Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oprava sraženého krému

Milé hospodyňky, povedlo se vám zdrcnout krém? Nezoufejte, nemusíte ho vyhazovat, ani připravovat nový. S naším malým trikem vám ukážeme, že náprava je rychlá a nijak složitá. Váš krém tak zůstane i po malé nehodě naprosto perfektní.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danami

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zhruba 1 cm silný plátek ztuženého tuku rozpustíme. Krok 2: Tuk necháme zchladnout a ještě tekutý ho pomalu zašleháme do krému Krok 3: Krém se krásně spojí a dobře drží i při zdobení. Můžeme tak kousek tuku přidávat, ikdyž krém není sražený.

TIP: Recepty na nejlepší krémy

Zveřejněno 14. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oprava sraženého krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w07g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oprava sraženého krému

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w07g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (77)

Tímto způsobem jsem ještě sražený krém nezachraňovala, spíše ho lehce zahřeju. Nestává se mně to často, ale stalo se už. Je dobré znát i tento způsob. V minulosti jsem ale malinko 100% tuku přidávala z toho důvodu, že krém byl pak pevnější.

Tak toto jsem opravdu nečekal,zdrcnul se mi Pařížský krém, po použití této vaší vychytávky je opět krásně našlehaný a jemný 👍👍👍👍👍👍

Stačí krém malinko nahřát a vyšlehat a nemusí se přidávat žádný tuk....

Děkuji moc, funguje skvěle a rychle :-). Přesto, že jsem dodržela postup (pokojová teplota vyšlehaneho masla, pomalu zaslehavat vychladlý pudink, který jsem do vychladnutí stále vymíchávala, aby se neudělal škraloup a byl krásné hladký),tak se krém zdrcl. Jsem přesvědčena, že to je máslem. Koupit opravdu kvalitní je dneska kumšt. Už jsem byla vzteklá, že krém vyhodím a je to naposledy, co dělám krémové cukroví. Našla jsem vaši radu, neměla doma ztužený tuk. Po přečtení komentářů jsem celou mísu se sraženým krémem dala nad páru (dělala jsem předtím čokoládovou polevu ve vodní lázni)a šlehala. Během chvilky se krém spojil a je krásně hladký. Dala jsem ven chladit a vypadá, že cukroví je zachraneno:-D. Moc moc děkuji, zdržení cca 2 minuty :-D

Se ztuzenym tukem vyzkouseno u klasickeho masloveho kremu a funguje:yes:. Stejne poslouzi i platek rozpusteneho masla. Zaslehala jsem rozpustene teple maslo do srazeneho tvarohovo masloveho kremu ( proc? :-O...ve spechu jsem totiz smichala tvaroh z lednice s maslem pokojove teploty :-( ) a vysledkem byl hladky a nadychany krem.:yes:-D

Úžasné, děkuji, zachránili jste mi dort ????????❤️

Prosím o radu,nejsem pečící typ,ale rozhodla jsem se upéct dort.Měla jsem do krému přidat změklé máslo,to jsem udělala a to máslo se v krému zdrclo a udělalo hrudky-kousky a je to pěkný hnus!;-( Jde to nějak napravit?Mám tam tři mascarpone a další,tudiz dost peněz v tom je. :-( a je mi z toho smutno.
Děkuji za radu.

Ivet B:
No a četla jste komentáře?:-)
Já ne, :-D ale obvykle stačí krém nahřát (ale nééé až tak, že se máslo /tuk/ roztaví) a znovu šlehat :-)
(v rcp uvedený způsob odzkoušený nemám)

Děkuji za záchranu, nevěřila jsem, je to tak jednoduché :-D:-K

Také se mi čas od času srazí krém, přítel se někde dočetl, že je to teplotou másla, pokud klesne pod určitou teplotu - nepamatuji se jakou, tak se srazí, takže když se mi to stane, tak dám misku s krémem do vodní lázně s teplou vodou a šlehačem šlehám a krém je pak krásně hladký.

Sarka Skodova 20. 10. 2017 11:35
Dekuju za radu taky se mi srazil krem a parada skoda ze jsem to nevedela jeden jsem uz vyhodila.Tak jeste jednou dekuju????????????

Děkuji, poprvé po 20letech se mi srazil barvený krém a opravdu to pomohlo.:yes:

Super, pomohlo. :)

Zuzana hubalkova 18. 12. 2016 11:37
Tisicere diky! V ramci uspor jsem na kremy koupila maslo z tesca (tesco value)... Maslo nejde temer vyslehat a kdyz jsem do nej pridala (jako stokrat predtim) vychlazeny pudink, tak se to okamzite srazilo. Mela jsem temer slzy v ocich. Casovy pres. Rozpustila jsem kousek omegy v mikrovlnce a po lzicich pridavala... Je to zazrak. Na tesco se priste vyprdnu ale vasi radu budu predavat dal.

Dnes jsem využila rady "jak na sražený krém" a musím vysmeknout velkou pochvalu a poděkování...krém jsem zachránila a tím i samotný moučník. Opravdu to funguje :-)

Je to prostě bomba nikdy bych nevěřila že kousek rozpuštěného másla tak pomuže :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zdrcnutý krém, sražený pudinkový krém, jak na zdrclý krém, sražený tvarohový krém, co se sraženým krémem, co dělat když se srazí šlehačka, sražena šlehačka, co dělat se sraženým krémem, sražený pudinkovo máslový krém, zdrclý krem, jak zachránit zdrcly krem, sražená pařížská šlehačka, sražený pařížský krém, zdrcnutý máslový krem, sražený krém do dortu, zdrcnutá šlehačka, jak napravit sraženou šlehačku, zdrclý máslový krém, hrudky v krému, jak opravit zdrclý krém

Suroviny:
tuk ztužený

Přidat fotografie receptu