Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

Pečená vepřová žebra, to je přímo hitparáda. A když je necháte dostatečně odležet v lahodné marinádě, o to větší chuťový zážitek vás čeká. V našem receptu nesmí chybět česnek a pivo, které masu dodá křehkost a šmrnc.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min + 2 dny naložení

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava, + 2 dny naložení)

Suroviny pro 4 porce

4-6 porcí

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 475 kJ /
2 265 kcal
Bílkoviny102,52 g
Tuky200,17 g
Vláknina5,88 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 408 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová uzená žebra necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce). Krok 2: Naložíme je do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejného množství slunečnicového oleje. Krok 3: Již na připravené porce žeber naneseme vzniklou marinádu a necháme v lednici za občasného obracení odležet minimálně dva dny. Krok 4: Poté žebra uložíme do pekáče společně s jednou velkou na hrubé kusy pokrájenou cibulí a pečeme zakryté na střední teplotě cca 3 hodiny. Krok 5: Následně na posledních 20 minut odklopíme a necháme opékat. Žebra servírujeme s vařeným bramborem, čerstvým chlebem a nebo jen tak, samotné.

TIP: Snadná příprava chleba v domácí pekárně

Zveřejněno 19. 3. 2010

Poznámka autora Colombo65

Poděkování za vytvoření mého jubilejního 100 receptu (proto jubilejní) zde na TOPkách patří řeznictví v Brně na rohu ul. Příční-Bratislavská, kde mají uzená vepřová žebra tak luxusní, že jinde by to bylo prodáváno jako uzený vepřový bok. Děkuji a jdu slavit!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2jr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2jr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

František Plášek 7. 5. 2015 06:12
Bratránku já Tě zab**ju..další úžasně vypadající recept na žebra....asi navštívím brzo řezníka.. :yes::yes::yes::yes:

Lidi, já jsem myslel, že tady najdu komentáře jak vám recept chutnal. Tady každej akorát píše, že to bude dělat, ale jak to dopadlo, jestli se všichni olizovali, se už nedozvíme ;-(

koupila jsem uzena žebírka tak to zkusím dnes udělat s manželem to moc milujeme tak doufám že i my budeme spokojení :):yes:

Recept je skvělý, ale dnes sehnat "dobré uzené" je problém. Každé vypadá, jak když ho vytáhneš z kádě s kyselinou. Já je alespoň na půl hodiny povařím jen tak ve vodě s pocitem, že se to chem. svinstvo alespoň trochu dostalo pryč. Peču až druhý den po vystydnutí. To ovšem platí i třeba pro koleno.

Díky - vyzkouším;-):-), najít dobré řeznictví je jako najít poklad:-))

Maris, přímo na kruháči ;-) a ta Jesenice je jen kousek dál a tam je to ještě zajímavější ;-)

Isahu díky, do Kunratic jen seběhnu s kopečka:-)), až budu zase v Praze, tak se tam stavím ;-)

Maris, Kunratice - dokonce tam měli u uzené oháňky, už jsou v troubě;-):-8:-p...a jedno ještě lepší je na kraji Jesenice...;-):yes:

Jste tady provokatéři:-D;-)Nádherné fotky od všech:-8
Taková krásná žebírka u nás nemáme,ale nechám si chutnat alespoň z monitoru:-pbodík jede+:yes:

Otíku, boda už jsem ti dala dřív a teď jsem ti přidala fotku;-) akorát, že uzená žebírka nejsou z trouby, ale pečená na grilu:-D Přivezla mi je Šavlinka:yes:

Isahu, prozraď, kde je řeznictví s velkým Ř:-), za dobrým řeznictvím bych šla světa kraj:-))

právě jsem objevila úžasné řeznictví s velkým Ř a koupila luxusní uzená žebírka...ruce mi ještě voní, jak jsem je schovávala do lednice...a pak jsem objevila tento recept - sakra, to je den :yes::-D, takže v nejbližší době bude hostina...:-p:-p:-p:yes:

Tak už je dělám podruhé....u mě jste žebírkový bůh...to není jídlo,to je slast...to se prostě nedá popsat...mooooc děkuji za tenhle recept:yes::yes::yes::yes:

Žebírka patří k nejoblíbenějším jídlům u nás a u mě osobně vedou ta uzená... Moc pěkný receptík...:-p

Uzená žebírka s manželem milujeme. :-p Máme rádi chuť a vůni uzeného a pak obíračku. Otto, chci se zeptat na délku pečení. Není 3 hodiny na pečení moc? Tak dlouho se peče husa. :-)) Naložená žebírka musí být upečena o hodně dřív. :-* Za marinádu posílám bodíka.:yes:

Tématické fráze:
pečená žebra v troubě, vepřová žebra, uzena žebra na medu, veprove zebra, veprova zebra recept, pečená žebra na medu, pecena uzena zebra na medu, pečená uzená žebírka, pečená vepřová žebra na medu, uzená žebírka pečená recept, uzená žebírka, marináda na pečená žebra, příprava uzených žeber, naložení žeber, marináda na vepřová žebra, recepty z uzenych zeber, zebra recept, uzene zebra na medu, peceni uzenych zeber, pečená žebra na medu recept

Suroviny:
žebra uzená, česnek, pivo světlé, koření grilovací, olej, sůl, pepř mletý, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu