Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Musaka s listovým špenátem

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 910 kJ /
2 130 kcal
Bílkoviny187,28 g
Tuky126,15 g
Vláknina21,55 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 1,83 g
Sůl4,58 g
Sacharidy54,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji lehce osmahněte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidejte maso, opečte, osolte, opepřete, přidejte koření a duste, až je maso měkké a voda odpařená. Krok 2: Horkou vodou spařte dobře vyprané listy špenátu a nechte je odkapat. Krok 3: Vejce rozšlehejte se zakysanou smetanou, solí a pepřem. Krok 4: Do tukem vytřené zapékací mísy střídavě vrstvěte masovou směs, špenát, smetanu, nakonec posypte jemně nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečte dorůžova.

Zveřejněno 21. 3. 2010

Poznámka autorky jahoda

Lze použít i mleté maso vepř.+hovězí, ale potom po vydušení na pánvi je vhodné slít tuk... Jako přílohu jsem zvolila bramb.kaši a nemělo to chybu.

Zdroj: ahaonline.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Musaka s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0yz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Musaka s listovým špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0yz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jitko H. jsem ráda, že chutnalo, také jsem zkoušela poprvé v malém množství, jen tak pro sebe a moje drahá polovička to málem snědla celé. Příště zkusím i s bramborem bez přílohy.Ráda experimentuji, takže pokaždé recept trochu změním;-)

Recept jsem vyzkoušela a je to špica, dokonce i moje drahá polovička se zalizovala. Jinak jsem dala dospod zapékací mísy ještě brambory, kt. jsem si dopředu asi 20 min. povařila. A sýr jsem vložila až v posledních pěti minutách pečení, aby se krásně roztékal. Skutečně bezva recept!!!:yes::yes::yes::yes:

To vypadá vskutku výborně...:-p:yes:

Krásný recept, krásné fotky:-* +3 :yes:

:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí musaka, bulharská musaka s vepřovým masem, mleté maso se špenátem, mleté maso s listovým špenátem, musaka s vepřovým masem, mleté maso špenát, musaka recept, musaka se špenátam, zelná musaka s vepřovým masem, musaka s vepř.masem, hovězí maso s listovým špenátem, musakas, ahaonline.cz, ahaonline.cz, ahaonline, ragu z listového špenátu, hovezi s listovym spenatem, bulharská musakas vepřovým masem, špenátová musaka, musaka s mletým masem

Suroviny:
maso vepřové mleté, olej, cibule, česnek, sůl, pepř, koření do mletého masa, špenát listový, vejce, smetana zakysaná, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu