Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche lorraine trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemeL lemeL

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 55 min

55 min (55 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 341 kJ /
2 950 kcal
Bílkoviny111,32 g
Tuky200,85 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 1,25 g
Sodík 1,27 g
Sůl2,83 g
Sacharidy170,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hladkou mouku s máslem, solí a vodou spojíme do těsta. Dáme do formy o průměru 24 centimetrů. Krok 2: Pod těsto dáme pečicí papír, ale pouze jenom na dno, do krajů není potřeba. Dáme na 5 minut do ledničky. Krok 3: Mezitím smícháme vejce se smetanou a pepřem. Těsto vyndáme, naklademe na něj orestovanou šunku nakrájenou na kostičky, poklademe plátky ovčího sýra, zalijeme směsí se smetanou a vejci, navrh dáme cibuli pokrájenou na plátky. Krok 4: Předehřejeme troubu na 200 °C, pečeme při 200 °C 15 minut, potom snížíme teplotu v troubě na 180 °C a pečeme dalších 35 minut, dokud se na smetaně neudělá hnědá krustička.

Zveřejněno 30. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche lorraine trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRop

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche lorraine trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRop

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Dík, u nás se seženou jen tyto dva typy sýrů:-(

Já bych tam radši možná dala parenicu. Já jsem tam měla konkrétně uleželý ovčí sýr z Holandska

Ukládám ;-):yes: Lenko, jaký jsi měla konkrétní sýr? Mohla by být brynza nebo bude lepší třeba parenica?

Tak jsem si ho dala dneska k snídani a už byl studený, tak jsem ho ochutnala a moc mi nechutnal, ale když jsem to dala na chvilku ohřát do mikrovlnky, tak byl skvělej :-)

fotku řezu hned přihodím

Něco podobného jsem nikdy nedělala, kdyby tak byla ještě fotka na řezu;-), musím zkusit, to chlapům bude určitě chutnat. Hlavně, když to není sladké:-D:yes:4

Teď mi vychladnul, je lepší vlažný než teplý, studený bude možná nejlepší, to se uvidí ;-)

:-p:yes::yes:

Chutnal úžasně :-p Děkuji za komentáře ;-)

Vypadá jedle :-p:-p :yes::yes:

Miluji tyhle sýrové koláče a tenhle je zvlášť povedený:-p:yes:

Tématické fráze:
quiche, quiche lorraine, quiche loraine, quiche recept, quiche sladký, quische, sladký quiche, guiche, quiche lorraine recept, guiche recept, quiche lorrain, nejlepší quiche, quiche recepty, quish loraine, quische recept, quish recept, recept guiche, recept na guiche, guiche lorraine, pórkový quiche

Suroviny:
mouka hladká, máslo, sůl, voda, párek debrecínský kuřecí, sýr ovčí, vejce, smetana 12%, pepř, cibule

Přidat fotografie receptu