Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s kandovaným ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 100 kJ /
2 892 kcal
Bílkoviny53,81 g
Tuky155,77 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 253 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy310,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zpracujeme rychle linecké těsto,aby se suroviny moc nezahřály a rozválíme 3 pásy (nebo 4, pokud chcete řezy drobnější) + upečeme na pečicím papíru (pečeme jako linecké pozvolna cca na 150°C do růžova). Krok 2: Vychladlé potřeme marmeládou. Krok 3: Navršíme doprostřed každého pásu nadrobno nakrájenou náplň viz 2. Krok 4: Do pytlíku dáme ušlehaný sníh a překryjeme náplň. Krok 5: Dáme sušit do trouby na 100°C – poznáme, až sníh trochu zežloutne. Krok 6: Vychladlé pásy polijeme čokoládovou polevou: čokoládu ještě v obale nalámu na malé kousky a s máslem a horkou vodou rozmíchám na teplé plotýnce – pokud je husté, klidně přidat ještě horkou vodu-krásně se spojí.
Pozn.: Je dobré nechat řezy před krájením pár dní uležet, aby linecké změklo.

Zveřejněno 3. 3. 2010

Poznámka autorky jahoda

Zdroj: Rodinný recept - dělávám nejen na vánoce a velikonoce, ale hodí se i během roku na různé akce.

Tentokrát jsem ze zdrav. důvodů oslavence vypustila ořechy, ale kdo může, šup tam s nimi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQ5m

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s kandovaným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XQ5m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Jahůdko,moc děkuji za odpověď. Včera večer jsem zkoušela řezy a dnes na to musím ještě dodělat polevu. Zkusím spíš asi s tou Ivou (akorát mám Omegu, tak snad to nebude vadit).Pak se ještě ozvu, jak mi to dopadlo a jak chutná po odležení. Zatím příjemný dny.

Lusi, dělám to odhadem, myslím, že na 1 čokoládu asi 1 lžíce másla a 3 lžíce horké vody. Vůbec se ale neboj, kdyby se poleva zdrcla kdykoli do nepěkného tvaru, přidáš trochu horké vody a mícháš tak dlouho, až se zase spojí.
Nebo mám osvědčenou i tuto:
Čoko-poleva:
100g čokolády
25g ztuženého tuku (Iva)
2 lžíce oleje
- čokoládu s Ivou rozpustíš a přidáš olej a ještě chvíli mícháš, aby se vše pěkně spojilo(s tím olejem se poleva potom tak neláme)
Kdo má rád kandované ovoce, tak pro toho jsou řezy bezva. Dlouho vydrží, ale těsto zpracuj rychle, protože linecké těsto je křehké a nechce při zpracování moc zahřát. A nech je pár dní uležet a potom nakrájej.
Určitě se podaří a pochlub se výtvorem:-). Ať chutnají, v sobotu se do nich také pustím;-):-K

nádhera:-K:yes:co víc dodat:-?:-8:yes:

Dobrý den, řezy vypadají nádherně. Chtěla bych se zeptat, jsem začátečnice kolik se má dát přesně másla do polevy? Moc děkuji a přeji pěkné dny.

luxus:-p:yes::yes::yes:

Jahůdko, opravdu jsem dala Heru, zkusím máslo příště. A to krájení mohlo být rukama :-8:-8

Evo, trochu drobí ano, ale ani jeden se nezlomil při krájení:-O. Je asi dobře, že se debata rozjela, kdo bude chtít vyzkoušet, může si dát podklad linecké, které má osvědčené, že je hned měkké. A já budu muset někdy v brzké době znovu péct, abych vše pod drobnohledem upřesnila;-)

Já když peču řezy,kde podklad je linecké těsto,tak recept uvádí,krájet hned na kostky,jak se vytáhne z trouby teplé,jinak se láme a drobí.Tak myslím že to bude i v tomto případě,na té fotce to vypadá,že se to taky trochu drobí.Myslím,že by to chtělo trošku vláčnější podklad.:-))

Zizalko, já nejsem žádný mistr přes pečení( když se mi těsto nezdá, přidám vejce, nebo tuk a nějak to dopadne, ani moc nevážím přesně, tak mám možná více štěstí než rozumu:-))) ), ale možná to bude tukem, já dávám většinou všude raději máslo, než Heru - tu jaksi nemusím a možná přidat trochu více toho tuku? - nemělo by to v tomto případě snad vadit.;-)

Tak podávám hlášení. Chuťově je to linecké moc dobré, ale ani teď mi nešlo (ty dva zbylé pásy) rozkrájet na porce, fakt se láme. To jsem z toho jelen, určitě ještě jednou vyzkouším. Náplň je super, dávala jsem pomelo, brusinky, meruňky, jahody, pak rozinky a švestky máčené v rumu, vlašské ořechy a mandle. Milovníci ořechů a sušeného ovoce si mlaskali. Bod už jsem dala a jsem zvědavá na reparát, protože chuťově to Tvoje linecké nemá chybu :-p:yes:

Jahůdko, tím se netrap. Měla jsem se na ten komentář vyspat:-8
Jak jsem byla trochu rozladěná, tak to asi vyznělo hodně zklamaně, ale to není pravda. Možná jsem ty pásy i moc natenko vyválela, chtěla jsem toho mít hodně :-)) Jestli to bude chutnat, tak to určitě zkusím ještě jednou, já se nerada vzdávám ;-)

Já všechno peču většinou pomalu, ale toto je opravdu jako linecké a linecké peču pomalu tak na 150st. a koukám a hlídám. Recept mám od babičky a peče se už léta, ale bude to moje chyba, že to tam není napsáno. Já nikdy nekoukám na dobu pečení u receptů, protože jsem zvyklá na svoji troubu, tak to budu muset doplnit. Je mi líto, že jsi s tím měla trápení. (Na obrázku, co je přiložený,je už těsto upečené...) Mě potom takový recept odradí, to je jasný. :-8 Ale pro změnu někdy zkusím s tím listovým těstem, asi je to jednodušší:yes:

No, to těsto mi připomíná hodně křehké linecké. Pekla jsem ho jako cukroví, sníh jsem pak už jen sušila. Ty i to samotné těsto pečeš v mírné troubě? V postupu jsem nic podrobnějšího nevyčetla :-8

zizalko, tak to jsi mě překvapila, mě to jde krájet normálně. Je to křehčí těsto, ale možná jsi to moc upekla. Já to suším, jak píši v receptu. Nikdy se mi to nelámalo, ale neříkám, že se mi vždy všechno podaří napoprvé:-)no škoda

Tak jsem dnes vyzkoušela, chtěla jsem nějakou sladkost bez krému. Těsto se příšerně lámalo, je moc křehké. Většinu upečeného nenaplněného těsta tvořily úlomky, které spásla rodina. Zbyly mi dva neporušené pruhy (já hloupá jsem dělala rovnou ze dvou dávek :-8), tak jsem nahonem rozmrazila lístkové těsto a to už je o něčem jiném. Nepraská a neláme se při krájení, takže tomu, kdo to bude zkoušet, doporučuju místo původního dát to listové. Pruhy před pečením propíchat vidličkou. Jinak je to efektní moučník, ještě jsem zvědavá, co na to řeknou zítra kolegyně ;-)Ale ty nervy u toho...:-S:-8:-))

Tématické fráze:
cukrovi s kandovanym ovocem, vánoční cukroví s kandovanym ovocem, recepty s kandovaným ovocem, pečení s kandovaným ovocem, řezy z kandovaného ovoce, recept s kandovaným ovocem, moucnik s kandovanym ovocem, řezy na velikonoce, řezy s ovocem, s kandovaným ovocem, koláč s kandovaným ovocem, piškot s kandovaným ovocem, linecké s kandovaným ovocem, řez s kandovaným ovocem, moučniky s kandovanym ovocem, bábovka s kandovaným ovocem, cukrovi z kandovaneho ovoce, ořechové řezy s ovocem, co s kandovaným ovocem, chlebíček s kandovaným ovocem

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, prášek do pečiva, ořechy, rozinky, ovoce sušené, bílek, čokoláda na vaření, máslo, voda

Přidat fotografie receptu