Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v zelném pekáčku

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 484 kJ /
4 418 kcal
Bílkoviny180,73 g
Tuky392,11 g
Vláknina16,92 g
Cholesterol 775 mg
Sodík 7,27 g
Sůl18,20 g
Sacharidy34,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme zelí i s lákem a nahrubo nasekaný česnek. Krok 2: Na zelí poklademe posolené a opaprikované čtvrtky kuřete kůží dolů. Zalejeme smetanou a přiklopíme. Dusíme asi 30-40 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Krok 3: Potom kuře obrátíme a dopékáme nepřikryté aby maso získalo zlatou kůrčičku.
Podáváme s brambory nebo knedlíky. Pokrm chutná i s noky.

Zveřejněno 9. 3. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v zelném pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZ5g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v zelném pekáčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LZ5g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

K zelí dávám lehce kapusty , také fajn.
<3

Merylas:já měla také z Lidlu, ale jen půlkg sáček a v tom trochu láku je - na jedné z fotek je to vidět. To v plechu kupuji také, je myslím nejlepší na trhu. S tím přislazením bylo jídlo dobré

Kuře na zelí patří u nás k oblíbeným jídlům. Nedávám ale smetanu, česnek a ani papriku. Tím ale nechci říct, že to nebude dobré. Dá se to připravit i v pomalém hrnci.

hosta: Zelí bylo kyselé? Já jsem začala kupovat kysané zelí v Lídlu, v konzervě a jsem s ním moc spokojená.Chuťově mně vyhovuje.:-)

Na zelí jsem dala dvě lžíce hnědého cukru - a bylo to dobře:-)) Příště bych zelí vymačkala - ale po bitvě je každý generál. Jinak dobrý:yes:

Díky za bodíky a taky vaše připomínky a nápady, určitě vyzkouším na tmavém pivě to jsem ještě nezkoušela, a koleno tak to je bašta.
Hezký podvečer všem.Jana:-K

Je to dobrůtka :yes:+

Se šlehačkou jsem už zkoušela, je to moc chutné. Ale jinak místo šlehačky dávám světlé nebo tmavé pivo, je to takové přeci jen pikantnější. Ale nicméně dávám samozřejmě bodík:yes:

Kuře na zelí jsem ještě nezkoušela, ikdyž vím o něm. Musím vyzkoušet a věřím, že chutnat bude :-):yes:5.

jj kuře na zelí známéé, moc dobré taky tak děláme

Je to dobrota:yes::yes:+4

Taky dělám a fakt moc dobrá mňamka:yes::yes: +

..paajus vyzkoušej...a když místo kuřete vložíš očesnekované, osolené vepřové koleno a takto ho upečeš, tak budeš prohlášena za královnu kuchyně a nadosmrti tě bude rodina velebit...:-D

Mnam...Musim vyzkouset...:-p bodik :yes:

Tématické fráze:
kuře v pekáči, kuře na pekáči, kuře v peřince, recepty pečené kuře se zelím, zelný pekáček, pekacky na peceni, jídlo z jednoho pekáče kuře na zelí s noky recept, zeli a kure v jednom pekaci, kuře se zelím v jednom pekáči, brambory,kuře a zelí v jednom pekaci, zelí z lidlu, pečené kuře na kysaném zelí se slehockou, kuře v zelné omáčce, brambory, kysané zelí v jednom pekáči, jak upéct rozporcované kuře, cantry pekacek, kuře v peřince recepty brambory, kuře se zelím v pekáči, kure se zelim slehacka, kuře smetana ke šlehání

Suroviny:
kuře čtvrtky, zelí kysané, smetana ke šlehání, slanina anglická, česnek, sůl, pepř, kmín celý, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu