Ořechové řezy (trvanlivé)
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na neděli ke kávě, ale také na svátky, jako Vánoce nebo Velikonoce.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 040 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,14 g |
Tuky | 494,08 g |
Vláknina | 24,66 g |
Cholesterol | 2,47 g |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 722,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlubší velký plech dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Připravíme světlé těsto, na které spolu třeme moučkový cukr a máslo doběla. Do hotové směsi zašleháme po jednom žloutky a nakonec opatrně a dobře vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Světlé těsto pomalu a opatrně rozetřeme na připravený plech. Jde to trochu hůře.
Krok 4: Připravíme vrchní ořechové těsto. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně do něj zabalíme mleté ořechy a moučkový cukr. Nakonec vmícháme 2 lžíce mouky smíchané se zbytkem prášku do pečiva.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Zveřejněno 3. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Moje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Nejnovější recepty
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 3 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 3 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 4 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 4 hodinami
Brokolicové nočky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
Neregistrovaný před 2 minutami
Úplně obyčejný chléb
Neregistrovaný před 5 minutami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Neregistrovaný před 10 minutami
Šneky z listového těsta
Neregistrovaný před 14 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 17 minutami
Buchtičky se šodó
Neregistrovaný před 20 minutami
Domácí kečup
JanZZ před 20 minutami
Zapečené jitrnice na zelí
Neregistrovaný před 22 minutami
Jemná buchta z remosky
Neregistrovaný před 24 minutami
Pikantní česneková polévka
Neregistrovaný před 29 minutami
Tématické fráze:
orechove rezy,
vánoční ořechové řezy na plech,
vánoční ořechové řezy,
recepty na trvanlivé svatební cukroví,
trvanlivý moučník,
ořechové pásky,
ořechova buchta,
trvanlivé moučniky,
trvanlivá buchta,
ořechové řezy recept,
trvanlivý krém,
trvanlivý krém do cukroví,
ořechové řezy cukroví,
trvanlivé krémy,
ořechové řezy na plech,
trvanlivé ořechové cukroví,
ořechový řez,
trvanlivý krém do ořechů,
vánoční řezy na plech,
trvanlivé krémy do cukroví
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
bílek,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka,
marmeláda,
rum,
tyčinka ledové kaštany,
máslo
Komentáře (40)