Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buši slezinková

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 a více-dle způsobu jídla.

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 693 kJ /
405 kcal
Bílkoviny2,68 g
Tuky37,46 g
Vláknina8,28 g
Cholesterol 34 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme na plátečky ( proužky ) nakrájené slezinky, trochu osolíme a opepříme. Krok 2: Mírně orestujeme ( chvilku ), podlijeme horkou vodou. Množství podle toho, kolik budeme chtít omáčky. Vždy se dá ještě dolít. Dáme zavařit masox nebo bujon a po chvilce vaření zaprášíme polohrubou moukou na požadovanou hustotu. Já mouku rozmíchám do trochu vody a přilévám za stálého míchání, abych neměl hrudky - nevěřím si ). Ochutnám, dochutím, hotovo.

Zveřejněno 24. 2. 2010

Poznámka autora Vaclav Fronek

Příloha : vařený brambor, rýže, knedlík houskový,(ale jde i bramborový), různé těstoviny(kolínka, vrtulky, mušličky, makaróny atd.), Kus-kus, chleba, rohlík atd atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buši slezinková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8qP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buši slezinková

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8qP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Tak,Vašíku,opět jsme"slezinkovali";-):-))Já dávám na ovonění trošku zauzeného špíčku a kmín:-pBodík už šel,tak dnes jen fotky;-):-)

Vašíku,slezinky máme moc rádi:-pAle tuhle baštu dělávám podobně pouze z vepřových.Tu hovězí jen někdy sporadicky na polévku,nebo knedlíčky do polévky.Jen je škoda,že takovou dobrotu dělá málo lidí;-)Za príma receptík Ti dávám dalšího bodíka:-p+4:yes:

Dělám také slezinky akorát místo polohrubé dávám hladkou mouku.
Ve vodě rozmíchanou a věřím si-leji přes sítko. :-D

Já jsem slezinu ještě nedělala, ale moc se mi to líbí, Vašíku!!:yes:

Tématické fráze:
hovězí slezina recept, hovězí slezina recepty, hovězi slezina, recepty hovězí slezina, slezinková polévka, omáčka ze sleziny, slezina recepty, recepty ze sleziny, slezina recept, recepty slezina, slezinková omáčka, "guláš ze sleziny", vepřová slezina, vepřová slezina recept, příprava sleziny, vaření sleziny, recepty vepřová slezina, pokrmy ze sleziny, recepty z hovězí sleziny, recept na hovězí slezinu

Suroviny:
slezina, sůl, cibule, masox, sádlo, pepř, mouka polohrubá, koření

Přidat fotografie receptu