Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brutzel-Svejk Rostbeef

Vyberte pěkný kousek kvalitního hovězího masa, nakořeňte a nechte odležet v chladu klidně týden. Pak postupujte podle našeho receptu a připravte si skvělý roastbeef.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Brutzel-Svejk

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba marinování masa

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba marinování masa)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 055 kJ /
252 kcal
Bílkoviny55,75 g
Tuky3,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 118 mg
Sodík 118 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso 24 hodin pred grilovanim osolíme a opepříme. Solíme střídmě, dobře odležené maso potřebuje jen minimum soli. Potřeme trochou oleje. Krok 2: Zabalíme do kuchyňské fólie a dáme do lednice. Krok 3: Druhy den položíme na rošt grilu prvně nad oheň. Každou stranu steaku grilujeme asi 3 minuty. Vnitřní teplota masa musí dosáhnout cca 52 °C. Měříme zápichovým teploměrem. Krok 4: Pak položíme steak mimo oheň a zakryjeme gril poklopem. Krok 5: Jakmile maso dosahuje teploty 57 °C sejmeme ho z grilu a zabalíme i s kovovym čidlem teploměru do alobalu. Maso si musí po pečení nebo i grilování odpočinout. Necháme teplotu vystoupit na cca 60-62 °C. Výsledkem bude Medium: růžové maso bez krve. Můžeme zahřát až do 68 °C. Pak je Well Done.

TIP: Hovězí zadní maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 15. 3. 2010

Poznámka autora Brutzel-Svejk

Nejdůležitější je kvalita masa a doba jak bylo odleželé. Muj rostbeef ležel asi tak 14 dni ve vakuu bez toho, aby byl zamražen. Na přípravu jsem použil kulový či uzavřený Grill CADAC a digitální teploměr.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brutzel-Svejk Rostbeef

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPo4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brutzel-Svejk Rostbeef

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPo4

Marie

Komentáře (17)

Prave jsem delal Steak a maso lezelo ve vakuu (dulezite) v lednici skoro 4 tydny.Absolutni lahudka. Nechat lezet jen v sacku nedoporucuji. Maso se zkazi.:-(

... jedu k reznikovi pak dam maso odlezet pote se do toho pustim ;-) ...jinak na tento recept a web jsem narazil diky stolnimu kalendari, ktery ma doma v kuchyni.
Diky

mňam,mňam...:yes:bodík

Každopádně je to krásně vypadající kus masíčka, jen se zakousnout...:-p:-p

Krásné:yes::yes: +

Brutzel-Svejk 16. 3. 2010 17:36
Omlouvam se, ze je to trochu neszozumitelne napsane, zitra se to pokusim napsat lepe. Lusinda toto maso se jmenuje Rostbeef a dela se v kuse nebo narezane na Steak, ale to jmeno zustava. A Vaclave vysvetleni k jak se dela Steak (na kulovem grilu) muzu lepe udelat v diskuzi nez tady.Podivej se na vcerejsi diskuzi neco jsem k tomu uz psal. K me cestine je jednoduche vysvetleni. Nektera slova proste neznam a nebo neumim prelozit.

Zizalko,nemyslela jsem to zle :-( Ja jsme uplny zacatecnik, ja i na caj recept s presnym popisem..Slova jako 'spetka' nebo 'podle chuti' mi zpusobuji nocni mury! :-D

Socátko, to jsem samozřejmě nemohla tušit. V profilu má na prvním místě češtinu, ale to může být tím, že to je podle abecedy...Myslela jsem, že je to Čech žijící v Německu :-8 Mátlo mě používání slov jako "indirekt". Dobrá, začátečník v kuchyni se asi těžko pustí do přípravy steaku a pokročilí zřejmě vědí, oč jde. Já jsem něco mezi tím :-8;-)

Nechci být rýpal, ale tohle je steak(jistě výborný), roastbeef se peče jako jeden kus a filíruje po dokončení.;-)Nedávno jsme se o jeho přípravě bavili v diskuzi.

parada :-p:yes::yes:

Zizalko, Svejk si zaslouzi obdiv! Cestina neni jeho prvni jazyk a ja osobne si myslim, ze to smysl dava...:-8

Konecne jsem se dockala Svejku.Nadherne fotky, a to maso jedna basen!! Pridavam k oblibenym a hned vyzkousim! Mas u me bodik! :yes:

Švejku. Nejsem úplnej začátečník při vaření, ale necejchuju se ani ako ŠPICE. Stejk se mi nedaří a nedaří jak bych si představoval a dávám si ho za hříšné peníze zas a znovu s myšlenkou " Teď na to přijdu" a ono zase ne, když to děkám doma. Nikdy to není ono. Zkusím i tvoji metodu. Snad to vyjde a konečně se moje zamilované jídlo(Mimo jiné)povede.Je to podobné jako dělat ANGLICKOU slaninu. Aspň ty teploty. Václav

Text vypadá, že vypadl z nějakého překladače bez jakékoliv úpravy :-S Jako začátečník bych z tohoto moudrá nebyla :-O Autor: napiš adminům prosbu o smazání receptu 2 ;-)

HM, TO JE MŇAMKA.:-p:-p

Tématické fráze:
anglický rostbíf podle pohlreicha, rostbeef podle pohlreicha, rostbeaf recept, hovezi stejk, rostbíf podle pohlreicha, rostbeaf, rostbeef na grilu, anglický rostbeef, hovězí rostbeef, anglický rostbeaf, hovězí steaky recepty, anglický rostbeef pohlreich, anglický roastbeef pohlreich, hovězí steak příprava, recept rostbeaf, roastbeef na grilu, steik medium, rostbeaf teplota, příprava steaku, rostbeef pečení

Suroviny:
hovězí zadní, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu