Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový bůček pečený v hlávkovém pivním zelí

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

thomassinno thomassinno

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 124 kJ /
3 376 kcal
Bílkoviny146,58 g
Tuky297,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy17,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček si omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Nakrájíme si cibuli na drobno, dáme na pekáček zesklovatět, přidáme nakrouhané hlávkové zelí, posolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, podlijeme troškou vody a cca 10 minut dusíme. Krok 3: Na mírně podušené zelí dáme bůček, osolíme, okořeníme, podlijeme černým pivem a pečeme v předem vyhřáté troubě do zlatova.

Zveřejněno 21. 3. 2010

Poznámka autora thomassinno

Prvních 30 minut jsem pekl přikrýté druhým pekáčkem, pak jsem odkryl a pekl na mírném plameni ještě cca 40 minut. Po dobu pečení maso otáčíme, případně podléváme.

Podáváme s houskovým knedlíčkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bůček pečený v hlávkovém pivním zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOKN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový bůček pečený v hlávkovém pivním zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOKN

Marie

Komentáře (10)

Musí to být velká dobrota :-8
U nás by uspělo s bramborovým knedlíčkem, my houskové neradi ;-)

Díky za bodíky a milé komentáře děvčata :-)

Zaujímavé...s tým čiernym pivom:-*Musím vyskúšať;-):yes:

Moničko, klidně se zastav ... ale zelíčko ani masíčko už není ... dnes vařím něco zcela jiného, ale i tak :-K

Teda Tome;-),nechceš mě pozvat na oběd????:-D:-D:-D:-D.:yes:

:-p:yes::yes:+5

:-p Místo bůčku s hlávkovým zelí peču kuřecí stehýnka. Je to mňamka.:-p Zelíčko ještě ochutím citrónovou šťávou, podravkou, bílým pepřem, osolím a trochu osladím krupicovým cukrem. Tomáši, s bůčkem to musí být taky lahoda. Posílám bodíka.:yes:

Mňam:-p Tome to se ti povedlo:-p;-) teda chlape,ty jsi se dneska rozjel:yes::yes::yes::-)) a máš to s bodíkem:yes:

Teda, to je zase něco!!:-O

Tome,zajímavý recept.Vyzkouším a posílám bod.:yes::-p

Tématické fráze:
pečený bůček, pečený vepřový bůček, pečený bůček v celku, bůček na zelí, pečené hlávkové zelí, veprovy bucek, pečený bůček na černém pivu, peceny bucek se zelim, doba pečení bůčku, peceny bucek na zeli, bůček pečený na zelí, bůček bez kosti, bucek peceny, pečený bůček s kostí, pečený vepřový prejt, pečený bůček bez kosti, bůček v zelí, vepřový bůček bez kosti recepty, bucek se zelim, bůček doba pečení

Suroviny:
bůček bez kosti, cibule, olej, zelí hlávkové, sůl, pepř, koření grilovací, pivo černé, voda

Přidat fotografie receptu