Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který o svátcích jara připravujeme. Rodinné recepty se sice liší, ale výsledkem je vždy lahodný pokrm vhodný ke konzumaci za tepla i za studena. Nejlépe chutná se zeleninovým salátem.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

christynka20

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 628 kJ /
2 062 kcal
Bílkoviny204,50 g
Tuky34,26 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 355 mg
Sodík 5,81 g
Sůl13,48 g
Sacharidy225,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je vepřovým vývarem. Necháme chvíli odležet. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Uvařené maso nakrájíme na malé kostičky. Vymažeme vhodně velkou nádobu na zapékání tukem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Do namočených rohlíků přidáme žloutky, nakrájené vepřové i uzené maso, sůl, muškátový oříšek a nasekanou petrželku . Krok 4: Tuhý sníh z bílků lehce vmícháme do směsi. Krok 5: Do připravené zapékací nádoby vložíme nádivku. Krok 6: Pečeme cca 1 hodinu v troubě při 180-210 °C. Necháme lehce vychladnout. Krok 7: Prochladlou nádivku vyklopíme z nádoby a
nakrájíme na úhledně řezy. Podáváme vlažné i zastudena.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 5. 4. 2010

Poznámka autora christynka20

Nejlepsi je na to maly hluboky pekacek. K tomu je dobre pecivo nebo zeleninovy salat:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvjX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvjX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Ja ju robievam pár krát do roka,hlavne keď máme doma dosť vajec,ako teraz :-)Aj dnes mala úspech,k tomu nové zemiaky a uhorkový šalát :-*:-p

velikonoční nádivka je pro nás také dobrota - a opravdu ji nedělám jenom na velikonoce:-D:yes: máme všichni rádi

Moc dobré:-p:-pfoto a:yes:+5

Tématické fráze:
velikonoční menu recepty, recept velikonoční nádivka, velikonoční nádivka top recepty, velikonoční nádivka, recepty na velikonoční menu, top recepty velikonoční nádivka, velikonoční nádivka recept, velikonoční menu recept, velikonocni nadivka nejlepsi recept, velikonocni nadivka z veproveho masa, velikonoční nádivka - plnka, recepty na velikonoční nádivku, velikonocni plnka, velikonoční nádivka pro začátečníky, recept na velikonoční nádivka, recepty velikonoční nádivka, nádivka z vepřového masa, nádivka do vepřového masa, velikonoční sekanice, www velikonoční nádivka cz

Suroviny:
maso vařené, maso uzené, bílek, rohlík, vývar masový, sůl, ořech muškátový, petrželka zelená, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu