Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kinder Pingui

Lehký smetanový krém, proložený vrstvičkou čokolády mezi dvěma tenkými pláty kakaového těsta, navrch politý čokoládou. To je řez "Kinder Pingui", který si můžete snadno připravit doma. Dezert je sice časově náročnější, ale příprava není složitá a výsledek stojí za to.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Sara Kolopa Sara Kolopa

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 672 kJ /
4 463 kcal
Bílkoviny78,48 g
Tuky285,96 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 1,03 g
Sůl2,90 g
Sacharidy379,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Bílky dáme zvlášť a vyšleháme z nich tuhý sníh. Krok 2: Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Krok 4: Těsto rozdělíme na dvě poloviny a pečeme na vymaštěných plechách při 200 °C. Krok 5: Těsto je rychle upečené- cca 10 minut, proto těsto kontrolujeme. Po upečení ho necháme vychladnout. Krok 6: Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 časti. Krok 7: Vyšleháme 1 šlehačku, pomalu přidáme lžičku rozpuštěného medu, vanilkové aroma a polovinu vanilkového cukru. Krok 8: Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 minut do chladničky. Krok 9: Mezitím nad parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně ztuhlá, vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, vanilkovým cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polijeme polevou a necháme ztuhnout. Krok 10: Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.

Zveřejněno 9. 3. 2010

Poznámka autora Sara Kolopa

Vrchní plát těsta jsem otočila tak, aby hrbolatá strana byla vespod, rovná nahoře – kvůli nanášení čokoládové polevy.

Čokoládový krém, který se dává mezi smetanové, lze nahradit jakýmkoliv jiným, také například ze 125 g Omegy, 150 g čokolády a lžící prosátého kakaa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder Pingui

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99LP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder Pingui

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99LP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (69)

Vynikajici záleži, jen jsem ho dělala na klasicky velky plech a vychází to na dvojitou dávku surovin. Je to náročnější na čas, ale jednoduché :yes: budu ho muset péci častěji, nema chybu:yes:<3 Přidána fotografie????

Lenka: ale v receptu je 100 g Hery a 150 g čokolády na vaření a na polevu 200 g čokolády (převedla jsem ti to na gramy, pokud ti deka dělaj problémy, ale deka vždy vynásobíš 10 a dostaneš se na gramy) ;-);-);-)

Já vím na matiku sem nikdy nebyla :(... takže z toho plyne 10 g hery a :yes:s tou čokoládoou nevím tak půlku toho? :D

Lenka: Vy máte v tých jednotkách akýsi chaos, nie? :-D 1 dag (po vašom dkg)= 10 g
A ako môže byť 15 dkg čokolády je 150 dkg ? :-)

ahoj chci se zeptat:
je tam postup na čokoládový krém :
15 dkg čokolády na vaření
10 dkg hery
1 polévková lžíce vody
2 polévkové lžice oleje

to 10 dkg hery je jako 100g hery? jestli to dobře chápu a
15dkg čokolády je 150 dkg?
jsem ve vaření AMATÉR ale mám na toto chuť...
a ještě prosím podrobnější postup jak udělám ten čokoládový krém to postavím hrnec s vodou na sporák a až začne vřít tak tam dám na nej druhej hrnej a tam udělám tu lázeň????

Adriana: jo, taky kupuju spíš tu v kelímkách. Nevidím v tom rozdíl...

Můžu místo těch "krabičkových šlehaček" dát dva kelímky 31 % smetanu ke šlehání? značky kunín????:-?:-?:-?

Tak teda nevím, jestli někdo z těch, co recept chválí někdy jedli kupované kinder pengui ;-). Tento recept je sice opravdu dobrý, ale spíš než kinder pengui to chutná jako dobrý perník se šlehačkou.

Lenka:Lenko v obchodě se podíváš na kelímku je napsáno,šlehačka ke šlehání;-)

Lenka:já si myslím,že je to klasické kakao,prášek;-)To se prodává běžně,je hořké;-)

A ješte ty 2 krabičky šlehačky na šlehání to je která pomohly by me fota :-) jsem amatérka ve vaření takse radši zeptám než něco zkazím... :)

Ahoj chci to vyzkoušet ale chci se zeptat na internetu sem nikde nenašla to hořké kakao tak co s tim nechci to pokazit... ale vypadá to dobře Lenka

Taky mi to přijde hodně, hodně tenké. Taktak jsem to na plech rozprostřela. Tak jsem zvědavá až to vyndám z trouby. :-?:-!

Dobrý den, chci ho vyzkoušet, ale dle komentářů se párkrát stalo, že těsta na piškot bylo málo a tím pádem to bylo příliš tenké...ingredience jsou tedy na jak velký plech? Já mám doma plech 41cm x 28 cm.

Karolína 13. 2. 2014 12:56
Skvělé, doma už by kupovanej nikdo nejedl. Přidávám do krému strouhaný kokos. Lahoda :-)

dobry den tak dnes du vyskouset ten rer jsem sama zvedava jak to pujde

dobry den tak dnes du vyskouset ten rer jsem sama zvedava jak to pujde

dokonale uplne bomba:-D jen ta cokolada nahore uz je mozna moc ale to je na chuti kazdeho :)

Dnes jsem pekla, jako Kinder Pingui to moc nechutná, spíš je to něco na způsob Míša řezů. Příště dám určitě víc šlehačky, protože tu tam nemám skoro cítit a méně čokolády, vrchní vrstva má asi půl centimetru :D. Takže určitě ještě někdy zkusím, ale trochu si to vytuním :D

Dobrý den, vyzkoušela jsem Váš receptík a je to naprostá špica, i moji kluci si libovali a ráda bych podotkla, že jsem použila předepsané množství na klasickém plechu (žádná menší varianta) a neměla jsem s tím sebemenší problém, takže bych doporučila se zamyslet na sebou milé kuchařky, jestli to třeba nebude ručičkama, než začnete hanit něčí recept ;-) a Vám Sáro děkuji, vkládám jej do našich blíbených pochoutek :-K

Nejsem nějak dobrá kuchařka, ale musím říct, že pohodička. Dělala jsem přesně podle návodu, těsto jsem teda měla tenounké, ale tím lépe (více krému :-8 ) a opravdu jsme si pochutnali. Bodík!

ùžasný dorťík ochutnávala jsem od kamarádky ve škole a dneska jdu na něj jen asi posle komentářů udělám to těsto z větší dávky a určitě i víc té šlehačky tam dám ;-) :yes:

Gabulle: Máš ho nádherný, šikulka :yes::yes::-K

Opravdu nechápu ty, kterým se to nepovedlo, dělala jsem na klasickém plechu a že by ten piškot byl nějak extrémě tenký se mi teda nezdá ;) Jen jsem to dělala jako dort, tak jsem piškot rozpůlila abych ho měla vyšší a taky jsem tam přidala více medu a místo van.aroma jsem dala rum. Také tu čokoládu mezi krémem jsem udělala jinak (rozpuštěná čokoláda ve vodní lázni s kouskem másla a pak jsem do toho zamíchala mascarpone - sebrala jsem to z jiného receptu) a tím samým jsem to celé pomazala. A výsledek- BOMBA :-))

veru.boli 24. 2. 2013 12:31
Dnes jsem recept upekla přesně podle postupu i množství ingrediencí a výsledek je supeeeeer!!!! :-)

Veronika 2. 2. 2013 18:18
Dnes jsem byla u sestřenice a ta tento recept dělala. Bylo to vynikájící! rozhodně recept také vyzkouším :yes: :-)

No... tak s tím množstvím ingrediencí je to velký nesmysl.... to máte plíšek o velikost 15x20cm? Fakt díky... :-(

Vzhledem k několika velmi zklamaných kuchařkám si myslím, že byste měla uvést míry plechu. Náklady na dezert nestojí pakatel, pro některé matky... :-( A pokud se jen díky jedné neuvedené informaci nepovede, je to dost k naštvání, to se dá přece pochopit :-( Nevím... sama to jdu teď zkusit, páč fotky jsou velmi lákavé. Takže Vám buď vynadám nebo omluvím a pochválím ;-)

Tak toto bolo fakt vynikajúce:-*:yes:Budem určite opakovať.Bodovanie som zaokrúhlila na 30:yes:a pridávam fotky:-)Chválila celá rodina,môžem všetkým len odporučiť:-K

Vy žletee! ;-(

petronela: Vychlazenou šlehačku vylít do misky nejlepší je vysoká kovová mísa ve které ji budeš šlehat,přidat ztužovač a malou metličkou ho zašlehat do šlehačky tak aby se úplně rozpustil,je to škrob a proto má ve zvyku dělat hrudky.Když chceš a nejsi zručná kuchařka nasyp ztužovač přes sítko a zároveň mírně šlehej! A pak to celé vlož do lednice a počkej až je mísa i šlehačka studená.:-D I mísa z uměleé hmoty se prochaldí ,takže i tu dej do lednice buď před tím a nebo spolu se šlehačkou.
Potom na maximální otáčky nastavit mixer a šlehat.
Když už se to pak nepodaří vyšlehat tak je chyba ve šlehačce ,někdy v ní není tolik procent tuku jako je na obalu napsáno a já mám tuhle zkušenost hlavné ze šlehačkou z Polska. :no:

Recept mě dost zklamal...plech vypadá na fotce velký, tedy jako normální...no zjevně není...a ani "dávka na dva pláty" nebyla odpovídající jednomu plátu na obrázku...Vím, že mi poradíte ať příště zkusím ještě zvětšit dávku...ale 12 vajec na jeden řez, je na mě popravdě teda docela dost...no nic, gratuluju všem, kterým se to povedlo...

Frukko:Přednedávnem jsem navzdory varování manžela , :-//snědla/spíš nakousla/ jeden tento řez z obchodu!:-( Zase jsem si hezky ponadávala asi tak pulhodinky,a pak jsem se rozhodla,že už mě nikdo nenapálí !Jak tohle mužou prodávat a to má být pro děti,já nevím asi zapoměli dopsat,že pro africké.:-S
Takže díky za recept!:-p

Určitě vyzkouším, vypadá to neskutečně !!!!:-p:-p

Nevím jestli jsi tento recept vymyslela nebo někde našla, ale výsledek je naprosto úžasný. Přítel tento zákusek miluje, je to moc chutný dortík. V práci mi řekli, že to není žádná buchta ani dort, že je to ještě něco lepšího. Opravdu skutečně velká dobrota a smekám před autorem. Nejlepší je tak 2. den, vyplatí se počkat, ikdyž je to těžký. Už jsem to zkoušela i z mléčnou čokoládou nebo hořkou. Děkuju moc :-K :yes::yes: :-* :-p

za chvilku jdu zkoušet a určitě to bude mňamka :yes::yes:

Moc děkuji.Budu totiž zkoušet :-):-p:-p

Iveta(nereg)PL-je polévková lžíce a čj-je čajová lžička;-)

Co znamená zkratka PL?Jako plná lžice?

Smetafix=ztužovač šlehačky-je lepší ho tam dát....;-)

co je ten smetafix a musi se pouzit? diky

vyskúšane +1:yes::yes::-p:-p malo to velky uspech ale zial cokolada na vrchu sa nevydarila , a prikladám fotecku

pro Petronela: se šlehačkou jsem měla i já párkrát podobné zkušenosti-důkežité je vyndat ji z ledničky a hned šlehat (jak ji necháte chvíli na stole, dělá problémy...:-)) ). No a těsto je lepší upéct na menším plechu, nebo zdvojnásobte dávku, snad se vám podruhé povede!!!!:yes:

petronela 22. 12. 2010 22:13
Dobrý deň,
ja som mala podobný recept, cesto je presne rovnaké. Vôbec ho nemám ako na obrázku, je to jeden tenký kúsok. Naozaj veľmi tenký. Šľahačka nešla vyšľahat a nakoniec sa z nej urobilo tekuté máslo. Vyhodené peniaze, čas a nervy.

sara kolopa,je to tvůj recept,akorát to mám bez čokolády;-)

Tématické fráze:
pinguin řezy, řezy kinder pingui, vynikající kindr řez, pinguin řezy recept, kinder pinguí řezy, pingue řezy, pingui řezy, recept na řezy kinder pinguí, trvanlivé výborné řezy kinder, míša řezy s mascarpone, řezy pingui, kinder soutěž, pinguí řezy recept, pinquin řezy, kindr mléčný řez, kinder pinguí řezy recept, kindr pingvi, kinder, kinder pinqui, rezy kinder pingui recept

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, mouka hladká, kakao hořké, prášek do pečiva, šlehačka na šlehání, med, cukr vanilkový, smeta-fix, vanilkové aroma, čokoláda na vaření, tuk hera, voda, olej, čokoláda na vaření, tuk 100%

Přidat fotografie receptu