Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brutzel-Svejk panenka

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Brutzel-Svejk

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: dost pro 2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 435 kJ /
2 972 kcal
Bílkoviny187,06 g
Tuky137,10 g
Vláknina19,25 g
Cholesterol 498 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,24 g
Sacharidy237,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet nalozime tak na 2-3 hodinky do smesi pepre a soli. Soli neni treba moc! Vse zabalime do pruhledne folie a vlozime do lednice. Krok 2: Na panvi rozehrejeme olej a opekame filet se vsech stran. Vnitrni teplota je pak asi 50°C. Po opeceni prilozime panev vikem a peceme dal do teploty 75°C. Pak sejmeme z panve a zabalime i s cidlem teplomeru do Alufolie (na odpocinuti masa,aby se lepe rosmistila masova stava). Nejlepsi teplota u "panenky" max. 82°C. Krok 3: V mezicase (nejlepe po prvnim opeceni) dame do hrnce asi tak 2-3 l osolene vody a privedeme do varu. Vsypeme Spagetti a uvarime dle navodu "al dente". Krok 4: Do misy vsypame nastrouhany Parmesan a pokrajenou basalku nebo petrzelovou nat. Vsypeme uvarene a odcedene Spagetti a nahoru polozime maslo a vse opatrne smichame. Pripravime vse na taliri. Preji dobrou chut.

Zveřejněno 17. 3. 2010

Poznámka autora Brutzel-Svejk

Jsou to velmi jednoduche spagetti a s dobrym Parmesanem vynikajici chuti. O PANENCE radsi neluvim.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brutzel-Svejk panenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6jz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brutzel-Svejk panenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x6jz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Takovýhle digitální teploměr má v nabídce Lídl od 25.3. za 149,-Kč.:-)

Nejlepe by bylo objednat naraz vice uz kvuli postovnemu. Podivej se i v cesku urcite je tam neco podobneho ke koupi. Nejlepe jako tento bezdratovy. Prenos signalu do 30m.Pouzivam ho velmi casto pri grilovani vetsich kusu masa. V tomto pripade mam vzdy prehled a muzu se venovat hostum.

www.reichelt.de/index.html?;ACTION=3;LA=444;GROUP=X36;GROUPID=3853;ARTICLE=80720;START=0;SORT=artnr;OFFSET=16;SID=28o4uvXKwQARwAABjmbII09217651ba0e01f3bdec99467a54fdbd

Svejku, můžeš prosím dát na ten teploměr nějaký odkaz?Díky:-K

Brutzel-Svejk 18. 3. 2010 08:38
Eliza tento takzvany dokonaly teplomer stoji jen 13 Euro a je podle meho mineni vynikajicim ´pomocnikem prave u zacatecnika. Timto zpusobem nepokazi, zadny kousek draheho masa.
Lusinda zkus tento zpusob nalozeni masa pred upravou a budes prekvapena vysledkem.

Souhlas, maso a úprava chce zkušenost.Mě spíš překvapilo, že maso se solí před odležením.Já měla za to, že ta sůl z masa vytáhne šťávu.Nicméně úprava se špagetami vypadá výborně.

Eli :-D:-D:yes: Souhlasím ;-)

Tak tyhlety rady - jako 50°, 75° a dokonce 82°C :-O;-)jsou mně osobně naprosto k ničemu... A troufám si říct, že i pro většinu čtenářů zde. I bez těchto údajů umím připravit vynikající pokrm z daných surovin, na základě zkušeností a citu. Na to si nemusím pořizovat dokonalý teploměr, ledaže bych s ním ráda exhibovala... Ale na to mě neužije...;-)

Tématické fráze:
svejk recept, recept na švejka, recept švejk, dort švejk, recepty švejk, sváteční úprava masa, teploměr na maso recepty, teploměr pro panenky, veprovy svejk, úprava masa panenka, maso švejk, švejk, recepty, švejk - recept, panenka maso, švejk z vepřového masa, recept podle švejka, švejk dort, doba pečení panenky, pravá panenka maso, svejk z veproveho

Suroviny:
panenka vepřová, pepř, sůl, olej olivový, těstoviny špagety, parmazán, máslo, bazalka čerstvá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu