Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie442 kJ /
106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filet z okouna posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Krok 2: Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku vlijeme mléčno-rostlinnou Ramu cremefine, a do ní přidáme na jemno nastrouhanou kůru z jednoho citronu, na malinké kostičky pokrájený kousek pórku a špetku tymiánu. Krok 3: Lehce prohřejeme a přidáme po odstavení z přímého ohně jeden žloutek. Krok 4: Ten dobře vyšleháme společně s omáčkou a dochutíme solí, oříškem másla a kapkou citronové šťávy. Krok 5: Filet okouna pomalu opečeme na přepuštěném másle do měkka a poté necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme s přílohou – nové vařené brambory ve slupce.

Zveřejněno 24. 3. 2010

Poznámka autora Colombo65

... a zase ten "vokoun". Ryby jsou přece zdravé. Okoun 100 x jinak a vždy ...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08p3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nilský okoun na tymiánu s citronovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08p3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

jarek:přesně tak! Kuchařské barbarství! :-)

ryba má maso s vysokým podílem vody, zbavovat se jí dvě hodiny před vařením nasolením je barbarství, používat na omáčku Ramu je zhovadilost, fuj, ryba se solí na pánvi a na omáčku doporučuji přepuštěné máslo

Rybky mám ráda v každé podobě, včetně sardinek:-p "vokouna" bych si také dala, o tom žádná ;-), ani by mi nevadilo, kdybych díky fosforu "svítila" takže další bod míří z Vysočiny do Brna :yes: :-)

:-p:yes:

:-)):yes:

Tématické fráze:
okoun nilský recept, okoun nilsky, nilsky okoun, okoun nilsky recepty, recept okoun, nilský okoun recept, okoun recept, recept okoun nilský, vokoun ryba, okoun recepty, nilský okoun recepty, citronová omáčka k rybě podle polreicha, okoun, okoun na másle, vokoun recept, recept nilský okoun, okounek nilský, citronová omáčka k rybě, recepty okoun nilsky, vokoun recepty

Suroviny:
okoun nilský, ghee, tymián, sůl hrubá, citron, vejce, pórek, máslo, rama cremefine

Přidat fotografie receptu