Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hedvábné rizoto

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 199 kJ /
2 199 kcal
Bílkoviny84,60 g
Tuky24,74 g
Vláknina9,66 g
Cholesterol 172 mg
Sodík 181 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy404,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle osmahneme maso, zeleninu a cibulku na kostičky, poprášíme paprikou a trochou podravky, rýži, podlijeme 3 hrnky vody o objemu 2 dl a vaříme, dokud není rýže měkká- cca 12 minut. Krok 2: Podlijeme smetanou, dochutíme dle chuti podravkou či solí, pepřem a na mírném ohni přivedeme k varu, hned přiklopené odendáme ze sporáku a necháme ještě deset minut nabobtnat. Aby se smetana vsákla, neodkrýváme pokličku. Rizoto je krásně smetanové a vláčné. Posypeme sýrem a přikládáme s kys. okurkou.

Zveřejněno 21. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hedvábné rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6pZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hedvábné rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z6pZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Sodovka:rýže tam je ;-)

:yes:davam taky bodik

ano, rozumíš špatně :D Rýži vařím zároveň se základem ale v podstatě je to jedno jen tu smetanu dej do té rýže aby se do ní vsákla.

šárkačmárka 16. 4. 2010 15:51
Prosí kuchařinky o pomoc.
Chápu správně,že se rýže vaří zvlášť a pak po uvaření se přidá ke směsi masové?:-O

sodovka: no vidíš, hned upravuju :-D

Radko, rizoto je určitě dobré, ale v postupu ti chybí rýže. Někdy se stává, že nějaké to slovíčko potvůrka uteče ;-).

Rizoto u nás jede tak proto posílám :yes:

Mňam ;-)

michsamant 21. 2. 2010 14:30
:yes:

:yes::yes::-p

Se smetanou jsem rizoto zatím nedělala-ukládám a tobě Radko bod:yes:

Tématické fráze:
vlacne rizoto, kuřecí rizoto se smetanou, rizoto se smetanou, jak se správně dělá rizoto, vláčné rizoto recept, rizoto se smetanou recept, jak správně udělat rizoto, pečené rizoto, rizoto ze slepice, rizoto recept, rizoto porce, jemné houbové rizoto se smetanou, stava na rizoto, parmazán rizoto, zelenino rizoto recept, nejlepsi rizoto s okurkou, rizoto, 1 porce rýže na rizoto, risoto, kuřecí rizoto s okurkou

Suroviny:
rýže, máslo, cibulka, hrášek, kukuřice, mrkev, maso kuřecí, smetana, paprika sušená sladká, podravka, sůl, pepř, sýr parmazán strouhaný, okurka čerstvá

Přidat fotografie receptu