Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Minimazance s perníkovým kořením a ovocem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LidaD

Středně náročný

Suroviny

Porce: 12 - 16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 448 kJ /
3 453 kcal
Bílkoviny93,88 g
Tuky85,68 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 2,01 g
Sůl4,86 g
Sacharidy568,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu, než ho dáme do těsta. Před přidáním do těsta ovoce zcedíme a "grog", ve kterém s louhovalo, můžeme vypít. Krok 2: Připravíme si droždí - mléko ohřejeme asi na 37 stupňů, přidáme droždí a cukr, zamícháme a necháme stát asi 10 minut, než droždi začne pěnit. Krok 3: Mezi tím si ve velké míse smícháme mouku, cukr, perníkové koření, sůl a citronovou kůru. Krok 4: Když se droždí zpění, přidáme do sypkých ingrediencí a promícháme. Krok 5: Přidáme vejce a mícháme, a pak přidáme změklé máslo a vpracujeme do těsta. Krok 6: Nakonec přidáme ovoce (přecezené, bez nálevu, v němž se louhovalo), a hněteme těsto až je hladké a pružné, alespoň 5 minut. Krok 7: Dáme těsto do naolejované mísy a necháme ho hodinu kynout na teplém místě. Krok 8: Když těsto zdvojnásobí objem, znovu ho proválíme, a pak rozdělíme na 12 - 16 kousků. Krok 9: Utvoříme bochánky, položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozmíchaným vejcem s mlékem a na povrchu nařízneme křížek. Krok 10: Pak necháme opět odpočívat na teple, aby znova nakynuly - asi 1/2 až 1 hodinu. Krok 11: Pak si rozpálíme troubu na 205 stupňů Celsia, znova potřeme bochánky vejcem a mlékem, a dáme do trouby, kde pečeme asi 15 minut, až jsou krásně zhnědlé a uvnitř propečené (zkusíme špejlí). Krok 12: Po vychlazení uděláme na bocháncích křížek z polevy.

Zveřejněno 2. 4. 2010

Poznámka autorky LidaD

Těsto je podobné mazanci, ale to perníkové koření tomu dodává zajímavou chuť. Anglicky jsou to Hot Cross Buns, t.j. "teplé křížové bochánky", ale ten název by nevystihoval charakter tohoto pečiva, tak jsem to překřtila. Snad to neva.

zdroj: www.joyofbaking.com

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minimazance s perníkovým kořením a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36GA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Minimazance s perníkovým kořením a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/36GA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

:-K:-K\Jou krásné:-D

LidaD, díky za odpověď. Teď jsou hotové klasické mazance, takže na tyhle se dostane později. Už se na ně moc těším! A že jsou méně sladké vůbec nevadí. Myslím, že s cukrem se to nemusí zrovna přehánět ;-).

Jancza, presne tak, primerene, primerene, ja jsem mela pytlik te smesi uz namichane, a bylo toho 120g v suchem stavu, a bylo to tak akorat... Je to moc dobre, i kdyz na dezert mozna malo sladke, no proste jako mazanec, ten taky neni vylozene sladky, jako treba kolac nebo buchty....

lidaD...rozhodne neva :-D

No to musí být dobrý...:yes: Kolik asi tak dáváš toho sušeného ovoce? Přiměřeně přiměřeně :-)?

Tématické fráze:
složení perníkového koření, buchta z perníkového koření, pernik slozeni, perníková buchta vitana, perníkový kříž, perníková medovina, recepty na mini ovocné dezerty, kolik suseneho drozdi na 500 hladke mouky, cuketová buchta s pernikovym kořenim, recept na švédský bochanky, prášek do perníku-složení, kolik koření do medoviny, tvarohové minimazance, medovina,kolik koření recept, koláč s tvarohem a perníkovým kořením, kříž na mazanci, kříž na mazanci, alkoholová buchta s tvarohem, jak se vaří perníková medovina, grog s ovocem

Suroviny:
mléko, cukr, droždí sušené, mouka hladká, cukr, koření do perníku, sůl, kůra citronová, vejce, máslo, ovoce sušené, čaj, rum, vejce, mléko, cukr moučkový, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu