Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Variace na šoulet

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 857 kJ /
2 834 kcal
Bílkoviny203,54 g
Tuky57,65 g
Vláknina91,32 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 4,34 g
Sůl10,00 g
Sacharidy302,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer namočíme prebratú fazuľu. Krok 2: Na masti, oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať, zasypeme paprikou, vlejeme víno, pretlak, pridáme namočenú fazuľu, umyté krúpy, bobkový list, jalovec. Premiešame, osolíme, dáme do pekáča, zalejeme vodou - aby bolo všetko prikryté, na vrch dáme krkovičku. Krok 3: Prikryjeme alobalom alebo použijeme rímsky hrniec, pečieme 2-3 hod. pri 180 stupňov, alebo kým všetko nezmäkne, tekutina sa má skoro všetka vsiaknuť - kontrolujeme , príp. dolejeme. Pri servírovaní na fazuľu ukladáme plátky údeného a varené vajcia. Príloha - čerstvý chlieb.

Zveřejněno 20. 2. 2010

Poznámka autora magdalenka

Šoulet je židovské jedlo, pripravované obyčajne s husacím mäsom, samozrejme úplne inak. Preto hovorím o mojej variácii...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na šoulet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZ2B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Variace na šoulet

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZ2B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jaromira18: :-K

Šoulet miluji, uvařím ho musí být vynikající.:-K:-K:-K

Hanka, úžasne krásna fotka, ako obyčajne z tvojho foťáku (a tvojej kuchyne).

Eli, díky:-D
Magdalenko, zapomněla jsem napsat, že jsem použila bílé fazole, strakaté jsem neměla, ale myslím, že to vůbec nevadilo:yes:

Krásné fotky :-K, až budeme moct papat "nadýmavá" jídla, ráda připravím...:-p

Magdalenko, díky za recept:yes:šoulet dělám trochu jinak, tak jsem vyzkoušela ten tvůj a byl vynikající, moc nám chutnal:yes::yes: posílám zasloužený bodík:yes: +

Také dělám šoulet klasicky (spíš staročesky, než po židovsku) - hrách, kroupy, uzené, majoránka a spoustu česneku...:-p Ale "variace" vypadá také dobře, ukládám. :yes:

Já mám šoulet moc ráda, dělávám ho z hrachu, krup, sádla, slaniny a koření, ale tento recept pro mne také chuťově zajímavý a už ukládám.:yes:+2.

Špagi, sú rôzne obmeny, hlavne u nežidov. Klasický šoulet, pokiaľ viem, sa varil na šábes, po východe hviezd v piatok večer sa nič nesmelo robiť. Bolo to jedlo z fazule alebo hrachu, krúp a mäsa. Miesto bravčového mäsa Židia konzumovali husacie.

Magdi, já mám šoulet zafixovaný jako - fazole a kroupy (nebo luštěniny a kroupy), ale bez masa.
Jinak ale ta tvoje varianta nemusí být špatná, název jsi zvolila svůj a rozhodně tam jsou výborné věci :-p;-):yes:

Tématické fráze:
šoulet, šoulet po židovsku, šoulet s uzeným masem, starocesky soulet, šoulet recept, šoulet z fazoli, šoulet s vepřovým masem, vepřové maso v šouletu, veprove zebirko v souletu, šoulet s masem a zeleninou, vepřové v šouletu, recept na šoulet, krkovička v šouletu, recepty šoulet, recept šoulet, vánoční šoulet, vepřový šoulet, husí prsa po židovsku, šoulet se zeleninou, soulet s masem

Suroviny:
fazole, cibule, česnek, olej, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, bobkový list, pepř, jalovec, kroupy, víno červené, voda, krkovice uzená, vejce

Přidat fotografie receptu