Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Country pečené kuře na kysaném zelí

Kuře na zelí může směle nahradit kachnu. Zkuste ho upéct, okořeňte dobře podle své chuti, dozlatova upečte a podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem. Uvidíte, že bude chutnat a na talířích se po něm jen zapráší.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hucak_L

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie935 kJ /
223 kcal
Bílkoviny8,60 g
Tuky1,00 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,01 g
Sůl10,00 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekáčku nebo remosky nasypeme kysané zelí, ze kterého jsme slili lák a rozhrneme ho na souvislou vrstvu. Krok 2: Kuře rozporcujeme na 8 dílů (křídla, prsa, horní a spodní stehna), osolíme a posypeme směsí koření. Připravené kousky kuřete rozložíme na kysané zelí. Krok 3: Pečeme cca 1 hod v troubě pod pokličkou při 180-200 °C dozlatova. Při pečení a obracení postříkneme pivem a poklademe plátky másla. Krok 4: Podáváme s bramborem nebo bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 9. 4. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Country pečené kuře na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08jL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Country pečené kuře na kysaném zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08jL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Fotka uživatelky Handika smazána, nešlo o kuře pečené na kysaném zelí:no:

Ja pridávam ďalšie foto aj bod:yes:Tiež som pridala slaninku a cibuľu:-pNemohli sme sa dojesť,dávno som takéto kura nerobila:-//:-D

Fakt super - nezbylo :-D Dala jsem pod kure platky anglicke sleniny :-p .Pridavam obrazek a samozrejme bodiky :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:

Perfektně chutné :) prostě super recept rychlý a výborný....chválím foto ;-)a posílám bodík :yes:

děkuju maris

Droby jsu vnitřnosti:-)

co je drob:-?

Popik (neregistrovaný/á) , normálně bych s tebou úplně souhlasila, taky vítám fotopostupy, ale tady snad ani není potřeba..na zelí dáme maso a pečeme, to snad fotopostup nepotřebuje;-)

Krásné foto, ale chtělo by to fotky i fotopostupů :) a ne jen celého jídla.:-p

:-), použila jsem velkopopovický Kozel černý, právě ho dopíjím...:-p:-D Ale cukr chuť vyladil a jídlo bylo báječné...
Hani, díky za pochvalu fotek, od tebe si toho fakt vážím, tvoje fotky jsou perfektní.:yes:

Zapoměla jsem napsat čerý Kozel 10. :-))

Eliza, nevím jaké pivo si použila. Dobré skušenosti mám s Kozlem 10. Je to pivo, po kterém pokrm nezhořkne. A já ještě kysané zelí před pečením pocukruji :-)) Protože máme rádi sladkokyselé zelí dušené, proto sladím i tohle zelí pečené v troubě. :yes:

Eli,zkus příště použít černé pivo.To není tak hořké,tak by to mohlo vyhovovat.;-)Jinak taky dělám a je to prima bašta.Dávám bod:yes::-K

Eli, vypadá to nádherně:yes::yes:Ty fotky jsou tak lákavé, že bych hned zasedla k talíři a pustila se do toho:-)):yes: +

Dobrá klasika, jen s pivem jsem ji dělala poprvé. Musela jsem zelí dost dosladit, díky pivu trochu zhořklo...;-)
Posílám fotky :-).

Tématické fráze:
pečené kuře na zelí, kuře pečené na zelí, kuře na zelí, pecene kure, kuře na zelí v troubě, kuře na kysaném zelí s brambory, kuře na zelím v troubě, kuře pečené v zelí, pečené kuře na zeli s bramborem, pečene zeli, pečené kuře na zelí a slanině, kuře na zelí a brambory, kuře kysané zelí, kuře na zelí v remosce, kuře a kysané zelí, pečene maso na kysaném zelí, kuře v zelí, pečene kure se zelim a brambory, recept pečené kuře na zelí, pečené kuře zelí

Suroviny:
droby, zelí kysané, koření čína, sůl, pivo světlé, máslo

Přidat fotografie receptu