Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přesnídávka jablečná

Na zpracování jablíček je nespočet způsobů. Ale taková přesnídávka, na které si pochutnají všichni členové domácnosti, to je výhra i na zimní období. Zkuste a přesvědčte se. Nejmenší i ty větší strávníci vaši snahu jistě ocení.

Hodnocení receptu je 4,8 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Michala77

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby vaření jablek

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby vaření jablek)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 748 kJ /
3 525 kcal
Bílkoviny10,32 g
Tuky8,91 g
Vláknina65,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 94 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy818,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme. Po očištění bychom měli mít čistých 2,5 kg jablek. Krok 2: Připravená jablka vložíme s cukrem do hrnce, zalijeme 1 litrem vody a zcela rozvaříme. Krok 3: V troše vody rozmícháme pudinkový prášek, zavaříme do jablečné hmoty a pořádně promícháme. Krok 4: Necháme přejít varem, rozmixujeme a nalijeme do čistých skleniček. Důkladně otřeme hrdlo skleniček a uzavřeme víčky. Krok 5: Sterilujeme 20 minut při 80 °C.

TIP: Zpracování nadúrody jablek

Zveřejněno 20. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přesnídávka jablečná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZYp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přesnídávka jablečná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZYp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Je moc dobrá, akorát jsem to teda nedělala 35 minut, ale spíše dvě hodiny :-D ale je pravda, že jsem to dělala z mražených jablek, které mám už porcované v mrazáku :-8

Naprosto luxusní mňamka. <3

květoslava 18. 9. 2015 14:06
davam 6bodu,je skvela jen jsem jablicka neloupala a rozmisovala a neno to ani posnat,je skvela a dala jsem min cukru;-);-):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-)):-D

hana Horová 1. 10. 2014 17:00
Zdravím,letos máme hodně jablek,určitě udělám vnoučátkům přesnídávky.Na uskladnění moc nebude,kroupy udělaly své.Vnoučata budou pomáhat o víkendu,jedem na chalupu.Hanka

Monika:Máte 2 možnosti : buď si kúpite teplomer alebo jednoducho sterilizujete pri bode varu a kratší čas, cca 10 min stačí.;-)

Mě by spíše zajímalo, jak poznám těch 80 stupňů při steril.... :-(

Přesnídavku jsem právě dodělala a ješte tepla je fakt mnááám.Posílám bodík:yes:

Dnes jsem zkoušela, přesnídávka je výborná.:-!

Michalo, já teda na tyhle věci nejsem a malé děti nemám, ale bude to chutnat i mé dospělé dceři-je to totiž moc dobrý a tobě dávám 6.bod:yes:

Je výborná.:-*:-D:yes:

děkuji už jsem upravila:-K:-K:-K

Míšo:-K možná by jsi mohla doplnit...vždy jablka bez slupek a jadřinců;-)
Já dělám jiný poměr 2kg jablek a 0,5kg uvařené mrkve...další postup je stejný...dělala jsem i z broskví, meruněk, švestek a je výborná.
Mohu doporučit:yes:

Míšo, dej to do kategorie Zavařeniny ;-)

Tématické fráze:
jablečná přesnídávka, jablečná přesnídávka recept, domácí jablečná přesnídávka, výroba jablečné přesnídávky, přesnídávka jablečná, jablečné přesnídávky, přesnídávka z jablek, domácí výroba jablečné přesnídávky, domácí jablečné přesnídávky, přesnídávka, domácí přesnídávka jablečná, recept jablečná přesnídávka, dýňová přesnídávka, recepty jablečna presnidavka, domaci jablecna presnidavka recept, recept na jablecnou presnidavku, jablečná zavařenina, jablečná předsnídávka, domácí přesnídávka jablečná recept, přesnídávka recept

Suroviny:
jablko, cukr, voda, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu