Suroviny pro 1
4-6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 814 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,48 g |
Tuky | 252,17 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme.
Krok 2: Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón.
Krok 3: Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce.
Krok 4: Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení.
Krok 5: Až je maso měkké, tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme, tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.
Zveřejněno 23. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Moje poznámka
Hovězí roštěná ve špekové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GRA3
Nejnovější recepty
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 1 hodinou
Ředkvičkový salát
Přidáno před 1 hodinou
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 1 hodinou
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řezy s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 2 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 32 minutami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 46 minutami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 1 hodinou
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 1 hodinou
Vanilková zmrzlina
Ennia před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 2 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 3 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 5 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná omáčka,
roštěna omačka,
spekova omacka,
hovězí roštěná,
hovězí omáčka,
roštěná omáčka hovězí,
omačka hovězí roštěná,
rostena ze zveriny,
hovězí roštěná recept,
omacky rostena,
hovězí roštěná recepty,
hovezi omacky,
roštěnky babičky dáši,
hovězí v omáčce,
tmavá roštěná,
hovězí roštěná plátky recept,
omáčka z hovězí roštěnky,
roštěná s omáčkou,
recepty hovězí roštěnka,
rostena se spekem
Suroviny:
roštěná hovězí,
špek uzený,
cibule,
tymián,
sůl,
pepř,
bujón,
jíška tmavá instantní,
koření na zvěřinu
Komentáře (11)