Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brémský velikonoční chlebíček

Na velikonoční svátky připravujeme pro naše blízké a koledníky spoustu různých sladkých a slaných dobrot. Pro ty letošní, vyzkoušejte letos upéct vláčný brémský chlebíček plný kandovaného ovoce.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby práce pekárny

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 882 kJ /
4 035 kcal
Bílkoviny63,53 g
Tuky205,80 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy467,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté a poté sypké. Navrch rozdrobíme droždí a zapneme program Těsto. Těsto můžeme také vypracovat klasickým způsobem, necháme jej pak 40 minut kynout. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto rovnoměrně uhladíme do formy. Krok 3: Vložíme do trouby a pečeme zhruba 60 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do chlebíčku a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Z tohoto těsta můžeme vytvořit i malé velikonoční bochánky.

TIP: Jak péct biskupský chlebíček?

Zveřejněno 7. 3. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Svět ženy, ale recept jsem si upravila podle sebe. Nedávala jsem tolik cukru a v receptu je uveden kardamon, který jsem nesehnala, takže jsem ho nedávala. Přidala jsem ale na kousíčky nakrájený, kandovaný barvený ananas.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brémský velikonoční chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28GJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brémský velikonoční chlebíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/28GJ

Marie

Komentáře (13)

teniska, taky si myslím;-)

sice jsou velikonoce daleko, ale chuť, chuť ta je pořád, krásný recept :-K:yes:

Irisko, no jasně!!! proč bychom si takovou dobrůtku nemohli udělat v červnu?:-) Děkuji moc za fotky!!:yes:

Jelikož jsem měla od loňského roku mandle a kandované ovoce, chlebíček se přímo nabízel. Přidala jsem pár nakrájených sušených meruněk. Z vánočních zásob jsem upekla velikonoční chlebíček a i v červnu chutnal báječně. Jani, bodík už jsem dala a klidně bych přidala další, takže místo bodíku aspoň fotky, jo?. :yes:

Iriska Díky moc;-)

To se mi taky líbí :yes:+

No Janiiii :-O Já chci taky :-)) krááása :yes: +5

Market, ta kulatá silikon a ta druhá klasika na biskupský chlebíček;-)

Taky ukládám a posílám 2 bodík:-p:yes:

:-O Ty už jedeš velikonoce. já jsem zatím upekla perníky, ale ty musí 4 týdny zrát ve sklepě. Máš hezké formy - to je silikon?

Ukládám:-K:yes:

Určitě budeme moc rádi, když tady s náma zůstaneš, bude se ti tady líbit;-)

Jiřička 7. 3. 2010 20:09
A další dobrota. Já přibírám na váze jen z toho koukání. V květnu jdu na kontrolu to zas bude řečím, ale je to tady bezva. To je krásných receptů. :yes::yes:

Tématické fráze:
velikonoční chlebíčky, biskupský chlebíček velikonoční, kandovaný chlebíček, velikonoční biskupský chlebíček, velikonoce chlebíčky, moučník s kandovaného ovoce, biskupský chlebíček,kardamon, velikonoční chlebíček s kandovaným ovoce., recept velikonocni beranek biskupsky silikon forma, chlebíček motýl, kandované chlebíčky, velikonoční kynutý biskupský chlebíček, e -shop velikonoční beránek jako biskupský chlebíček, biskupsky chlebicek od markety, řecký biskupský chlebíček, biskupský chlebíček s mandlemi opečený, recept na vafle v silikonové formě, biskupský chlebíček kardamon, velikonoční recepty ze světa, chlebíčky na velikonoce

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, cukr krupice, máslo, mléko, mandle sekané, kůra citronová kandovaná, citron, cukr moučkový, cukr vanilkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu