Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené zelí

Dušené zelí je klasická česká příloha, ideální k pečenému masu nebo bramborovým knedlíkům. Dodá jídlu šťavnatost a charakteristickou chuť. S minimálním úsilím a pár ingrediencemi vytvoříte tradiční pochoutku, která se snadno stane oblíbenou součástí vaší kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andula

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 053 kJ /
252 kcal
Bílkoviny11,11 g
Tuky1,54 g
Vláknina21,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,41 g
Sůl11,00 g
Sacharidy39,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí dáme vařit se šťávou z kompotu. Po 15 minutách přidáme koření a trochu soli. Mezitím si nakrájíme cibuli a orestujeme na tuku dozlatova. Krok 2: Přidáme mouku, osmahneme dorůžova a přidáme k zelí. Nakonec přimícháme propasírovaná kompotovaná jablka. Krok 3: Podáváme s pečeným masem.

Zveřejněno 11. 3. 2010

Poznámka autorky Andula

Recept mám dlouho, je náš oblíbený. Někde jsem ho zchrastila a ani nevím kde :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZoB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MZoB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Neměla jsem kompot, tak jsem dala dětskou přesnídávku. Půl do zelí na začátku a druhou půlku spolu se zásmažkou. Zelí je chutné, jen je nutné použít ideálně domací kysané. Koupila jsem z Agro Tuřany a to není dobré.

Dnes jsem vyzkoušela s jablíčkovým kompotem z minulého týden a zelí mooooc dobré:yes:<3

:-K:yes::-))

jj Zely je dobre a zdrave ?ale s kompotu jsem to jeste nedelel urcite vyskousim. Zni to zajimave dekuju za tip. :-*

Jablko dávam iba do hlávkovej kapusty,aj to čerstvé.O tomto som nikdy nepočula:-Oale vyskúšam.A tá fotka od Evky:-p:-p:yes:

Evi, moc dekuji za fotecku.

Zelí s jablky je dobré, já si jablka dávám péct do pekáče s masem a pak je dám do zelí a dobře promíchám a chuť je výtečná, toto mě naučila teta na Slovensku a je to super :-)) :yes::yes: +8

Protože jsem nevěděla jaká bude reakce na novou úpravu zelí,tak jsem kompot rozmixovala.Zelí bylo:-p:-pvše se snědlo:yes:+7přidala jsem fotečku:-))

:yes:já dávám strouhané jablko i do hlávkového zelí,je to skvělé..;-)

Já někdy přidávám do dušeného kysaného zelí ananasový kompot nakrájený na kostičky. Ten ananas tam fakt nemá chybu:-*:-p

taky dávám do zelíčka plod z ráje, zelí já můžu na všechny způsoby mňam:yes:

Já dávám do zelí pravidelně jalko, a i ho s ním nakládám ;-):-*:-p:-p:yes::yes:

Občas do zelí přistrouhám 1 syrové jablko (oloupané) a tak to asi vyjde na stejno jako s kompotem. Jsou-li jablka sladká, nemusí se dát tolik cukru. :-! ;-) :-p

Tak to bych fakt chtěla vyzkoušet:-O, zelí s jablkama jsem ještě neslyšela, jedině, že se přidávají do bečky se zelím, ale tahle úprava je hodně zajímavá!!!:yes:

Tématické fráze:
dušené zelí, dušené zelí recept, dušené kysané zelí, dušené kysané zelí recept, dušené kysané zelí recepty, úprava zelí, úprava kysaného zelí, dušené čerstvé zelí, dušené kyselé zelí, kysané zelí dušené, zelí dusene, recept na dušené kysané zelí, jak upravit zelí, jak upravit kysané zelí, recept dušené zelí, červené zelí dušené recept, dušené kyselé zelí recept, dušené červené zelí, dušené kysané červené zelí, dušené kysané zelí s jablkem

Suroviny:
zelí kysané, kompot jablečný, cibule, mouka, sůl, kmín celý, pepř mletý, tuk

Přidat fotografie receptu