Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík nadivoko

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 364 kJ /
1 043 kcal
Bílkoviny17,11 g
Tuky85,82 g
Vláknina21,75 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 9,67 g
Sůl25,00 g
Sacharidy45,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno pekáče si nakrájíme 2-3 cibule na kolečka, na ni položíme díly králíka, nakrájíme zase 2-3 cibule na kolečka a zalijeme marinádou. Krok 2: Přikryjeme alobalem nebo poklicí a necháme 48 hodin marinovat v lednici. Poté pečeme pod alobalem asi hodinu, pak odkryjeme a pečeme, až nám králík zrůžoví. Podáváme s rýží.

Zveřejněno 12. 3. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Lidové recepty, paní Alena Stratílková

Kdo má rád, může si šťávu slít a mírně zahustit hladkou moukou. Takto upraveného králíka můžeme podávat i s bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/573Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík nadivoko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/573Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

fajné :-))

jan.alois vezmu si to k srdci a díky za radu;-)

Radulko to červené víno můžeš šoupnout pod králíka jak píšeš taky do zelí a ještě do sebe dvě decky aby si neztratila chuť.:-p:-D:yes:

jan.alois a ještě podlít červeným vínem:-)):yes: jinak Jani recept ukládám, králíků máme habaděj:yes:

Věřím ,že jste dobré kuchařky. Dámy jak mile je něco na divoko nesmí tam chybět slanina neboli špek,nové koření ,celý černý pepř a bobkový list . Případně jalovcové plody. Aspoň tedy v našich končinách.Králíka osolte okořeňte ostatním kořením dejte nasekanou cibuli jen jednu až dvě překryjte slaninou na plátky nakrájenou a upečte. jako kuchařkám vám víc určitě radit nemusím a červené zelí s bramborovým knedlíkem to jistí. Dobrou chuť. A:-K bodík

Jani, a slo by to i s divokym??? Ja tu nemuzu sehnat kralika!! Tady je chovaji jako domaci zviratka, takze by se asi lidi osypali, kdybych jim snedla domaci zviratko :-D

:yes:+5.

yanull kéž by to byla pravda!!:-D:-D:-))

Jani, kromě bodíku za králičí dobrůtku Ti posílám ještě slova jedné písničky, zpívá se v ní. "Kdo má v balíčku králičí pacičku, ten se ve světě nikdy neztratí a smůla na něj neplatí..":-):-p;-):-K

Bibi, jsou to jen ty přední díly, tady je to s těma králíkama stejné. V marketech vypadají, jak dostihoví koně:-( a nám to stačí. Taky cena je docelapříjemná a ty zadní jsou málokdy, ikdyž jsou. Děkuji holky za bodíky, je to zase jinak upravený králík a fakt není špatný;-)

Jani, to jsi mi nemohla kus toho králíka dát:-?přece víš, že ho nemůžu sehnat:-Djinak ten králíček nemá chybu, to by mi moc chutnalo. Máš 3.boda a hotovo:yes:

Jani:-Ktak opět zaručená receptu:-p i fotek:-O kvalita :yes:, nepochybuji, že je to veliká :-pdobrota, uloženo a uděluji 2.bodíka ;-):yes::-K

:-p:yes: namiiiii

Tématické fráze:
kralik na divoko, kralik recepty, pečený králík na divoko, recept na králíka, králik recept, recepty z králíka, recept kralik, recepty na králíka, kralik na divoko s rýží, králík s rýží, králík recepty na divoko, králík s rýží recept, recept králík na divoko, králík pečený nadivoko, králík na divoko recept, babicovy dobroty recepty 6.3.2010, recepty králík, králíknadivoko, top recepty kralik, králíknadivoko

Suroviny:
králík, cibule, žloutek, koření polévkové, omáčka worcesterová, olej, cukr, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu