Velikonoční kotleta
Vepřová kotleta je kvalitní maso, které můžeme o Velikonocích oživit přidaným vařeným vejcem. Kapsy z kotlety okořeníme a připravíme tak, aby maso nebylo vysušené. Maso, upečené na rajčatovém základu, tak doplňuje lahodná omáčka.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do plátků kotlety širokých cca 2 cm uděláme nožem kapsu.
Krok 2: Nebo můžeme z celé kotlety nakrájet plátky tak, že první asi 1 cm široký plátek nožem nedokrojíme a další stejně široký již odkrojíme. Tím vznikne takzvaný motýlek a nestane se, že nožem nechtěně uděláme v kapse díru.
Krok 3: Takto vytvořené kapsy z kotlety lehce naklepeme a okořeníme je zevnitř i zvenčí čerstvě namletou směsí koření se solí. Potřeme olejem a dáme do lednice uležet na 2 hodiny, ale nejlépe do druhého dne.
Krok 4: Tři vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozpůlíme.
Krok 5: Vezmeme vepřovou kapsu, maso rozevřeme a vložíme do něj polovinu uvařeného vejce. Okraje kapsy sklepneme paličkou na maso k sobě.
Krok 6: V pánvičce rozehřejeme olej se zbytky koření, ve kterém byla naložena nakrájená kotleta. Zprudka maso opečeme, aby se zatáhlo.
Krok 7: Do pekáčku rozprostřeme obsah konzervy s krájenými rajčaty a na tuto směs položíme opečené plněné kapsy.
Krok 8: Pečeme zakryté cca 30 minut. Pak odkryjeme a ještě asi 15 minut za častého přelévání rajčatovým sosem pečeme.
Krok 9: Podáváme s rýží nebo bramborem.
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Moje poznámka
Velikonoční kotleta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k2L6
Nejnovější recepty
Drobenkový koláč s pudinkem a broskvemi
Přidáno před 3 hodinami
Piškotový beránek II
Přidáno před 13 hodinami
Jidášky
Přidáno před 13 hodinami
Špenátová polévka s vajíčkem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečená kedlubna s vejci a sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Makovec s tvarohem bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené medvědí brambory
trdlo před 1 hodinou
Vepřová pečeně po frankfurtsku
ricci před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
GabKe před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
mafinka888 před 2 hodinami
Biskupský beránek - opravdový biskupák
Misa_opo před 2 hodinami
Mandarinková bábovka
Iwana666 před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
JonasM před 2 hodinami
Tvarohové lívance
ovocny.caj před 3 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 4 hodinami
Vepřová panenka ve slanině
Jindra100 před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kotleta motýlek,
kotleta recept,
velikonoční vepřová kapsa,
recepty z kotlety,
rajče radějov fotky,
kotleta motýlek,
recept kotleta,
kotleta recepty,
mlýnek s kořením j.oliver,
velikonocni korlety,
kotlety,
kotlety recept,
velikonoční vepřová kotleta,
velikonocni plněná kotleta,
top recepty kotleta recept,
recept na kotletu,
recepty s kotlety,
recepty kotlety,
priprava motylkove kotlety,
kapsa z kotlety
Suroviny:
kotleta vepřová,
vejce,
rajče krájené s bazalkou,
tymián sušený,
kůra citronová,
sůl,
olej
Komentáře (8)