podávat bez omáčky, ale s omáčkou je pokrm chutnější. Krok 6: Maso vyjmeme z pekáčku, výpek dáme na plotnu a vyrestujeme do tuku. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a podlijeme vodou dle potřeby. Necháme zvolna 20 minut provařit. Krok 7: Přilijeme smetanu, promícháme, znovu krátce provaříme a podáváme.

TIP: Rozdělení vepřového masa: Jak využít jednotlivé části v kuchyni

Zveřejněno 18. 2. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Podáváme, s čím je libo. Když máte omáčku, jsou k tomu dobré i knedlíky. Bez omáčky s chlebem nebo se zelím a knedlíkem, ale i s bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety New York

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRQg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kotlety New York

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRQg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

https://www.prozeny.cz/clanek/test-kupovanych-jise...
"..... V testu ji všichni čtyři ochutnávači označili za nejlepší. Když k tomu přičteme i to, že ve složení jsou jen tytéž položky, které bychom do ní dali doma, pak je jasné, že tohle je dobrá volba."
Jíška Knorr je tuk a mouka - jsou horší přípravky k vaření a dochucování:-)

nic horšího než hotová jíška snad ani neexistuje a navíc ta od knorr-a

Já to zahuštuji sýrem na vaření , podávám z bramborem.:-:-D

o víkendu zkouším!!! WoW!:-K

Proč Kotleta NEW YORK ,když tam nic americkýho není,pojmenovala bych ji kotleta po provensálsku,když už tam je to koření.

brrrrrr Podravka....umělá jíška....tak to ne!
:no::-//:no:

Alena: Alenko díky...mám po noční a nevěděla jsem jak připravit kotletu v celku, co mi ležela v lednici, našla jsem tenhle recept, ale nemám zázvor....díky Tobě jsem udělala marinádu z worcestru, hořčice, hodně česneku (to manžel miluje), ještě trochu sojovky a kapky chili omáčky...prostě jak od pejska s kočičkou :-D a už se těším, až budu po vyspání péct :-))

Tak vyzkouším :) Určitě bez zázvoru a podravky, a dám vědět jak chutnalo :)

k.radulka 21. 10. 2015 10:12
Ano staci jen vypek, nemusite davat smetanu.

To se mi moc líbí, chtěla bych vyzkoušet, ale co místo smetany, nemáte nějaký tip? Třeba jen vodu/vývar?

tak už je v troubě a peče se.šupl sem k tomu čerstvé bylinky.a kolem přikrájel trošku špeku :-)děkuji za inspiraci :yes:

Mě teda moooc chutnalo.Marinadu jsem si udelala jinou(worchester,horcici,cesnek,sul a pepr)Dobry napad!!V pomalem hrnci je to urcite lepsi!!!:-);-)

Míša: záleží na tom, jak velký kus kořene jste dala, zázvor ve vedlejším účinku může vzácně vyvolat poruchy trávení
http://www.beltina.cz/bylinka/zazvor/

No, moc mě to nechutnalo, bohužel se mi pak i zvednul zaludek, druhy den jsem to nemhla ani videt, uz asi dlouho neudelam, je mi to lito, ale proste nechutnalo, i manzel rikal ze ne, asi tam na nás bylo dost toho zazvoru...ale priste zkusim bez zazvoru nebo ho dát min, marináda myslim ze by pak byla mohl byt pro nas prijatelnejsi.:-/

:yes:Výborný!!!!!!!!!!!!!!!!:-p

Tak, už máme po obědě, sklidila jsem pochvalu a tak chválím i tady :yes::yes::-p

no moc mě zaujal.....už se nakládá ....snad bude mít úspěch :-)

Po tomto receptu sahám, když chci pohostit větší společnost. Ještě nikdy jsem nelitovala. V této marinádě jsem upekla i vepřová líčka a byla luxusní. +:-)

:yes::yes:+59:-K:-K

Opravdu slast pro chuťové buňky :yes: i když jsem to nestihla naložit tak to bylo úžasné příště zkusím naložené ;)

Vynikající, poprvé jsem při vaření použila čerstvý zázvor a byla jsem překvapená:-*.:yes::yes::yes:

Váhala jsem nad tím zázvorem, ale bylo to vynikající :-! Všem moc chutnalo, masíčko bylo šťavnaťoučké a právě zázvor tomu dodal tu báječnou chuť.Chválím kde se dá. Měli jsme kotletky minulý týden a stále nemohu zapomenout.:-D :yes:

Vyzkoušela jsem a velmi dobré, nemělo to chybu:-p

vyzkouším na zítřejší oběd,tak snad to bude mnámka.:yes:

mgr.Kristyna Tát., 5. 2. 2011 10:37
Tento recep je velmi výborný :-! :yes: Moc mi chutnal, ale nedělala jsem ho s omačkou jen tak na sucho a bez smetanky. a bylo to moc dobré, manžel se obizoval ještě dneska. Včera ho měl na večeří a řikal že nic takového ještě nemněl, akorát jsem tam přidala čilli máme moc rádi pálíve tento recept doporučuji.- Mgr.Kristýna Tatarková

leni i my máme rádi ostré takže přidávám chilli jinak to moc ostré není:yes:

Vynikající,nemělo to chybu, jen sem vyměnila koření grilovací za steakové, tak by mě zajímalo, jestli ty kotlety jsou pikantní nebo ne. My jsme je měli pikantní až až, ale vzhledem k tomu, že milujem pálivá jídla, tak to nemělo chybu. Vřele doporučuju všem. Lenka:-))

Paráda,uloženo,vyzkoušíme.Maso milujeme v nejrůznějších úpravách.Jak jsem četla níže,že gejb (neregistrovaný/á) šla smažit řízky,tak to by se teda u nás nestalo a to mám doma chlapy tři,poslala bych je do pr:-D všechny.:-*:yes:letí+50:yes:

Vepřová pečeně s kostí jsou nenasekané kotlety:-D

Moooc hezký recept, opravdu. . . :yes: Jenom nerozumím tomu (a divím se, že se nad tím už přede mnou nikdo nepozastavil), proč se ta dobrota jmenuje KOTLETY NEW YORK, když je to VEPŘOVÁ PEČENĚ :-// Ale nic, u mně dobrý :-p +47

gejb: jooo i takový jsou, no holt je asi odkojenej nějakýma blafama :D bejt to muj manžel tak ho pošlu do p... a ještě mu jdeš smažit řízky nooo tak to seš teda dobrá :D :D

Podravka, hotová jíška!!! FuJ!

;-(Manžel ochutnal a musela jsem jít dělat řízky,už nikdy!!!!!

:-)neskutečně dobré,včera jsem pekla a manžel se olizuje ještě teď...přidala jsem smetanu a jako přílohu jsme měli brambor,opravdu doporučuji všem:-):-):yes::yes::yes:

:-p:-pRadulko-zrovna jsem přemýšlela co uvařit na sobotu -tak už je rozhodnuto-vyzkouším a věřím , že to bude chutnat, jak jsem se dočetla tady nemusí to být vyloženě kotleta takže tam šoupnu i krůtí stehno no a tu kotletu taky.Už se těším-ňam,ňam.Bodík už je tam:yes::yes::yes:

No to ti Jahudko taky musím napsat, já zas dělala ten tvůj nápad s bramborovou kaší jak hora! Malej Daneček z toho byl nadšenej a obídek jedl hoooodně pomalu aby mu hora nehapala prý :yes::-D

Jahudko děkuji za komentář, ty fotky koukám nikdo nepřidává, asi jste všichni spapkali dřív než se vyndal foťák :D Já jsem z Moravy! Kooosek za Brnem, Bílovice :D Jj máš pravdu nevěděla jsem kolik jsem dáváala přišlo mi že to byl takový menší kořen :D Ono každej má tu chuť jinak a je lepší ochutnávat a sem tam něco ubrat či přidat, bez smetany je to takový echt chlapský, se smetanou pro rodinu;-)

Ahoj Radko, dnes jsem vařila Tvou dobrotu pro pánskou část mé rodiny na zítřejší oběd, ale měla jsem obavy, aby to nezmizelo hned dnes:-)) Nějak jsem si s tím nehrála, dala jsem kotlety i krůtí maso a prokládala vrsty s cibulí a dala rozhodně trochu smetany na zjemnění(na mě to je dost pikantní, protože píšeš "jeden kořen zázvoru", ale to jsi neviděla, jaké prodávají na Moravě:-D"). Ale:-!, tak jak si ze mně utahují, když mě vidí fotit, tak dnes se stal zázrak, prý Ti mám rozhodně napsat, že je to výborný. :-D Tak to myslím hovoří za vše.;-) Máš za 1* a:yes:29 Jsi šikulka

Supr receptík dnes jsem dělala pochutnala si celá rodinka :yes: dávám bodík :-)

Bylo to opravdu super Radulko:-!Manželovi to moc chutnalo,dala jsem okoštovat sousedce,brala si recept,mám i na zítra bude to s knedlíkem,díky moc.

reny - je tu diskuze a jsou tam i odkazy - abys věděla jak vypadá :-) http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=659

vypada to dobre,podle ohlasu to stoji za vyzkouseni...jen netusim co to je ten "pomaly hrnec"...jak to vypada :-?

Radunko díky moc za odpověd,přeji pěkný den.

podlij cca 2dcl a tak po vaceti mintkch vždy koukni jak je vypečíno a kdyžtak dolej. Až budeš dělat omáčku tak si mužeš naředit ještě.

Zítra marinuji v neděli peču,těším se jak překvapím rodinu,určitě to musí být boží,nevím jak moc podlít? Díky za dobrý tip,jsem ráda,že jsem tyto super stránky objevila.

Výborné, včera jsem pekla , k tomu hranolky a nemělo to chybu..Také přidávám bodík:yes:

Výborný recept v sobotu jsem vyzkoušela a rodina se oblizuje ještě dnes.Díky a bodík letí směrem k vám.

jindra:) 5. 3. 2010 12:19
toto je vinikající recept!!!!!vyzkoušel jsem a mohu jen doporučit!!!!!:yes:

Vypadá to nádherně musím to vyzkoušet

Jezis to je super, uz jen ta omacka..Maso moc poznavat neumim, takze Zdeno3,kazdy mame neco, ja nepoznam kytu od svickove, ci tak nejak:-D , ale ten napad s pomalym hrncem je skvely! Tak na jak dlouho jsi to mela, pres noc? CCa 12hodin? Takze kdyz to dam brzo rano, vecer by to mohlo byt myslis?. Jinak definitivne pridavam a bodicek leti!! :-8:-p:yes:

Já neumím vložit, to je ostuda, že?:-//

zdeni a kde je ta fotka?
:-O

Radulko, hned po obědě sedám a hodnotím. Bylo to moc dobré, velký úspěch u manžela. Já to večer hodila do pomalého hrnce na 1 a ráno bylo hotovo. Do trouby už jsem to nedávala, barvu maso mělo. Všem tento recept doporučuju kdo má pomalý hrnec, je to bez hlídání a pikantní. Tak dobrou chuť.:-/:-K:-)):yes:

Takhle si naložte i bůček, nemusí to být kotlet, u nás nemáme rádi tlusté:-* a se solí opatrně, dost ji je v grilovacím koř. a provensálského koření jak kdo máte rádi, někdo má rád mín navoněné nědko více:-8 jinak moooc děkuju za chválu:-)) a těším se na fotečky :-p

Radulko, dnes nakládám, zítra vařím. Napíšu jaké to bylo.:-))

:yes::yes: Také už mám uloženo...:-p

To je mňamozní:-p:yes::-))

LUXUS :-) :yes: +15

Bez komentáře :yes::yes:+

ukladám a dávam 14.bod:-p:yes:

Vypadá to luxusně Radko!

Tématické fráze:
kotlety, kotleta recept, kotlety recepty, kotleta recepty, vepřové kotlety, kotlety recept, co uvarit z kotlety, recepty z kotlety, recepty kotlety, vepřová pečeně recepty, recept na kotlety, recepty na kotlety, kotleta s kostí, recepty kotleta, recept kotlety, vepřová kotleta s kostí, veprova pecene s kosti recept, kotleta s kosti recept, kotleta s kostí recepty, recept kotleta

Suroviny:
pečeně vepřová, koření grilovací, zázvor čerstvý, česnek, koření provensálské, protlak rajčatový, olej, cibule, smetana 12%, mouka hladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu