Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné kynuté těsto

Kynuté těsto je pro někoho brnkačka a pro někoho noční můra. Vyzkoušeli jste různé recepty, poměry surovin, postupy a přesto se nedaří? S naším receptem se to změní. Těsto je načechrané a použít ho můžete na jakékoliv dobroty, od koláčků, šátečků, až po záviny.

Hodnocení receptu je 4,9 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iruna

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby kynutí

30 min (30 min příprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 121 kJ /
3 853 kcal
Bílkoviny77,86 g
Tuky176,70 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 441 mg
Sodík 536 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy479,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek z droždí, lžičky cukru a lžičky mouky, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít. Krok 2: Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl, přidáme žloutky, kvásek, zbytek mléka a olej. Důkladně propracujeme a necháme těsto vykynout. Krok 3: Připravujeme z něho koláče, buchty, houstičky a pod.

TIP: Vyhněte se chybám při zadělávání kynutého těsta!

Zveřejněno 26. 3. 2010

Poznámka autorky Iruna

Doporučuji vyzkoušet, je opravdu velmi dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné kynuté těsto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dq7k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné kynuté těsto

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dq7k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

recept se mi líbí a ráda ho vyzkouším

Merylas: Maruško, máš moc pěkné koláčky - vypadají jako kytičky.
Chtěla jsem přidat olizujícího se smajlíka, ale vůbec jsem je nenašla.

Na kilo mouky jsem dal 250ml 33% smetany a množství tekutiny jsem doplnil až po základním vymíchání v robotu studenou vodou.
Těsto je zpracované do hladka bez nutnosti dalšího hnětení na vále.
Poté do 6l dózy uzavřít a do lednice 12-24h fermentovat.
Je to mazec, použitelné na cokoliv.:yes:

Recept už nějakou dobu znám, dnes jsem z tohoto těsta opět dělala koláče. Část s ořechovou nádivkou a část s makovou. S těstem se moc dobře pracuje a koláče chutnaly celé rodině. Koláče jsem po upečení pokapala a okraje potřela rozpuštěným máslem s troškou tuzemáku. Opět jsem přidala jedno foto. :-K

Na ovocné koláče již léta toto těsto používám. Na velký plech stačí polovina dávky. Pokud děláte koláče, z celé dávky jich je asi 50 ks o průměru 10 cm.

Výborné těsto. Děkuji za recept.

Recept jsem si uložila, tak zkusím udělat dětem ořechové rohlíčky.Prosím jakou máte značku robota?Moc děkuji :-)

Dobrý den,
děkuji za recept. Dělala jsem z něho ořechové rohlíčky a byly krásně měkkoučké i druhý den.
Zeptám se - myslíte, že by šly udělat z tohoto těsta i hamburgerové bulky? Ubrala bych cukr nebo ho nedávat vůbec?
Děkuji :-)

simko.jit: kludne, cesto je univerzalne.

dotaz - můžu z tohoto těsta udělat dukátové buchtičky? Všude je recept s máslem - a já ho prostě nemám

Tohle těsto dělám již dlouhé roky. Přidávám ještě kousek másla a sádla - je naprosto vynikající a vydrží po upečení opravdu pár dní jako čerstvé. Tedy pokud se výtvory z těsta ihned nesnědí, jako právě u nás. Vřele doporučuji.;-)

Úžasné těsto, poprvé jsem pekla koláčky a byly krásně měkké a vláčné a to ještě 3. den ???? budu péct znovu

Výborné těsto
Senzačně se s ním pracuje. Dělala jsem makový věnec<3

Dnes jsem pekla, koláčky jsou výborné. Křehoučké těsto, se kterým se krásně pracovalo.
Pekla jsem na horkovzduch 180°C asi 12 min
( prostě do zlatova :-8 )

Nevím kde se stala chyba upekla jsem krásné makové koláčky, které jsou tvrdé jak beton :-Q kynulo těsto dost dlouho ,takže nechápu tohle se mi stalo poprvé:-O

Těsto jsem použil na švestkový koláč a musím říct, že se s ním pracuje dobře a chutná skvěle. Stojí za to, nechat ho déle kynout pro precizní nadýchanost. Doporučuji a děkuji za recept!;-)

vynikající těsto,dala jsem tvaroh,smíchaný s bílím rybízem a jen se zaprášilo,jinak se u nás rybíz nesní,dávám 1<3

:yes::yes::yes::yes::yes::-K:-K

supr těsto,děkuju :-)

výborné! můžu jen doporučit... :yes: :-)

Jirina Sittich 14. 11. 2013 22:51
Já dělám bez kvásku, jednoduše jakékoliv kynuté těsto zpracují v jednom kroku v robotu a vždy se povede..
:-))

eva.sokolica@seznam.cz 9. 11. 2013 15:14
vyborne testo dik za recept:yes:

Děkuji za tento recept. Těsto je naprosto úžasné, krásně se s ním pracuje, je nadýchané, vláčné a jak chutná... ;) :yes:

Těsto se mi moc líbí, už je vše nandáno v pečce a bude meruňkový koláč;-):yes:

Maruško:-O:-Omé švidravé oko přitáhla v náhodných tvá krásná fotečka..nebo je to malované:-O:-?:-D:-D:yes::yes::yes:

Dnes jsem vyzkoušela na zamotané koláče a super :yes::yes::-p, dávám bodík

Paprika věřím že koláče budou určitě chutnat.Dej vědět.:-8

Právě jsem vyndala z trouby borůvkový koláč z tohoto těsta. Zadělala DP, takže bez práce. Dala jsem jednu kostku droždí tzn. 40g a myslím, že je to akorát. Z této dávky jsem udělala 2 velké plechy. Hezky se nechalo roztáhnout rukou po vymaštěném plechu.:yes::yes: Už jen doufám, že bude zítra všem chutnat.:-p
To Lenka: pekla jsem na 175°C cca 20 min.;-)

Lenka: to je těžký úkol. Vaření je tak trochu alchymie, tabulky nejsou pokaždé k užitku a už vůbec ne k univerzálnímu použití. Záleží na typu trouby, na velikosti formy, typu těsta,...Zkusím to a přidám jako článek, ale nebude to hned:-)

Ráda bych některé recepty vyzkoušela, ale protože se to teprve učím, tak nevím, kolik se na co peče? U některých receptů to vůbec nepíšou. Nemohly by jste napsat nějakou přehlednou tabulku, kde by bylo na kolik stupňů a jak dlouho se peče bábovka, koláč na plech atd. Moc děkuji za všechny začátečníky.

Vypadá skvěle hned vyzkouším
:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

:-p:yes::yes:+5

Dnes jsem dělala z tohoto těsta koláče. V některých jsou povidla a zbytek jsem plnila tvarohem. S těstem se moc dobře pracuje, oproti receptu jsem dala jen 30 g čerstvého droždí. Zadělávala domácí pekárna - program Těsto.Dovolila jsem si přidat fotky, jestli teda můžu:-8 A ještě bodíkuju :yes:+

Jiřička 27. 3. 2010 12:00
Také toto těsto znám a jiné nedělám. Je opravdu výborné na koláče, buchty, placku na plech s ovocem a drobenkou. Všem doporučuji, protože vydrží vláčné. J. :yes::yes::yes:

Výborné těsto - moje oblíbené. Mohu jen doporučit.

Spuname: Oleje dávám 1,5 dcl.

Ireno, dělávám taky s olejem, ale napiš, prosím, kolik toho oleje dáváš, protože sklenka od hořčice je dnes široký pojem.
Ráda bych zkusila dle Tvého receptu, protože já dělám z polohr. mouky a kromě 2 vajec přidávám ještě celé vejce a oleje dávám 2dcl. Díky;-)

Taky ho dělám, zůstane vláčné i další dny :yes:

Znám, je skvělé;-), dobře se s ním pracuje:-):yes:

Tématické fráze:
kynuté těsto, kynuté těsto recept, kynuté těsto s olejem, recept na kynuté těsto, recepty z kynutého těsta, kynute testo z pekarny, kynuté těsto na plech, kynute těsto na kolač na plech, kynute testo na boruvkovy kolac, kynuté koláče s olejem, výborné těsto na kynutý koláč, domácí pekárna recepty kynuté těsto, kynutá těsta, recepty kynuté těsto, výborné kynuté koláče, jak se dela kynute testo, výborný kynutý koláč, táč z kynutého těsta, kynuté těsto v robotu, vláčné kynuté koláče

Suroviny:
mouka hladká, sůl, cukr, žloutek, mléko, droždí čerstvé, olej

Přidat fotografie receptu