Velikonoční kotleta
Vepřová kotleta je kvalitní maso. O Velikonocích můžeme oživit vepřové kapsy vloženým vařeným vejcem. Okořeníme pak oblíbeným kořením a připravíme tak, aby maso nebylo vysušené. Omáčku připravíme ze sladkých konzervovaných rajčat.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do plátků kotlety širokých cca 2 cm uděláme nožem kapsu. Jiná metoda je, že z celé kotlety nakrájíme plátky tak, že první asi 1 cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme. Tím vznikne takzvaný motýlek a nestane se, že nožem nechtěně uděláme v kapse díru.
Krok 2: Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a okořeníme je zevnitř i zvenčí čerstvě namletou oblíbenou směsí koření se solí. Potřeme olejem a dáme do lednice uležet na 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.
Krok 3: Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme. Vezmeme vepřovou kapsu, rozevřeme a vložíme do okořeněné kapsy polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.
Krok 4: V pánvičce si rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta. Zprudka maso opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 5: Do pekáčku rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy.
Krok 6: Pečeme zakryté cca 30 minut a po odkrytí ještě 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem ještě cca 15 minut. Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Moje poznámka
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Nejnovější recepty
Mrkvové řezy s mascarpone
Přidáno před 3 hodinami
Pstruh na bylinkách
Přidáno před 13 hodinami
Rychlé máslové sušenky
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fetou a rukolou
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová krkovička se špenátem a červenou řepou
Přidáno před 19 hodinami
Husí játra na špeku s kedlubnou a žampiony (pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky jako z pekárny
Neregistrovaný před 5 minutami
Bábovka s tvarohem
Lena480 před 7 minutami
Kanellbular - skořicové šneky
Neregistrovaný před 7 minutami
Americké brambory pečené v tatarce
Sima1996 před 7 minutami
Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem
Neregistrovaný před 8 minutami
Pravé chilli con carne
Neregistrovaný před 11 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Neregistrovaný před 11 minutami
Čočka nakyselo s vejcem
Neregistrovaný před 11 minutami
Gratinovaný květák
Lu.Ba. před 20 minutami
Makový koláč pro spagetku
Neregistrovaný před 24 minutami
Tématické fráze:
vepřová kotleta motýlek,
kotleta recept,
velikonoční vepřová kapsa,
recepty z kotlety,
rajče radějov fotky,
kotleta motýlek,
recept kotleta,
kotleta recepty,
mlýnek s kořením j.oliver,
velikonocni korlety,
kotlety,
kotlety recept,
velikonoční vepřová kotleta,
velikonocni plněná kotleta,
top recepty kotleta recept,
recept na kotletu,
recepty s kotlety,
recepty kotlety,
priprava motylkove kotlety,
kapsa z kotlety
Suroviny:
kotleta vepřová,
koření,
vejce,
rajče krájené s bazalkou,
tymián,
kůra citronová,
sůl,
olej
Komentáře (8)