Velikonoční beránek tmavý z tvarohového těsta
Beránek patří neodmyslitelně k českým Velikonocům. Tento je díky tvarohu v těstě vláčný a rum, ořechy a rozinky mu dodávají skvělou chuť. Upečenému beránku stačí uvázat mašličku a symbol Velikonoc je hotov.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 653 kJ / 4 219 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,04 g |
Tuky | 200,18 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 817 mg |
Sodík | 831 mg |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 479,55 g |
Postup přípravy
Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Tuk šleháme s cukrem a celými vejci. Kdyby se hmota srazila, nahřejeme v parní lázni a vyšleháme znova. Krok 3: Přidáme tvaroh, vyšleháme, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao, rum, ořechy, rozinky, případně kandované ovoce. Krok 4: Těsto dáme do vymazané a vysypané formy beránka a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 170 °C.
Zda je upečeno, zkoušíme špejlí.
Zveřejněno 1. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční beránek tmavý z tvarohového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqBW
Moje poznámka
Velikonoční beránek tmavý z tvarohového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EqBW
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 9 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 10 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 12 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 13 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 55 minutami
Tvarohová rybičková pomazánka
Neregistrovaný před 57 minutami
Míša řezy
Neregistrovaný před 1 hodinou
Šťáva k masu
Neregistrovaný před 1 hodinou
Jablkovo - ořechový koláč s čokoládou
Neregistrovaný před 2 hodinami
Propolisová tinktůra-všelék
Neregistrovaný před 3 hodinami
Rajská omáčka
Laelenka před 3 hodinami
Škvarkové placky
Neregistrovaný před 3 hodinami
Hovězí krk Stroganov
Neregistrovaný před 3 hodinami
"Hříbkajda" (hříbková omáčka)
Neregistrovaný před 3 hodinami
Tématické fráze:
velikonocni beranci testo,
těsto na beránka,
velikonoční beránek s tvarohem,
těsto na velikonočního beránka,
tvarohové těsto na beránka,
velikonocni beranek,
recept na tvarohového beránka,
nejlepší velikonoční beránek,
tvarohovy beranek maly,
nejlepší tvarohové těsto na beránka,
vyborny tvarohovy beranek,
recepty na velikonočního beránka tvarohový,
nejlepsi testo na beránka,
recept na velikonočního beránka s tvarohem,
recept na tvarohového velikonočního beránka,
recept na velikonočního beránka tvarohovy,
velikonoční beránek ořechový a s tvarohem,
nejlepší recept na beránka,
velikonoční beránek recept,
kynutý tvarohový beránek
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
tuk,
tvaroh,
vejce,
kakao,
prášek do pečiva,
rum,
rozinky,
ořechy,
ovoce kandované,
tuk,
mouka
Komentáře (7)