Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žemlovka trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce promícháme mléko, vajíčka, cukr a vanilkový extrakt (může být nahrazen vanilkovým cukrem). Krok 2: Poté namáčíme toastovy chleba, na který do pekáčku vrstvíme na plátky pokrájené broskve (meruňky) a poté potřeme kysanou smetanou. Krok 3: Posypeme cukrem a postup opakujeme. Krok 4: Končíme vrstvou namočeného toastoveho chleba, kterou řádně pocukrujeme, aby při pečení cukr na chlebu zkaramelizoval a zezlátl. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C zhruba 25 minut, poté přidáme na 220°C a dopečeme dalších 20 minut, až je povrch krásné hnědý a křupavý.

TIP: Dalších 7 inspirací na přípravu žemlovky

Zveřejněno 21. 3. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Jablickova zemlovka je uzasna, ale obcasna obmena neuskodi. Navic tahle verze je naprosto uzasna.

Mnozstvi cukru jsem neuvadela - zalezi na kazdem, jak hodne ci malo sladi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z64O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žemlovka trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z64O

Marie

Komentáře (8)

:-p;-);-):yes:

Nevadi, spis naopak, jsem moc rada za fotecku :)

Lucasinka přidávám ti fotku, snad nebude vadit a bylo to moc dobré, jen bych příště ty broskve pokrájela na menší kousky.;-)

Lucasinka promiň, četla jsem to 3x a ještě blbě:-)):-D:yes: Tak to tě lituji, ještě, že máte aspoň ten toustový chleba!:-O

Drobek - bohuzel fotim jen mobilem a tam neni fotak nijak kvalitni :(
Jani, mleko tam je - hned za toastovym chlebikem :)
toastovy chleb pouzivam proto, ze tady nic podobneho nasemu chlebu, houskam nebo rohlikum neni. Vsechno pecivo je jak houba - nejdou delat ani chleby ve vajicku :-(

Recept vypadá lákavě;-) Žemlovku jsem nejedla od školních let. Tam se mi i nějak zprotivila:-S Ale tento recept si ukládám a vyzkouším;-) +7

Ten nápad s kompotem je super a s tím toustovým chlebem taky a určitě by šla použít i veka;-) Já to možná zrealizuji hodně brzy, ukládám a plusík.;-) Fotka nevadí, každému se to vždycky nepodaří a na té druhé je to docela dobře vidět;-):yes: Jen bych prosila do surovin dopsat mléko, máš tam jen smetanu.;-)

Určitě je to strašně dobrý, bohužel to není na fotkách vidět. Ale abych jen nerejpal, nápad s kompotem je jedinečný, určitě to bude na stole strašně brzo. Tobě kytičku, hned teď,:-K a za okamžik i bod číslo 5.

Tématické fráze:
žemlovka lada hruska, zemlovka, žemlovka z toustového chleba, laďa hruška žemlovka, broskvová žemlovka, žemlovka s toustovým chlebem, žemlovka jinak, žemlovka trochu jinak, recepty ládi hrušky zemlovka, žemlovka od ládi hrušky, žemlovka s broskvemi, žemlovka se smetanou, žemlovka z toastového chleba, žemlovka z chleba, žemlovka z hrušek, žemlovka s kysanou smetanou, žemlovka ládi hrušky, tvarohová žemlovka s jablky z toustoveho chleba, žemlovka toustový chleb, žemlovka s jablky z toustoveho chleba

Suroviny:
smetana zakysaná, chléb toustový, mléko, vejce, cukr, extrakt vanilkový

Přidat fotografie receptu