Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík v marinádě

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenny

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 951 kJ /
466 kcal
Bílkoviny10,38 g
Tuky11,15 g
Vláknina19,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,81 g
Sůl7,40 g
Sacharidy76,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekáče a smícháme. Krok 2: Dáme králíka a marinujeme 24hod., zakryjeme alobalem, na druhý den i s alobalem pečeme na 230 -250°C tak zhruba 3/4hod., pak alobal sundáme a dopékáme na 180°C další půl hodinku. Kdo má rád více šťávy, podlévá vodou - ke konci, až je maso odkryté.

Zveřejněno 29. 3. 2010

Poznámka autora Jenny

Podávám s bramborama nebo s černým pečivem, i hranolky jsme zkoušeli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pj96

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pj96

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Recept jsem použila na dva králíky. Tomu jsem uzpůsobila množství ingrediencí. Marinády bylo opravdu hodně, vlastně mi králíci v tom úplně plavali. Pekla jsem dle návodu. Nestačilo to - asi kvůli dvojnásobnému množství. Nakonec jsem pekla o 1,5 hodiny déle. Moc nám nakonec chutnalo. Děkuji. :-)

Zítra zkousim a Těším se na to :) Jen dotaz jak to mám potom zahustit tou smetanou ? Děkuji za odpověď :)

Veronika: Veroniko,ale v popisu nemám smetanu...nemyslela jsi třeba omáčku? Tu dělala Jana Remková,má to nafoceno...díky

Jan Nemec:děkuji,ne,v tom receptu byly dvě deci,tak jsem si malinko poupravila,na deci a půl,ale i tak je to nejlepší králík,kterého dělávám...přeji dobrou chuť...;-):-)

Úplně vynikající. Mńamka. Dnes vařeno s karlovarským knedlíkem. jen malinký dotaz, není v receptu toho oleje až moc ?;-):-*:-p

Tak k tomuto receptu lze říct jen jediné: DOKONALÝ
My jsme omáčku také zjemnili sladkou smetanou a podávali s knedlíkem.
Musíte mít rádi:
1. česnek
2. úžasně ochuceného šťavnatého a rozpadajícího se králíka.
Kdo říká, že je králík suchý, nezkusil tento recept
Bod letí, to je jasné!! :yes:

Jani,ne,nevadí,jsem ráda,že někdo ochutná;-),hezké fotečky,se smetanou jsem nezkoušela...;-):-K děkuju...:-)

Jani, pokud nevadí, přidávám fotečky;-):-p, ale výpek jsem zahustila smetanou.

Jani, přesně tak:-*:-*:-*

No, to rozhodně, dělám ho taky pod názvem "béřovický" a je to zatím, aspoň pro mne nejlepší úprava králíka:-p;-)

Na toto se dá říct jediné - mňam :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
peceny kralik v marinade, králík, kralík na hořčici babici, králík pečený v hořčičné marinádě, recept králík, králík recepty, králík na medu, králík pečený v marinádě, králík podle babici, marinadanakralika, marynada na kralika, marináda na zajaca, králík v pikantní marinádě, top recepty králík, béřovický králík, králík vmarinádě, nejlepší králík, králík recept, králík v hořčičné marinádě, pečený králík marináda

Suroviny:
králík, hořčice, bobkový list, paprika sušená sladká, česnek, cibule, pepř, koření nové koření, olej, voda, kečup sladký, sůl, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu