Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová omáčka

Vnitřnosti patří mezi velice často opomíjené suroviny v kuchyni, avšak neprávem. Dobře připravená vepřová játra vás překvapí svojí jemnou chutí. Vyzkoušejte z nich připravit třeba játrovou omáčku, není to nijak složité.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka +++ Zdenka +++

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 646 kJ /
633 kcal
Bílkoviny98,40 g
Tuky13,70 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 1,54 g
Sodík 492 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy27,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Stroužek česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Přidáme játra, která necháme zatáhnout. Krok 3: Opepříme, přidáme majoránku, mletý kmín, česnek, zalijeme vodou a dáme vařit do poloměkka. Krok 4: Přidáme kousek Masoxu a zahustíme vodou smíchanou s hladkou moukou. Necháme provařit zhruba 20 minut. Krok 5: Dle potřeby dosolíme na talíři. Podáváme s rýží, brambory, nebo knedlíky.

TIP: Jak připravit játra - rady a tipy

Zveřejněno 23. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQgX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vQgX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dávám bodík, omáčka je vynikající ;-)

Anonim.slovo jako slovo hlavně že chutná :-D

Anonim: naprosto běžně používané slovo v hovorové češtině jedná se o náhradu jíšky - mouka rozmíchaná v tekutině, např. v mléce, smetaně i jen vodě. Někde tomu říkají zátřepka. pokud si zadáš slovo záklechtka do vyhledavače, poučíš se.

Já tě taky asi zaklechtnu strašný slovo opravdu.

:yes:

Vrátit plus :-) se mi líbí, taky si udělám svoje znamínko asi :D

Jé Zdeni,:-) to jsi fakt nemusela, já jsem myslela, že tam má ještě něco být:-8:-K

tak jsem to + odstranila

+ to je moje znamínko

Zdeni - Játrová omáčka + - + co ? :-O;-)

Tématické fráze:
recept na játrovou omáčku, játrová omáčka, nejlepší játrová omáčka, jatrova omáčka videorecept, jatrova omacka z veprovych jater, recept játrová omáčka, jatrova omačka se slaninou, pravá játrová omáčka, recepty játrová omáčka, vepřová játrová omáčka, játrová omáčka recept, játrová omáčka s bramborem, játrová omáčk, omačka játrova, játrová o, játrová omáčka z mletych jater, játrová omáčka masox, omáčka z mletých jater, játrová omáčka pro začátečníky, omacka z vepřových jater

Suroviny:
játra vepřová, cibule, kmín mletý, masox hovězí, mouka hladká, pepř mletý, majoránka, česnek

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu