Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roštěná ve špekové omáčce

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1

4-6

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 814 kJ /
2 345 kcal
Bílkoviny11,48 g
Tuky252,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzený špek nakrájíme na menší kostičky, opatrně a zlehka vyškvaříme a škvarečky uzeného špeku vyndáme. Krok 2: Do tuku vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, lehce do tmavší barvy. Zalijeme teplým vývarem, pokud nemáme vývar, použijeme vodu a bujón. Krok 3: Silnější plátky roštěnky okořeníme bohatě kořením „KOTÁNYI Zvěřina“, zlehka posypeme sušeným tymiánem a „oplácneme“ v hladké mouce. Krok 4: Zprudka opečeme v trošce oleje a po zatažená masa vkládáme do hrnce se špekovou omáčkou, kterou pomalu táhneme – a maso v ní dusíme, dokud není dle naší potřeby dostatečně měkké (velmi záleží, zda jde o krávu nebo býčka – ale tuto pravdu zná jen řezník). Při dušení hlídáme množství omáčky a přidáváme vodu tak, aby byla lehce pod úrovní masa a nedošlo k vyvření a spálení. Krok 5: Až je maso měkké, tak jej opatrně vyndáme, vložíme do omáčky odložené škvarečky uzeného špeku a rozmixujeme ponorným mixerem do extra-hladké a lesklé omáčky. V případě, že se nám zdá omáčka řidší, než potřebujeme, tak ji dohustíme opatrně instantní tmavou jíškou, vrátíme zpět plátky masa a podáváme s vařeným bramborem, lehce opečeným se směsí cibule, česneku a mleté červené papriky.

Zveřejněno 23. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná ve špekové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRA3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roštěná ve špekové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GRA3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

nahodou to vipada krasne a urcite i chutne:-8

Roštenka a slanina k sebe idú výborne,hneď by som si dala:-p:yes:

Letí směrem v oblíbené...:yes:
Fotky máš, Otto, jak jinak, než opět úžasné...;-)

Šmankote, řekne mi někdo, proč tady lezu navečer? Kdybych už chrápala, spalo by se mi lépe:-//. Jinak, jak jinak, Otto?..:yes::yes:

Otíku, alespoň vidíš, jak ty tvoje krásné fotky přímo studuju a ráda se na ně dívám a tiše závidím;-)Já je taky nenaklepávám, ale naříznu(jen tak trošku)tu pevnější část, aby se nekroutily a zůstaly rovné, ale to na chuť není vůbec podstatné:-8

ja hovadzie maso zo zasady ani nenarezuvam , ani nevyklepavam

Nenařízl ani nenaklepal úmyslně, "dost bolo" placatého masa.;-) Prostě "NATUR":-* Ale jsi všímavá :-D

Otíku, to jsi celý ty, dáš supr fotku a už má na to člověk chuť a vypadá to senzačně. Teď ti dám takovou šťouravou otázku-nařízl jsi ty roštěnky:-?zdá se mi, že se ti trochu kroutí:-D:-)), ale to na chuti nemá žádný vliv a nic ve zlém, to je přátelská otázka;-) Ode mne máš 5.boda:yes:

:-p:yes:

:-p:yes::yes:+2

to musí být dobrota bodík letí:-)

Tématické fráze:
hovězí roštěná omáčka, roštěna omačka, spekova omacka, hovězí roštěná, hovězí omáčka, roštěná omáčka hovězí, omačka hovězí roštěná, rostena ze zveriny, hovězí roštěná recept, omacky rostena, hovězí roštěná recepty, hovezi omacky, roštěnky babičky dáši, hovězí v omáčce, tmavá roštěná, hovězí roštěná plátky recept, omáčka z hovězí roštěnky, roštěná s omáčkou, recepty hovězí roštěnka, rostena se spekem

Suroviny:
roštěná hovězí, špek uzený, cibule, tymián, sůl, pepř, bujón, jíška tmavá instantní, koření na zvěřinu

Přidat fotografie receptu