Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lehké jako dech

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 651 kJ /
3 502 kcal
Bílkoviny50,33 g
Tuky89,37 g
Vláknina31,70 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy608,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované brambory a mouku s práškem do pečiva. Krok 2: Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh po částech vmícháme do těsta. Krok 3: Do vymazaného plechu rozprostřeme těsto, potřeme marmeládou, pokladame půlkami švestek řezem vzhůru, posypeme skořicí. Krok 4: Posypeme žmolenkou. Žmolenka:Z mouky,másla a cukru promnutím připravíme žmolenku. Krok 5: Pečeme při 175°C přibližně 35 minut, až jsou okraje zlatavé.

Zveřejněno 20. 2. 2010

Poznámka autorky Betina

Aby těsto bylo opravdu nadýchané, přidávejte do něj vždy prosátou mouku, která je bohatší o vzduch.

Je nadýchaný a moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehké jako dech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkW0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lehké jako dech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkW0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tento koláč ďelam už padesát let , je bez konkurence
:yes:

Jana Mlčáková 26. 8. 2013 13:32
Já mám vykoušené, a to bezkonkurenčně, na kynuté těsto vrstvu tvarohu ( vaničkový - je řidší), s cukrem a žloutkém do tenké vrstvy rozmazat stěrkou a na to ovoce a drobenku. Je to mňamka :-))Jana

Petra M. 4. 6. 2013 09:40
Tak včera jsem dělala s boruvkami, úplně stejný postup ,jen jsem nedalal skořici, také vynikající :-8

Dnes jsem pekla,je opravdu výborná, dala jsem jen 120g cukru a pekla jsem necelou hodinu,dávala jsem mražené švestky, tak mi pustily hodně šťávy. Těsto jsem dopracovala rukama, i na plech jsem ho jimi namačkala, teď už chápu,že šlo tak pěkně natřít marmeládou :-) - je tužší. No ale ta chuť po upečení - vynikající. Takovéto jsem dělala poprvé. Tato buchta nyní jednoznačně vede:yes: je krásně vláčná, žádném suchouš :-D - díky za recept.

:-p:yes:

Je naprosto skvělý,opravdu nadýchaný a křehký.Celé rodině moc chutnal:yes:

Jů, tohle na mě kouká z náhodných... a mě se to moc líbí. Receptík už je v oblíbených, teď už jen počkám až začnou dozrávat švestičky. Bodík je jasný už teď.

Moc zajimave ty brambory do testa. Vyzkousim.:yes:5:yes:

:-O Ještě nikdy jsem nedělala koláč do kterého se dávají prolisované brambory. Proto tuhle buchtu - bublaninu musím vyzkoušet. Na fotkách vypadá doopravdy nadýchaně. :yes::-p:yes:

výýýborně, už vím co bude zítra ke kávičce, když nesežerou ty moje kobylky dřív jak vyndám foťák tak vložím fotečku:yes::-D

Beti:-K švestky:-p, tak ty u nás nikdy nezklamou:yes:1.bodík už tam je;-)

Tématické fráze:
lehké recepty, lehké moučníky, lehké recepty na buchty, lehke buchty, lehké recepty na buchtu, lehká buchta na plech, lehky buchty, recept na lehkou buchtu, lehký recept na buchtu, recepty lehke, lehké buchty na plech, lehká buchta, buchta jako dech, lehké buchty recepty, buchta z mrazených švestek, koláč z mražených švestek, lehke kolace, lehké recepty buchty, lehke vareni, lehké palačinky

Suroviny:
švestky, mouka polohrubá, brambory, cukr moučkový, marmeláda, tuk, vejce, skořice, kypřící prášek do pečiva, sůl, tuk, mouka hrubá, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu