Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kovářův oheň

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 758 kJ /
1 137 kcal
Bílkoviny10,22 g
Tuky105,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 112 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy32,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk rozpálíme a opečeme na něm naklepané, osolené a nahrubo tlučeným pepřem posypané řízky. Vyjmeme. Krok 2: Na výpečku osmahneme na půlkolečka nakrájenou cibuli tak, aby jen zesklovatěla a neztmavla. Krok 3: Kořeníme solí a tlučeným pepřem, zalijeme šlehačkou, vrátíme řízky a necháme chvilku povařit. Krok 4: Vhodná příloha jsou bramboráčky nebo vařené brambory a PIVO :-)

Zveřejněno 21. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovářův oheň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlgO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kovářův oheň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RlgO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

Spíš by to mělo mít název plovoucí bramboráky když vidím jak plavou v tom oleji :-D

hosta: :-K Dík

Zobrazit 2 starší odpovědi

Hrabje.bas 7. 10. 2016 20:14
Ach jo. KOVÁŘŮV OHEŇ? To je trošku nepatřičný název! KOVÁŘŮV OHEŇ bych si představil mnohem mnohem ohnivější, i když to je o množství pepře, tohle je taková JISKŘIČIČÍNEČIČÍČKA. Název pokrmu má vypovídat o jeho charakteristice. Kdo to ostré neunese, tak si nebude dávat něco podobného.

Hrabje.bas: Množství pepře není určeno, klidně si opepřete dle nároků a chutě. My oplechovanou pusu nemáme, pepřím rozumně :-8 Přesto jsou "ohnivé" dost.
Název jsem převzala :-p

Adam : Taky mám ráda jednoduché recepty, dík:-):-K

Ahoj chci jenom dodat, že správně se to má dělat z kotlety,ale může se dát normální řízky jak vepřové tak kuřecí :) Předevčírem jsem to po prvé dělal na praxi a bylo to vynikající tak to jdu dnes zkusit a doufám že to dopadne dobře :) Tak jednoduché a levné jídlo a jak je to skvělé :)

:-))neznám. Ukládám na vyzkoušení:yes:

Ukládám hned vyzkouším.Dávám bodík už se těším na mňamku.:yes::-):-p

My tomu teda říkáme Krakonošův oheň, ale přidáváme do něj ještě lžičku papriky a špetky chilli + místo řízečků maso nakrájíme na nudličky :o)

Lákavé:yes::yes:+1

Jiřička 22. 2. 2010 10:04
To může být dobré, vyzkouším a povím jak chutnalo. Na obrázku to vypadá moc dobře a hlavně - rychlé a jednoduché vaření. :yes::yes::yes:

:-):yes:

vyzkouším, dávámbod.:yes:

Mňami mňami už 4. recept dneska mám od tebe v oblíbených:-O:-O:-O:-O

Hmm to vypadá na moc dobrou kombinaci mňam mňam;-):yes: a ty krásné bramboráčky:yes: posílám bodíka;-)

Super;-):yes:

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
krakonošův oheň, krakonošuv ohen recept, kovářův chléb, kovářův chléb recept, vareni na ohni, recepty na ohni, kovářův chleba, recept krakonosuv ohen, recepty na ohen, vaření na ohni recepty, chleba na ohni, kureci krakonosuv ohen, recepty krakonošův oheň, oheń, recepty kovářův chléb, recept na krakonosuv ohen, oheń, příloha k bramboráčkum, jak udělat oheň?, maso na oheň

Suroviny:
řízek vepřový, cibule, pepř, šlehačka, sádlo

Přidat fotografie receptu