Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Country pečený bůček na kysaném zelí

Mezi klasiku české kuchyně patří oblíbené vepřo, knedlo, zelo, kterou však můžeme připravit trochu jinak. Kořeněné plátky bůčku upečeme v jednom pekáčku společně se zelím a jako přílohu zvolíme brambory. Uvidíte, že tato lehčí verze vám zachutná.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hucak_L

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 579 kJ /
3 485 kcal
Bílkoviny153,60 g
Tuky298,00 g
Vláknina13,05 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 6,20 g
Sůl15,00 g
Sacharidy30,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí bez nálevu a rozprostřeme v souvislé vrstvě. Krok 2: Bůček rozkrájíme na 8 plátků, osolíme a posypeme kořením. Připravené plátky položíme na kysané zelí. Krok 3: Pečeme asi 60 minut přikryté poklicí v troubě vyhřáté na 180-200 °C dorůžova. Krok 4: Při pečení a obracení prostříkneme pivem. Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

TIP: Druhy a typy knedlíků v české kuchyni

Zveřejněno 9. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Country pečený bůček na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99vD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Country pečený bůček na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/99vD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

upečeno viz recept , jen s kmínem a solí a pivo :yes:

Libore, bylo to moc dobré:yes: jenom jsem už měla málo Country koření, tak jsem ještě poprášila mletou paprikou a zastříkávala plzeňskou dvanáctkou, kterou jsem k tomu dopíjela:-)) já měla s bramborami, manžel bramborové knedlíky. Za tu dobrotu posílám pár fotek a velikánský bodík:yes::yes::yes: +

Hučák, to bude zajisté dobré, vepřové+kyselé zelí to samo už je ňamka a Country koření znám, Něco s tímto kořením sem dával taky Colombo. Dávám ti 4.bodíka:yes:

:yes::yes:

Mnam, uz to uplne citim. Co takhle fotka Libore, at to slintani je stoprocentni! Posilam prvniho bodika!:yes:

Tématické fráze:
pečený bůček na zelí, bůček na zelí, bůček pečený na zelí, peceny bucek v remosce, pečený bůček se zelím, bůček v zelí, bůček v remosce, pečený buček v zelí, bůček pečený v zelí, pečený bůček, bucek na kyselem zeli, vepřový bůček na zelí, buček zelí, kyselé zelí a pečené vepřové maso, vepřové maso na kysaném zelí, bůček a zelí, koření country mix, lak na buček, pečený vepřový bůček, peceny bucek na kyselem zeli

Suroviny:
bůček, zelí kysané, koření country, sůl, pivo světlé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu