Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krém na dorty - nesráží se

Základem skvělého dortu či jiného dezertu, které si žádají náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat našim pudinkovým. Je nadýchaný, lahodný, voní po rumu a můžete ho bez obav použít i pod marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (74×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mneneznas

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez chlazení

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 242 kJ /
2 926 kcal
Bílkoviny14,49 g
Tuky219,17 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 35 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy161,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink. Krok 2: Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout. Krok 3: Než pudink vychladne, utřeme do pěny máslo, cukr, přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu, kakao, rum a důkladně ušleháme. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.

TIP: 6 způsobů, jak zdobit moučníky krémem

Zveřejněno 14. 3. 2010

Poznámka autorky mneneznas

Krém se hodí i pod marcipán. Další dorty s tímto krémem jsou na nase.dobrotynakazdyden.eu.

V tomto krému nepoužívám cukr, ale je možné přidat 50-150 g moučkového cukru, nebo jak jste zvyklí. Možná tento krém pomůže jak začínajícím, tak i ostříleným kuchařkám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krém na dorty - nesráží se

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yw2z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (107)

srettka: Ok děkuji
Mám dva účty tak píšu z tohodle

sof867: souhlasím se srettkou,tento krém opravdu né,nepovedlo by se to,byla by jste zklamaná!!!!!!!

sof867:S tímto krémem croissanty plnit rozhodne až po upečení a vychladnutí.Jinak se vám rozpustí.

Simona Skolakova: jako když třeba budu péct croasanty a chtěla bych to naplnit tímhle krémem tak jestli bych mohla:-?

sof867: jak to myslíte?????;-)

sof867: Při pečení? Jako při samotném pečení? Tak to asi určitě ne, už jen s ohledem na máslo, které krém obsahuje.

Mužu ho použít při pečení ?

za mě super!!! používám na dorty už hooodně dlouho :yes::yes:;-)
a nedávám rum, ale stačí pár kapek aroma a je to akorát!:-D

mě se krém nepovedl;

Jak se povedl mně? PO přečtení receptu jsem byla nadšená, konečně něco, co nechutná jako sladké máslo a lze jej použít i pod potahovku. Nu..Kdybych nepřidala 1dcl rumu, nemám krém řídký, nyní je v lednici a doufám, že trochu ztuhne. Tuším ale, že budu zahušťovat Créme Olé. Cukru jsem musela přidat více, než 150g, je úplně bez chuti..tedy, když nepočítám tu rumovou, té je až dost. :-D Takže za mě příště méně rumu a více cukru. Jinak se mi recept zamlouvá. Děkuji :-)

:yes: Za asi rok,co jsem tento krem na netu objevila jsem jej použila nesčetněkrát, na všech potahovaných dortech. Vždy jej dochucuji. Všem zatím moc chutnal a tak nemám důvod jej měnit. Jednou se mi zdrcl, ale byla to má chyba. Uvařenou kaši jsem dala pro rychlejší zchladnutí do okna,kde mrzlo a zchladl mi až moc. Napravila jsem to pak rozpuštěným nugátem. DÍKY za něj <3

Když dělám krém na dorty, taky přidávám do másla kaši z pudinku a mouky (na 3 až 4 dl tekutiny dávám 1 vanilkový pudink + 1 lžíce polohrubé mouky), ale bez vajíčka. Másla přidávám 200 až 250 g, chci-li mít krém lehčí, tak 100 g másla nahradím Herou. Tekutinou může být mléko, ale skvělá je taky šťáva z kompotu (může být ředěná vodou), chceme-li například dort zdobit ovocem. Krém šlehám šlehacími metlami a ještě nikdy s mi nesrazil.

Ten krém je výborný. Děláme vlastně jenom tady ten a nikdo nikdy neřekl, že by nebyl dobrý a hlavně, opravdu se nesrazí. Ten rum, přeci si každý dá podle chuti, nebo ne?

Ilona Baslová 28. 10. 2016 17:55
Já to vidím asi tak uvařte si každý co chcete a dejte si tam rumu kolik snesete a nebudete muset nic řešit !!!!!

Danica Fabiková 15. 10. 2016 10:43
Otras! Pri takom obrovskom množstve múky a skrobu sa nedá hovoriť o miesani! Varecha ostane zapichnuta do kamennej guče. Som rada,ze som ju nezlomila. Nikdy viac!:no:

Olga Cermakova 13. 10. 2016 20:35
casino: Deci rumu se mi zdá hodně.

Olga Cermakova: ...to nejde opravit !!!:-((

Zobrazit starší odpověď

je to moučné,lepší klasika,která se taky nesráží-1/4 l mléka,s pudingem,po vychladnutí zašlehávat máslo,cukr,rum a cokoliv na obarvení-je lehký a jemný:-)

ivule60: píšete: ...máslo se musí zašlehávat po malých kousíčkách...
No, asi vás nepřesvědčím, ale tak jak píšete vy jsem to dělal je jednou jedinkrát. Trvalo to dýl, ale zato byly v krému drobné hrudky másla ;-)
Nyní vyšlehám máslo s cukrem a teprve potom, jak stojí v tomto rcp, nastavuji vytemperovanou kaší a ňama problema :-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Kdyby nebyl vedle postup tak by nikdo nezjistil že 4 suroviny nejsou vyjmenované ! Chybí máslo, cukr , kakao a rum:-p

Helena: sem už léta nechodím a po předělání tohoto webu mi suroviny nejspíš smazali - dříve byly suroviny všechny

k.ried:krájet nožem namočený v horký:-) vodě

Zrovna jsem udělala,jednoduchý a výborný krém,nejsem žádný talent na pečení,ale tento krém se mi povedl hned napoprvé:-)

k.ried: Stačí ti pridať do klasickej polevy 1 lyžicu oleja a bude sa lesknúť a výborne krájať bez lámania. ;-)

k.ried: "...recept na čokoládou polevu, která je tvrdá, lesklá a přitom jde krájet bez lámání?"
Jj, mááám!!!
Nahřátý nůž;-)

Jackie79:
Tušila jsem, že z toho bude moučný tmel, nicméně zkusila, jíst se to dalo, ale opakovat to nebudu. Pudink, žloutky, máslo, rum, prostě klasika a také se nesráží.
Prosím, nemáte někdo recept na čokoládou polevu, která je tvrdá, lesklá a přitom jde krájet bez lámání?
Děkuji, přeji dobrý den i chuť.

Krém je perfektní. Do másla s cukrem jsem přidala maliny. :yes::yes:

Dnes jsem dělala, není špatný, nicméně mouka a ani pudink se pořádně neprovaří a obojí je v krému cítit. Příště zkusím bez mouky, dám víc pudinku, tomu stačí provařit jen chvilku..

:-p:-)) Dnes jsem vyzkoušela,místo vody dala mléko, do jednoho čokoládový pudink dr.oetker premium a nalámala hořkou čokoládu, na druhý vanilkový premium a vynechala rum,oba jsou skvělé.Při vaření jsem se trochu lekla konzistence ale po vyšlehání je krásně hladký a nadýchaný.Za mě velká 1
:yes:

...díky za radu je to super.Naprosto skvělé a bez chyby..moc moc díky:yes::yes::yes::yes::yes:

PEcina: Já jsem krém dělala minulý a musím říct, že vynikající! :-D dělala jsem dvojnásobnou dávku (500 ml) a místo vody jsem dala půl na půl mléko a bylo to super :-) navíc jsem dala jen jedno máslo a musím říci, že to bohatě stačilo, krému bylo hodně a navíc byl lahodný a vůbec ne těžký:yes: ;-)

ahojky. Zkoušeli jste někdo použít místo vody mlíko? A jak to dopadlo? Můj dojem je,že by ten krém mohl být lahodnější. Děkuji za odpověď a rady :-K

Vynikajíci,konečne krém který se nesráží.Dala jsem dvě lžíce mouky a pohoda.Dávám :yes::-K

Vyzkoušela jsem a maximální spokojenost. Chce to pohlídat si množství mouky, nedávat víc než 50 g - není lžíce jako lžíce :-). Použila jsem šťávu z mandarinkového kompotu a místo rumu Amaretto - nemáme rádi rumovou příchuť. Dort byl s mandarinkami, krém lehoučký, všem moc chutnal. Díky za recept!

Lussynka:jak dopadl krém pod marcipánem?

Chystám se dělat tento krém, ráda bych se zeptala, čím můžu nahradit rum? Nesnáším jeho vůni, ale říkám si, že ta decka tekutiny tam asi bude chybět, tak nevím, jestli raději mléko, vodu...? Děkuji.

Nejlepší krém ;-) ale vždy se mi tam při vaření utvoří hrudky, ale jak krém vychladne tak ho vyšlehám a je výborný bez hrudek. :yes: dnes ho budu dávat pod marcipán tak uvidím jak to dopadne. Jinak doporučuji :yes:

Kristýna O. 26. 7. 2013 16:10
místo vody jsem dala mléko a je to výborné:-):-):-):yes:

Krém je naprosto úžasný a už nebudu zkoušet ani žádný jiný. Tenhle je naprosto super :-)):-)):-)):-)):-)):yes::yes::yes::yes::yes:

zahadny clovek 10. 5. 2013 11:21
mna uz mam na to chut:-))

princezna Tamayori 14. 3. 2013 15:08
Mě se to teda povedlo všem to chutnalo takže ti děkuji. :yes::yes::yes::yes:

Opravdu jednoduchý a výborný krém! Krásně se povedl. Doporučuji.

ahojky,dnes jsem krém dělala poprvé,moc se povedl a rumem jsem nešetřila.Dávám bodíky:yes::yes::yes::-K

Jo jo moc děkuji.Za rychlou odpověď..:) Moc se těším až ho budu dělat.:) Snad se nezkazí..:) Chci se pokusit o 3patrový dort.:) No tak uvidím za děkuji..:):-8:-)

Simča:používám ho i pod marcipánhttp://nase.dobrotynakazdyden.eu/recept.php?rid=73...

Mohu se zeptat..:) Je možný ten krém dát pod marcipán.?:) Nestane se stím nic.?:) Nechci riskovat..:):-8

Tento krém je fakt luxusní - dělala jsem ho už několikrát a vždy byl perfektní!!!
Dělávám ho na dorty a to kakaovo-rumový krém jak je přesně tady psáno v receptu.
Pak jsem trošku experimentovala a udělala pomerančový krém do čokoládového dortu a opravdu vynikající a osvěžující.
A to jsem jen místo vody vymačkala 1-2 pomeranče a pak, abych měla 250ml jsem dolila tu vodu :-), taky jsem tam nastrouhala maličko pomerančové kůry. Zbytek už pak normálně dle receptu - jen jsem nedávala to kakao samozřejmě :-)
Cukru dle chuti do toho másla a je to fakt luxusní krém s novou příchutí - nesrazil se !!!
Takže děkuji moc za tento recept.

Tak nevím, asi jsem matlák. Ta výchozí směs mi začala tuhnout obrovským tempem, takže jsem ji asi moc brzo odstavil, aby se nespálila. Zašlehání s máslem se vydařilo skvěle, mechanické vlastnosti uplně OK, jenom ta výsledná chuť je taková zvláštní :-S. To se má fakt nechat přejít varem, když už to je tuhý jako houžev? Neměl jsem odvahu, už jsem dnes jeden krém zmršil :-// ...

milča: Tak asi neumíš péct.. :-( :-// :-O

Tak to je perfektní recept! Dělala jsem ho poprvé a postupovala jsem přesně podle tvých pokynů. Krém je vynikající, přidala jsem do něj ještě asi 110g cukru, takže mám obrovskou radost z toho, že není přeslazený. ;-) :-K +1

naprosto blbuvzdornej recept! dělala jsem krém poprvé a povedlo se! (a to jsem ho vybrala jenom proto, že na rozdíl od ostatních na něj stačilo jedno máslo :-D)

Ani šlehačem se to nezpravilo,takže naše slepice měli hostinu.Udělala jsem druhý pokus a opět se začaly dělat na spodu hrnce žmolence.To už jsem myslela,že slepice nám budou snášet vanilková vejce(dělala jsem pokaždé ze dvojité dávky).Ale nakonec to nějakým zázrakem utuhlo celé a žmolky nebyly.Jenže tím to nezkončilo,jak to vychladlo,pochopitelně to hrozně ztuhlo,takže nebylo možné to vmíchat do másla,aniž by vznikly ŽMOLKY.Tenhle recept fakt nedoporučuji,především ne začátečníkům.

Co je tohle za pomstu!Vždyť se to sráží ode dna i když to míchám jak vsteklá a nemám to na prudkém ohni!Je to samý žmolek na tři prsty,hrůůůůzaa a toghle se má dát jíst a k tomu bez cukru?A co to kakao?Má to být vanilkový a nebo kakaový krém?Ve videu také není hnědý.Až to vychladne,tak se to bude muset krájet nožem!

fešácký krémeček..utekl mi, mrška;-):-D
už mám vytisknuto a příležitostně vyzkouším..na obrázku vypadá úžasně, takže bodíček posílám teďka hnedka:-8:-D;-):yes::-)

Krém je jako každý jiný a marcipán na něm nabírá vlhkost tak
jako na jiném krému. Tady na chaloupce je tento krém a marcipán.
Jedl se tři dny a růžičky byly v pohodě.:-)http://www.toprecepty.cz/recept/10678-piskotovy-do...

Když dám na krém marcipánové kytičky, neroztečou se?:-?:-//

Pája :yes: žádná matla, ale šikula jsi. Jsem ráda, že chutná :-K

Super!!! :-p Moooc dobrý a krásně se s ním pracuje... Vřele doporučuji ... :-K:-K:-K

Pája: držím palečky, krém se určitě povede a bude vám i chutnat
:-)):yes:

Tak jsem to teď ještě jednou zahřála a už to zhoustlo, já to před tím odstavila brzo. Vždyť říkám, že jsem matla..:-D Teď už mám obavy jen z toho množství, ale snad to klapne...:-*

Tak jsem to zkusila. mám připravenou hmotu, ale zdá se mi jí málo...a je taková vláčnější, né tak hutná jako na videu..:-(. Jsem asi matla, dodržela jse instrukce ale přesně...i s váhou.. Večir budu zašlehávat máslo...ale nevím nevím..snad to pak nebude téct.. Určitě to ale nebude receptem, ale mnou:-D Držte palce..:-K

Tak krém budu dělat už dneska, abych zítra neměla moc práce, protože jsem ve spěchu :-( tak snad v lednici vydrží do zítřka v použitelném stavu :-D

tak dens jsme zkuosela tento krém a je pravda na to jak jsme se ho bála kdyz jsme dodelala pudinkovou hmotu ze tam je par pucku tak kdyz jsme zaslehavala máslo tak po puckach ani stopi ted mi uz tuhne v lednici :yes::yes::yes:;-)

Pro všechny jsem trochu poupravila postup a přidala gramáž, aby i ti méně zkušení měli přípravu lehčí. Přidala jsem i link, kde mám
ukázku toho jak má vypadat pudinková hmota, máslo i samotný krém.
Je to sice bez zvuku, ale po přečtení receptu to bude všem jasné.
:-)

Tanule19 - jsem ráda, že se ti povedl :yes:
suzanna - pokud byly hrudky už v uvařené hmotě je to tím,že jsi možná po celou dobu zahřívání puding málo promíchávala, nebo hrudky nebyly dobře rozmíchané před vařením. Jinak nevím, je to opravdu jednoduché a rychlé.:-)

Musím moc poděkovat za recept a dávám bod,první krém který se mi povedl napoprvé:-D Měla jsem z něj strach,krémy mi moc nejdou zatím:-//:yes:

Jahodo, moc děkuji za radu. Dneska nějak nemám den a nic se mi nedaří, tak jsem se na to vyprdla, strčila vše do lednice a ráno si přivstanu a zkusím to ještě jednou. Takže se budu vlastně řídit tvou radou:-8

suzanno, někdy se také stane, že máslo je až moc měkké a pokud nepoužíváš 100% máslo, tak se může po krátké době šlehání "ohřát,moc změknout" a může se krém srazit. V tom případě pomůže celou mísu s krémem dát ztuhnout do ledničky (tím budou mít všechny suroviny stejnou teplotu)a potom znovu ušlehat...;-)

Tak jsem do těď šlehala a musím uznat, že to pomohlo. Sice jsem málem zavařila mixér a není to úplně do hladka, ale je to přece jen podstatně lepší než před tím. Rozhodla jsem se, že místo zdobení krémem ten dort jen potřu a potáhnu marcipánem. Tím se žmolečky schovají a snad to nikdo nepozná:-D Každopádně díky za rady:-K

Dělám to v elektrickém ručním šlehači http://www.eva.cz/zbozi/19678/slehac-eta-2047-9-00...
no zkusím to dát do toho ramene, ať se to šlehá samo a uvidím, jestli to ukecám nebo neukecám:-8

Papriko, nevím, co do čeho horkého máš na mysli, ale postupovala jsem přesně podle receptu. Mouku, puding a žloutky jsem zamíchala do studené vody z kohoutku, přivedla k varu, udělala se z toho žlutá gumová koule připomínající odpalované těsto, stáhla jsem to ze sporáku a nechala chladnout. Mezitím jsem asi půl hodiny umývala nadobí, pak na to sáhla a bylo to studené, tak jsem vyšlehala máslo do pěny (mělo pokojovou teplotu, přinesla jsem ho asi před 3 hodinama z obchodu a do lednice vůbec nedávala), a pak po lžících přidávala tu hmotu a šlehala a šlehala. Po asi dvou lžících to bylo hodně husté, tak jsem přilila rum a opět šlehala. No a tak jsem pokračovala až do spotřebování hmoty a přidání všeho rumu. Zdálo se mi to nesladké, tak jsem přidala moučkový cukr a opět šlehala. Ale ať jsem dělala, co jsem dělala, tak ty grcky z té hmoty tam prostě jsou a nechtějí se rozšlehat:-S

Suzana - mezi tím jsi odpověděla. V tom případě to máš málo vyšlehané. 3leháš v robotu nebo ručně?
Já to vrazím do robota a šlehám tak 15 min.;-)

Dnes jsem dělala tento krém již poněkolikáté a vše bezproblémů:yes:, jen přidávám cukr a vynechávám syrové žloutky.;-)
Myslím stejně jako Eva H., že jsi špatně rozmíchala mouku a puding s vodou. Nebo jsi to dokonce dala do horkého? To se mi totiž jednou taky povedlo.:-8:-8

Evi, nene, měla jsem to rozmíchané uplně do hladka, žádné moučné žmolky tam nebyly, ani po uvaření. Byla to v podstatě kompaktní hodně tuhá gumová hmota. Až po tom zašlehání do másla zůstala v kouscích, místo aby se rozmíchaa do hladka. Nevím, co dělám špatně:-(

suzan,pravděpodobně jsi tu mouku dobře nerozšlehala s vodou do hladka než jsi začala vařit...já bych to zkusila propasírovat přes cedník a ještě vyšlehat znovu...dala bych kousek másla,rozšlehala a postupně zašlehávala tu propasírovanou směs...

Tak jsem právě vyrobila tenhle krém a je úplně sraženej:-( ta uvařená hmota, která se zašlehávala do máslové pěny, se vůbec nerozmíchala a jsou z ní takové žmolky. Už když jsem ji vařila, tak mi přišla divná, připomínala mi spíš odpalované těsto než puding, ale řikala jsem si, že to tak asi má být. No...evidentně nemá:-/ Chtěla jsem tento krém použít na dort pro mamku na zítřejší oslavu narozenin a teď nevím, co s tím;-( Poradíte mi někdo, jestli se to dá ještě nějak zachránit, nebo to mám rovnou vyhodit?;-(;-(;-(

marundo, používám práškové potravinářské barvy. Do pár kapek vody rozpustím barvu (dělám na pohled ve vodě barvu sytou - ono to je potom v krému méně výrazné) tu vmíchám do krému. Tyto barvy používám i na marcipán.

díky Jani a ty jsi ten krém u té chaloupky barvila pot. barvama? Díky za odpověď

Marundo určitě můžeš, drží dobře a taky vydrží pokud se dort hned nesní. Podívej se na můj dort chaloupka je zdobený a plněný tímto krémem http://www.toprecepty.cz/recept/10678-piskotovy-do... :-)

chci se zeptat, můžu tento krém použít i na zdobení dortů? Myslím cukrářskou špičkou - asi jo, když vidím z fotky, jak drží. Ale raději se zeptám.Díky a ukládám :yes:

marcíku a Simono myslím že se vám taky nezdrcne :-) mě nezklamal, ale než mi dala babička tento tak to bylo zdrcanců a kolikrát jsem měla chuť je vyhodit i s mísou :-D ale teď mám klid ;-)

;-)krémy, které se nezdrcnou se mi líbí;-)jsem mistr na zdrckrémy;-(;-(. :yes:už je tam

tak krém ukládám a jistě vyzkouším,ten se bude hoditi:yes:+1;-)

Jani R, dortík je krásný, jedna radost. Taky někdy dávám trochu cukru, ale mám doma recept na ořechový korpus a ten je dost sladký a tak tam cukr nedávám. Ale cukr jsem nezavrhla, ani moji mlsouni nepohrdnou sladkou dobrůtkou. ;-) :-)

mneneznas dělala jsem ho nadvakrát a podruhé už jsem ho taky malinko "flákala":-D, ale on se nedal!! Mám ho vytisknutý, uložený a už si na něj vzala recept i kámoška, co má stejný problém s krémem, jako já. Já si přidala cukr, dětem by to bez cukru nechutnalo;-) Jo a přidala jsem ho tady na tenhle dortík;-)

http://www.toprecepty.cz/recept/11373-cokoladovy-d...

Jani, díky za fotky a tu chválu, to mě strašně potěšilo, že krém chutná. Opravdu ho kolikrát " flákám" a nikdy se mi nesrazil.
Děkuji moc :-K:-)):-))

Dovoluji si přidat fotky a chválím, chválím, chválím!!!!!:-) Byla jsem dobrovolně nuceně zatlačena do úkolu upéct dort své vnučce Báře k jejím narozeninám a tenhle krém se mi opravdu nesrazil!! A že jsem se teda zapotila hrůzou, když jsem přidávala rum!:-)). Děkuji strašně moc za opravdu super krém a myslím, že už jiný dělat nebudu. Plus jsem dala hned, protože takové věci jsou pro toprecepty opravdu přínosem;-). Jani, moc díky.:-K

Tento krém je velice hodný zejména pod marcipán. :yes: Pokud je krém z mléka, tak se dost často stává, že marcipán - potahovací hmota vlhne.

Papriko, díky za pochvalu, ten cukr prostě někdy dát musíš, já někdy taky přidám, ale záleží na korpusu a na použitém pudinku.
tento recept mám od maminky je diabetik a tohle funguje. :-)) i bez cukru. ;-)

Dnes jsem dělala tento krém nebo spíše velmi podobný krém tímto receptem inspirovaný. Vynechala jsem žloutky, protože si myslím, že není nutné je tam dávat. Použila jsem čokoládový puding a byla jsem velmi mile překvapená. Krém se krásně roztíral a nesrážel se. Jen jsem musela dát cca 100g moučkového cukru, protože bez něj by mi to doma asi nesnědli.
Ráda používám krém s moučnou kaší, ale tenhle (s kaší i pudinkem) je určitě lepší. Na tuty ho nedělám naposledy.:yes::yes::yes: +;-)

dík za info...vyzkouším zcela určitě...bod :yes:

zdenicko00, taky jsem si poprvé říkala že to nejde, ale jde to a komu cukr chybí tak ho přidejte:-) Když máte dobrý korpus na dort, který je sladký sám o sobě, tak opravdu i bez cukru je krém dobrý zásluhou másla, žloutků, rumu a kakaa, ve spojení třeba s ořechovým korpusem nemá chybu;-);-)

Jenny, vodu, mouku, pudink rozšlehám šlehačem a přidám žloutky, opět prošlehám a uvařím, žloutky jsou důkladně zašlehané a nesrazí se.:-)

Krém bez cukru si vůbec nedovedu představit.

tetaamalka@seznam.cz 15. 3. 2010 11:22
Sražený krém spolehlivě napravíme tím,že do něj pomalu zašleháme polovičku rozpuštěného,ale studeného tuku,např.Omegu.Mám vyzkoušeno.

mneneznas...dobrý,ale jen nevím,co s těmi žloutky,kam se přidávají...???Ty mám taky uvařit... :-? A jestli ano,nesrazí se ?? Napište,prosím,děkuji.

:yes:ukládám..ale úplně bez cukru?:-O

To aby se mi krém srazil se mi ještě nestalo. Ráno uvařím pudink,
dám ho bokem a až je upečený a vychlazený korpus, ušlehám máslo s rumem a kakaem nechám tak 10 minut stát a přidám celé množství pudinku a šlehačem prošlehám. :-)

Pozor, musí se do másla přidávat po lžicích, jinak se také umí srazit, uř se ni to stalo:-(;-(;-(;-(

Díky za bodíky, :-)):-))

Já jsem si dávala kousek másla a pak po částech ten zdrclý zašlehala,tohle bude asi lepší:yes:+3

Takové věci jsou tady rozhodně žádoucí, Jano!!! Super a děkuji!:yes::yes::yes:

Jani super, podobné recepty se vždy hodí.Ukládám a bod dávám s předstihem.:yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
krém na dort, krém do dortů, krémy do dortů, kremy na dorty recept, maslovy krem do dortu, krémy na dorty recepty, máslový krém na dort, krémy na dorty, krém na zdobení dortů, krém na dorty, kremy na dort, dobrý krém do dortů, recepty na krémy do dortů, nejlepší krémy do dortů, krém do dortu recepty, nejlepsi krem do dortu, krém na dort bez másla, maslovy krem na dorty recept, pudinkový krém do dortu, krém do dortu bez masla

Suroviny:
voda, mouka hladká, pudink vanilkový, žloutek, máslo, rum, kakao, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu