Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční kotleta

Vepřová kotleta je kvalitní maso, které můžeme o Velikonocích oživit přidaným vařeným vejcem. Kapsy z kotlety okořeníme a připravíme tak, aby maso nebylo vysušené. Maso, upečené na rajčatovém základu, tak doplňuje lahodná omáčka.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min + naložení masa

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, + naložení masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 325 kJ /
317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do plátků kotlety širokých cca 2 cm uděláme nožem kapsu. Krok 2: Nebo můžeme z celé kotlety nakrájet plátky tak, že první asi 1 cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme. Tím vznikne takzvaný motýlek a nestane se, že nožem nechtěně uděláme v kapse díru. Krok 3: Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a okořeníme je zevnitř i zvenčí čerstvě namletou směsí koření se solí. Potřeme olejem a dáme do lednice uležet na 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne. Krok 4: Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme. Krok 5: Vezmeme vepřovou kapsu, maso rozevřeme a vložíme do něj polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě. Krok 6: V pánvičce rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta. Zprudka maso opečeme, aby se zatáhlo. Krok 7: Do pekáčku rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy. Krok 8: Pečeme zakryté cca 30 minut. Pak odkryjeme a ještě asi 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem pečeme. Krok 9: Podáváme s rýží nebo bramborem.

TIP: Velikonoční symboly v naší kuchyni

Zveřejněno 5. 4. 2010

Poznámka autora Colombo65

V receptu je použito koření z Mlýnku s kořením J. Oliver (opětovně plnitelný), kde je tymián, citronová kůra a sůl.

Krájená rajčata s bazalkou Valfrutta.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2L6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2L6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:yes::yes:recept i foto moc pěkné :yes::-K

Děkuji:-K

Velmi dobrýý recept :)) všem mooooooooc chutnalo :)):-K

:yes:

Ďěkuji ;-);-);-)

Díky:-KJinak samozřejmě chválím recept i fotky.

jednoduché a moc hezké;-):yes:1

Otto, můžeš prosím to koření vyfotit?Ď.

Tématické fráze:
vepřová kotleta motýlek, kotleta recept, velikonoční vepřová kapsa, recepty z kotlety, rajče radějov fotky, kotleta motýlek, recept kotleta, kotleta recepty, mlýnek s kořením j.oliver, velikonocni korlety, kotlety, kotlety recept, velikonoční vepřová kotleta, velikonocni plněná kotleta, top recepty kotleta recept, recept na kotletu, recepty s kotlety, recepty kotlety, priprava motylkove kotlety, kapsa z kotlety

Suroviny:
kotleta vepřová, vejce, rajče krájené s bazalkou, tymián sušený, kůra citronová, sůl, olej

Přidat fotografie receptu