Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník Figaro

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 626 kJ /
5 647 kcal
Bílkoviny97,42 g
Tuky275,27 g
Vláknina40,70 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 690 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy664,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, Hery, žloutku, vody, vanilkového cukru, rumu a prášku do pečiva si vypracujeme těsto. Krok 2: Překrojíme na polovinu a jednu polovinu si dáme na chvíli do mrazáku, aby se s ním lépe pracovalo. Krok 3: Druhou polovinu si rozválíme a dáme na dno pekáče 22,5 x 35,5 cm. Na to rozmažeme náplň. Pak si vytáhneme druhou polovinu těsta z mrazáku a mezi dvěma fóliemi jej rozválíme do tvaru obdélníku a pomocí válečku přeneseme na náplň. Kraje ještě upravíme a pečeme v rozehřáté troubě dorůžova. Krok 4: Po upečení a vychladnutí moučníku jej polejeme čokoládovou polevou a cik cak pokapeme citronovou polevou.

Zveřejněno 12. 3. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Lidové recepty, paní Katka Zajíčková.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník Figaro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x68n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moučník Figaro

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x68n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

bystrouska: no, já to taky nevím, je to podle toho zdroje, jak uvádím, tak jsem to nechtěla měnit. Moc děkuji za foto!!:-)

bystrouska: no, že po jeho konzumaci ti bude do zpěvu... Fííígarooo:-D:-D:-D;-)

Nevím, proč se moučník jmenuje zrovna Figaro:-O, ale nic na tom nemění, že jsou to výbotrné řezy:-p a další možnost ke zpracování jablíček:yes:. Dávám bod a přidala jsem také nějak fotky.

Arween: díky, to jsem ráda.:-8

Bylo to složitější, ale stálo to za to. Napoprvé jako Pája:-D a je moc dobrý. +19:yes:

:-p+15:yes:

Jani, když jsem odeslala svůj předchozí komentář, tak jsem taky začala přemýšlet nad polevou. Já právě nedávám polevu, ale těsně před dopečením buchty, na těsto rozetřu vyšlehaný sníh ze 4 - 6 bílků. Pochopitelně oslazený - 170 g krupicového cukru. Ale to je již jiný moučník. Víš, mně se nedaří přenášení máslových, křehkých těst. :-( Proto raději vrchní těsta strouhám. ;-) Ale tohle těsto je pěkně vychlazené, takže při válení a přenášení by nemněl být problém.:-)) Vyzkouším a uvidím.

Sodovka no, myslela jsem, že to tak udělám, ale jak by pak vypadala ta čokoláda?:-))

Dělám podobný moučník. Do těsta přidávám ještě nastrouhanou citrónovou kůru. Citrónová kůra a rum dávají těstu znamenitou chuť. Horní těsto neválím. Dám ho trochu zmrazit a pak nastrouhám na větším „slzičkovým“ struhadle.:-)) Je to raz-dva a bez velké námahy. ;-) Jani, posílám + 13.:yes:

mardosa tak ať se zadaří a pokud ano, čekám fotku!!:-)

Teda to musí být super!!!!!Co nejdříve vyzkouším.Dávám bodíka.Musím koupit jablka a hned udělám.:-*:-K:yes::yes:

michsamant 13. 3. 2010 09:16
teda ten by bodol teraz :-p:yes:

Děkuji za bodíky:-). Po ránu jsem ukrojila příteli ke kávě a prý je ještě pepší, než včera, tak ikdyž mi fakt dal zabrat, musím pochválit paní Zajíčkovou za dobrý recept, který byl mimochodem ohodnocen, jako recept měsíce;-)

:yes::-K:-pkrása

Hmm, tak to je krása!

Tématické fráze:
figaro řezy, rezy figaro, moučník z hery, moucniky z hery, čokoláda na vaření figaro, dezert figaro, buchta figaro, moučníky z hery recept a foto, moučník mesice, čokoláda figaro, figaro rezy recept, moucnik ze 4 bilku, figaro.cz, moučnik raz dva, fifaro řezy, jablečný dezert figaro, figaro buchta s tvarohem, kakao figaro, dezert figaro recept, figaro buchta

Suroviny:
mouka hrubá, tuk hera, žloutek, voda, cukr vanilkový, rum, prášek do pečiva, poleva čokoládová, cukr moučkový, mléko, šťáva citronová, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kakao, jablko, ořechy mleté, bílek

Přidat fotografie receptu