Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šátečky

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 50 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 820 kJ /
4 259 kcal
Bílkoviny72,98 g
Tuky270,56 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 271 mg
Sodík 484 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy375,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka, cukru a droždí udělat kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, rozšlehané vejce, olej, vykynutý kvásek a zaděláme těsto. Krok 2: Těsto hned na vále rozválíme do obdélníku o síle 3-4 mm, po celé ploše nastrouháme tuk, stočíme jako roládu a necháme nakynout. Po nakynutí těsto rozdělíme na 2-3 díly a každý tence rozválíme. Krok 3: Někdy bokem se vytlačí tuk, tak ho zaválejte zpět. Nakrájíme čtverečky, na každý dáme trošku náplně, rohy přitiskneme k sobě a trošku zatlačíme do středu, aby se šátečky neotvíraly. Krok 4: Dáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a na 220°C upečeme do červena. Vychladlé potřeme rozpuštěným máslem a po ztuhnutí cukrujeme.

Zveřejněno 14. 3. 2010

Poznámka autorky eva hubova

Můj zjednodušený recept na plundrové těsto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36En

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šátečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36En

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

dnes jsem udělala a byly výborné:yes:

teny1: Dík za vyzkoušení receptu...jsem ráda, že šátečky chutnaly.

Dneska jsem je pekla a jsou moc dobré, udělala jsem větší, bylo jich 18 a 6 už jsme snědli.Dělal jsem s jablkovou náplní do které jsem dala marcipán a oříšky:-DDávám bodík:yes:

Danielo díky:-))někdy se mi některé šátečky taky rozevřou...asi to záleží na tom jak dobře nahoře spojím...když už se mi to stane,tak rožky ještě horké zatlačím do středu...já šátečky s tvarohem jsem už dlouho nepekla ale zkus rady od zízaly a dej vědět jak jsi dopadla:-))

Diky za radu zizalo, vyzkouším podle rady. Třeba bude ku prospěchu i jiným.

Danielo, tvarohové nádivky dávej trochu méně, ona tím, jak nabývá během pečení, působí na tvar těsta. Jinak přikolíkovat lze: nudličkou mandle ;-)

Děkuji Evě za recept, úžasná chuť. Doporučuji všem vyzkoušet. Jen přesně nevím, jak udělat šáteček, který se mi při pečení "nerozleze". Tvarohové mi nikdy nezůstanou spojené. Nevyšla mi náplň a tak jsem dva udělala povidlové. Ty se mi ale nerozlezly, tak nevím, dělá to jen tvarohová. Nemáte na to prosím někdo nějaký fígl. Možná přikolíkovat? :-D

Hanka(ner.) díky,jsem ráda že chutnaly:-))

poslední reakce je v červnu, já jsem dělala tyto šátečky o víkendu a jsou skvělé.S těstem se výborně pracuje, těsto je spíš jako listové než plundrové, je křupavé, zároveň ale vláčné.
Použila jsem 100% tuk LIBRA.

Ano,100% na smažení-Iva,Omega,nebo jiný který se používá na čokoládovou polevu:-))někdy dávám i tuk Zlatá Haná nebo máslo:-))

Mám dotaz Ivu myslíte co je i na smažení?

hruska(ner)-to jsem nikdy nezkoušela.Někde jsem četla,že si hruškovou naplň dělají tak,že hrušky nastrouhají podusí v hrnci a pak dají na koláč,pravděpodobně nahoru.Možná když by se kompotované rozmačkaly a zahustily drcenými piškoty,ale chuť si nedovedu představit.Já dávám do šátečků i zavařené nastrouhané jablka co používám na záviny.

Prosím,šlo by to udělat ze zavařených hrušek.děkuji

hruška(ner.)-hruškovou náplň dělám z hruškových povidel,které si na podzim udělám a zavařím.Pak je dochutím mletým cukrem,van.cukrem a špetkou badyánu mletého.Povidla jsou v mých receptech:-))

Jak se dělá ta hrušková naplń???

Evi:-Kno to je paráda;-):yes:hned ukládám a 7.bodík posílám:-K:yes:

Je to fakt dobré těsto, já 100% tuk strouhám přímo do zpracovaného těsta a lehce promíchám a dám kynout. Tuto variantu zkusím, jestli bude rozdíl:-):yes:6

:yes::yes::yes:

Evi, to je bezvadný nápad, plundrové těsto je moc dobré, ale pracné, to Tvoje někdy vyzkouším ;-):yes::yes:

:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
šatečky, recept na šátečky, plundrové šátečky, šátečky recept, hruškové šátečky, oříškové šátečky, recepty šátečky, plundrové těsto, recepty na šátečky, šátečky z omegy, šátečky z ivy, šátečky z plundrového těsta, recept satecky, jabkova povidla, jak udelat satecky, jabková buchta, satecky podle hrusky, šátečky z tuku, dobry recept na satecky, jak se dělají šátečky

Suroviny:
mouka hladká, vejce, mléko, olej, cukr krupice, sůl, tuk iva, náplň maková,

Přidat fotografie receptu