Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Pečená vepřová žebra, to je přímo hitparáda. A když je necháte dostatečně odležet v lahodné marinádě, o to větší chuťový zážitek vás čeká. V našem receptu nesmí chybět česnek a pivo, které masu dodá křehkost a šmrnc.
Suroviny pro 4 porce
4-6 porcí
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 475 kJ / 2 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,52 g |
Tuky | 200,17 g |
Vláknina | 5,88 g |
Cholesterol | 300 mg |
Sodík | 408 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřová uzená žebra necháme u řezníka podélně rozseknout (pro lepší porce).
Krok 2: Naložíme je do láku vytvořeného z jednoho kvalitního plzeňského piva, namačkaných stroužků česneku, jedné polévkové lžíce koření Grill žebírka a stejného množství slunečnicového oleje.
Krok 3: Již na připravené porce žeber naneseme vzniklou marinádu a necháme v lednici za občasného obracení odležet minimálně dva dny.
Krok 4: Poté žebra uložíme do pekáče společně s jednou velkou na hrubé kusy pokrájenou cibulí a pečeme zakryté na střední teplotě cca 3 hodiny.
Krok 5: Následně na posledních 20 minut odklopíme a necháme opékat. Žebra servírujeme s vařeným bramborem, čerstvým chlebem a nebo jen tak, samotné.
Zveřejněno 19. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2jr
Moje poznámka
Pečená uzená vepřová žebra-jubilejní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2jr
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Tématické fráze:
pečená žebra v troubě,
vepřová žebra,
uzena žebra na medu,
veprove zebra,
veprova zebra recept,
pečená žebra na medu,
pecena uzena zebra na medu,
pečená uzená žebírka,
pečená vepřová žebra na medu,
uzená žebírka pečená recept,
uzená žebírka,
marináda na pečená žebra,
příprava uzených žeber,
naložení žeber,
marináda na vepřová žebra,
recepty z uzenych zeber,
zebra recept,
uzene zebra na medu,
peceni uzenych zeber,
pečená žebra na medu recept
Suroviny:
žebra uzená,
česnek,
pivo světlé,
koření grilovací,
olej,
sůl,
pepř mletý,
cibule
Komentáře (31)