Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tiramisu s mascarpone

Tradiční italská kuchyně se obejde bez dlouhého vyvařování, ale potrpí si na kvalitní ingredience a jednoduchou přípravu. Výjimkou není ani smetanové tiramisu z mascarpone. Po mandlích a kávě vonící dezert si zamilujete už po prvním soustu.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terunka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min bez doby odležení

50 min (50 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 086 kJ /
2 889 kcal
Bílkoviny22,60 g
Tuky248,93 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 517 mg
Sodík 412 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy121,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu vyšleháme dotuha. Krok 2: Mascarpone vyšleháme s cukrem a mandlovým likérem, promícháme s ušlehanou smetanou. Krok 3: Mandlové pusinky namočíme ve vychladlé kávě a rozložíme je těsně vedle sebe na dno půlkulaté misky vyložené potravinářskou fólií. Krok 4: Potřeme je polovinou krému, rozložíme na ně opět pusinky namočené v kávě a zakryjeme je zbylým krémem. Krok 5: Vršek obložíme zbylými namočenými pusinkami, tiramisu překryjeme fólií a zatížíme. Necháme přes noc v chladničce. Krok 6: Před podáváním tiramisu opatrně vyklopíme z formy na talíř, stáhneme fólii a poprášíme kakaem.

TIP: Časté chyby při přípravě tiramisu. Poradíme, jak jim předejít, aby byl dezert dokonalý

Zveřejněno 3. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk7Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tiramisu s mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qk7Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (28)

Tiramisu chutnalo opravdu dobře. Je to jednoduše jedna z nejlepších věcí na mlsání. Místo mandlového likéru jsem vyzkoušela zaměnit alkohol s tím, co jsem měla doma a jak bylo razeno i tady https://srecepty.cz/clanky/italie-na-taliri. Určitě příště vyzkouším i variantu s likérem. Hlavně do příště sehnat pořádné množství práškového kakaa na pořádnou vrstvu! :-)

Lidi, vy chudáka holku jen rozhodíte. Těch italských receptů je víc, jako u nás třeba receptů na mazanec či štrůdl. Hlavně, že to chutná!!!!:-

Jéé, děkuju, holky! :-8

Dana61: mám stejný názor, Butterfly v podání Katyvypl je prostě:yes::yes::yes::-K:-);-)

dortík bezpochyby lahodný:yes::-D a výtvor katyvypl skvost:yes::-D

Dnes jsem dělala, tak přidávám fotečku, ať tu nějaká je. ;-)

No tak nevím, proč tu Terce nadáváte, přece si tu každý muže dát, jaký recept chce. A když už tady "Paprika" mluví o tom, že do pravého tiramisu se dávají cukrářské piškoty,tak je to blbost, protože do pravého italského tiramisu se pečou tenké pláty piškotu, kterými se prokládá krém ;-) Také dělám tiramisu úplně jinak a nikomu nenadávám, co dělá špatně, protože jak to komu chutná, tak je to správně :-)

teď jsem ochutnala Tiramisu podle Babici - krém z vajec a maskarpone s cukrem a kůrou z citronu, proložené jahodami, posypané kakaem, piškoty máčené v kávě a (nemám rum) v medovině.l No - božské!!!:-)):-8

Zuzik :-) 28. 5. 2010 08:33
Ahojky všem ty mandlové pusinky Amaretti se dají sehnat v Penny marketu.:-)

Recept vypadá dobře. Já sice dělala vždy z pomazánkového másla, takže ne pravé tiramisu, ale taky to stojí za to. O mandlových pusinkách jsem ještě neslyšela, ale našla jsem na ně i pár receptů, takže pokud se nedají sehnat v obchodě, určitě se dají dle receptu upéct doma :)

Ja osobne delam tiramko trochu jinak (mam recept od kamaradky, ktera neumi delat v podstate nic - ale jeji tiramisu nema konkurenci), ale i s tema amaretama to nemusi byt spatne- i kdyz jsem o tom po pravde receno jeste neslysela. Bodik:yes:3:yes:

Nehledě na diskuzi pod receptem, receptík je hezký a jistě i chutný, a bodík si zaslouží ... tudíž +1 :yes:

Špaget, nemám, takže už to dělat nechci.

:-*Žížalko, souhals.... Terezko, máš to zapotřebí? :-(:-(

Papričko, mandlové pusinky jsou italskou specialitou. Ne že bych byla tak znalá italské kuchyně, ale několikrát jsem o tom četla ;-):-8

Tak holky tohle ale je pravé tiramisu. Poslala jsem odkaz mému kolegovi kuchaři Italovi. Pravé tiramisu prej se dělá na tři způsoby. Tohle je jedno z nich. Jen bych doplnila že kakao je míněno kakaový prášek.;-)

Jo a mimochodem: prošla jsem si bedlivě všechny "tvoje" fotky...nezdá se mi pravděpodobné, že bys měla tolik druhů nádobí, tolik různých pracovních ploch. Fotky nemají stejný rukopis, nevěřím už, že jsou všechny tvoje. S počítačem to evidentně umíš výborně, kopírovat Ti jde skvěle, ale seriózní jednání to od tebe není:-(( Škoda...

Žížalko :-O - já jsem zrovna nedávno koukala na italského kuchaře, který učil dělat pravé tiramisu "blondýnu" a měl tam cukrářské piškoty. O mandlových pusinkách slyším prvně, ale možné je všechno, takže se ještě rozhlédnu jinde.
btw... ta vejce byla právě domácí od tchána :-(:-(

Terez, nevyšiluj. Nikdo Ti nenadává, jen Tě upozornili, že na fotky se vztahuje autorské právo a proto se k receptům přidávají pouze fotky vlastnoručně uvařeného nebo upečeného jídla.
Jinak, Papričko, mandlové pusinky opravdu patří do originálního tiramisu, ale vzhledem k tomu, že tady nejdou téměř sehnat, nahrazujou se cukrářskými piškoty. S tou salmonelou je potíž, doporučuju syrová vejce používat pouze z domácího dobře prověřeného chovu.

Terezko - já ti přece nenadávám. Jen jsem napsala, co je součástí pravého tiramisu. Jednou z ingrediencí je i mascarpone, ale pokud k tomu dáš další věci, které tam nepatří (madlové pusinky) a některé ti tam chybí (vejce), tak bych to nenazývala PRAVÉ TIRAMISU. To je vše.
Dezert to může být dobrý a nejsou v tom ta syrová vejce, což je pro mně +, ale pravé tiramisu to prostě není.

Terezo, hanba by měla být tobě, protože kopíruješ cizí fotky.Holky ti nenadávají, pouze slušně napsaly, jakým způsobem dělají tento dezert ony.V tom nic špatného nevidím, o receptech se má diskutovat.

Já tady dám recept a vy mi začnete nadávat, co v něm mám špatně a co dobře. Tak tohle už je moc. Že vám není hanba. V pravém Tiramisu je Mascarpone a v mém případě se nachází, tak nevím, o co se vám jedná!

:-O:-O Pokud já vím, tak do pravého tiramisu jdou cukrářské piškoty, žloutky do krému (jak píše Iljuša) a navíc i sníh z bílků na odlehčení krému. Proto mám problém ho udělat. Marek (můj syn) měl totiž ve 3 letech salmonelózu;-(;-( (olízal mísu od těsta na bábovku) a já se teď vyhýbám všemu, kde jsou syrová vejce, ale to je už můj problém.

OK - Terezko - na těchto stránkách nejen, že se snažíme (většinou všichni) používat při vkládání receptů ROZŠÍŘENÉ VYHLEDÁVÁNÍ - tak je zde i zvykem VKLÁDAT JEN SVÉ FOTOGRAFIE ;-)

Mimochodem - já do mascarpone ještě vmíchám žloutky ;-)

Iljuš, také jsem si všimla, protože PENAMu dělal webovky můj muž...Terezo, co ty ostatní?Máme hledat?:-((Tome, Tereza ji raději smazala.

Teprve ji přidám :)

Já tady žádnou fotku nevidím :-(

Terezko - jen taková otázka - když je toto fotka originálu z mascarpone, který nám tu předkládáš - pak mi prosím řekni, k jakému je tato fotka :-?
http://www.foodlife.cz/index.php?option=com_conten... :-O

Tématické fráze:
tiramisu recept, tiramisu, mascarpone, teramisu z maskarpone, teramisu z mascarpone, tiramisu z maskarpone, tiramisu prostřeno 6.3., mascarpone cena, co je mascarpone, teramisu z mascarpone a šlehačky, mascarpone co to je, maskarpone italský krém, mascarpone recept, tiramisu s italem v kuchyni, recepty s mascarpone, recept tiramisu, tiramisu s maskarpone pravé, recept na tiramisu mascarpone nepečený bez vajec, tiramisu s maskarpone, teramisu

Suroviny:
sýr mascarpone, pusinky mandlové, káva, smetana ke šlehání, cukr moučkový, likér mandlový, kakao

Přidat fotografie receptu