Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremrolky ze šlehačky

Drobné křehké pečivo plněné nadýchanou cukrovou pěnou. To jsou kremrole. Tukové těsto se šlehačkou jednoduše vypracujeme, necháme uležet a poté jej motáme na trubičky. Po upečení je pak plníme bílkovým sněhem s cukrem a vanilkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janiko

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby odležení těsta

60 min (60 min příprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

asi 40 kousků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 155 kJ /
1 710 kcal
Bílkoviny66,94 g
Tuky27,07 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 640 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy293,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto pořádně z uvedených surovin propracovat a nechat asi hodinu odpočinout. Krok 2: Pak namotat proužky na malé kremrolkové trubičky. Krok 3: Péct na 170 °C (horkovzdušná trouba), musí být po upečení světlé. Krok 4: Pak je plníme sněhem ušlehaným v páře s krupicovým cukrem a vanilkou.

Zveřejněno 1. 3. 2010

Poznámka autorky janiko

Udělala jsem jen ze třičtrtě těsta kremrolky a ze zbytku jsme udělala klasický jablečný závin. Moc dobrý.

Recept mám od kamarádky cukrářky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrolky ze šlehačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQrW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremrolky ze šlehačky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQrW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-p:yes::yes:

petríček kuchtíček a jemi 12 let 3. 3. 2011 16:55
moc dobry ale misto 40 rakviček mi vyšlo jem37.xD;-(

Ani má kamarádka s jablečným sněhem nemá dobré zkušenosti. Dělá kremrole velice často, ale plní je klasicky = vařeným sněhem. Jednou kremrole naplnila jablečným sněhem a víc již opakovat nebude. Řekla, že klasika je nejlepší a v jednoduchosti je krása a chuť. :-)

AniCiz : jablečný sníh jsem jednou dělala, ale zdál se mi hodně přeslazený. Neměla jsem s ním do té doby žádnou zkušenost, tak jsem se držela receptu, příště už jsem vsadila na klasiku.

:yes:tento druh těsta je moc dobrý..a ještě ty kremrolky naplnit jablečným sněhem,..:-p

rebeka...dělala jsme z toho i závin a je dobrý.

ááááááááááááá,už je tam:-)závin by šel taky:-?

no,bez mouky to asi nepůjde..co:-?;-)

maris..jé díky zapomněla jsem na ní.:-D

Janiko - mouka by se nenašla:-O:-)):-))

Tématické fráze:
trubičky ze šlehačky, šlehačkové kremrole, kremrole recept, šlehačka recept, domácí šlehačka, jablečný sníh do kremrolí, kremrole se slehackou, recept na slehacku, kremrole s jablečným sněhem, jablečné recepty, sněhové trubičky ze šlehačky, závin ze šlehačky, šlehačka do trubiček, moučníky ze šlehačky, recepty ze slehacky, šlehačka, recept na trubičky ze šlehačky, kremlole ze šlehačky, kremrole se sněhem, domácí šlehačka recept

Suroviny:
žloutek, šlehačka, tuk hera, sůl, ocet, mouka hladká, bílek, cukr krupice, vanilka

Přidat fotografie receptu