Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty - nesráží se

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 242 kJ /
2 926 kcal
Bílkoviny14,49 g
Tuky219,17 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy161,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink. Krok 2: Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout. Krok 3: Než pudink vychladne, utřeme do pěny máslo, cukr, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, kakao, rum a důkladně ušleháme. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 14. 3. 2010

Poznámka autorky mneneznas

Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.

V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (107)

srettka: Ok děkuji
Mám dva účty tak píšu z tohodle

sof867: souhlasím se srettkou,tento krém opravdu né,nepovedlo by se to,byla by jste zklamaná!!!!!!!

sof867:S tímto krémem croissanty plnit rozhodne až po upečení a vychladnutí.Jinak se vám rozpustí.

Simona Skolakova: jako když třeba budu péct croasanty a chtěla bych to naplnit tímhle krémem tak jestli bych mohla:-?

sof867: jak to myslíte?????;-)

sof867: Při pečení? Jako při samotném pečení? Tak to asi určitě ne, už jen s ohledem na máslo, které krém obsahuje.

Mužu ho použít při pečení ?

za mě super!!! používám na dorty už hooodně dlouho :yes::yes:;-)
a nedávám rum, ale stačí pár kapek aroma a je to akorát!:-D

mě se krém nepovedl;

Jak se povedl mně? PO přečtení receptu jsem byla nadšená, konečně něco, co nechutná jako sladké máslo a lze jej použít i pod potahovku. Nu..Kdybych nepřidala 1dcl rumu, nemám krém řídký, nyní je v lednici a doufám, že trochu ztuhne. Tuším ale, že budu zahušťovat Créme Olé. Cukru jsem musela přidat více, než 150g, je úplně bez chuti..tedy, když nepočítám tu rumovou, té je až dost. :-D Takže za mě příště méně rumu a více cukru. Jinak se mi recept zamlouvá. Děkuji :-)

:yes: Za asi rok,co jsem tento krem na netu objevila jsem jej použila nesčetněkrát, na všech potahovaných dortech. Vždy jej dochucuji. Všem zatím moc chutnal a tak nemám důvod jej měnit. Jednou se mi zdrcl, ale byla to má chyba. Uvařenou kaši jsem dala pro rychlejší zchladnutí do okna,kde mrzlo a zchladl mi až moc. Napravila jsem to pak rozpuštěným nugátem. DÍKY za něj <3

Když dělám krém na dorty, taky přidávám do másla kaši z pudinku a mouky (na 3 až 4 dl tekutiny dávám 1 vanilkový pudink + 1 lžíce polohrubé mouky), ale bez vajíčka. Másla přidávám 200 až 250 g, chci-li mít krém lehčí, tak 100 g másla nahradím Herou. Tekutinou může být mléko, ale skvělá je taky šťáva z kompotu (může být ředěná vodou), chceme-li například dort zdobit ovocem. Krém šlehám šlehacími metlami a ještě nikdy s mi nesrazil.

Ten krém je výborný. Děláme vlastně jenom tady ten a nikdo nikdy neřekl, že by nebyl dobrý a hlavně, opravdu se nesrazí. Ten rum, přeci si každý dá podle chuti, nebo ne?

Ilona Baslová 28. 10. 2016 17:55
Já to vidím asi tak uvařte si každý co chcete a dejte si tam rumu kolik snesete a nebudete muset nic řešit !!!!!

Danica Fabiková 15. 10. 2016 10:43
Otras! Pri takom obrovskom množstve múky a skrobu sa nedá hovoriť o miesani! Varecha ostane zapichnuta do kamennej guče. Som rada,ze som ju nezlomila. Nikdy viac!:no:

Tématické fráze:
krém na dort, krém do dortů, krémy do dortů, kremy na dorty recept, maslovy krem do dortu, krémy na dorty recepty, máslový krém na dort, krémy na dorty, krém na zdobení dortů, krém na dorty, kremy na dort, dobrý krém do dortů, recepty na krémy do dortů, nejlepší krémy do dortů, krém do dortu recepty, nejlepsi krem do dortu, krém na dort bez másla, maslovy krem na dorty recept, pudinkový krém do dortu, krém do dortu bez masla

Suroviny:
voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu